Šta je novo?

Modernizacija GSP-a

Pa to znaci da bi i musliman u autobusu gspa trebao da klekne na kolena i odradi molitvu kada za to dodje vreme.

Vecina tih ljudi nisu pravi vernici vec prate pomodarstvo, ono tipa bicu veliki Srbin ako svima u javnom prevozu pokazem da sam vernik. Molitve ostavi za kucu ili za crkvu, a autobus koristi kao prevozno sredstvo.

Isto tako ljudi prikazuju da su pravi Srbi ako izlepe autobus sa kojekakvim nalepnicama koje pozivaju na srpstvo,...

FYI molitveni tepih, koji je na ovom forumu pomenut kao "tepihce", zove se serdzada. :)

@bojan87
Ustvari, paradoksalno, i vezano za ovu temu, ne može musliman to da radi ako su u autobus ulazili psi, jer u islamu po tradiciji se ljudi ne mole u prostorijama u koje ulaze psi i druge domaće životinje (jedini izuzetak su mačke, zbog njihove čistoće).

Takođe, molitva je ličan čin (slično pravoslavlju), i treba da se vrši ili u privatnosti svog doma, ili u zajednici muslimana koji svi imaju istu nameru - da se pokore Bogu, a ne da se druže.

Za ostalo se slažemo 100%.

vucko":1i3vn51m je napisao(la):
lento":1i3vn51m je napisao(la):
To i jeste katolicki obicaj. Ja sam to prvi put video pre 25 godina.
Dakle,od sada kada vidim nekog da to radi da ga zovem katolikom.Check :)

:) ... to nije sveopsti katolicki kanon, niti prihvacena i ucena praksa katolicizma....osim ako nije zakon nekog posebno striktnog reda...uopste, krstiti se je spoljasnja manifestacija vere, sem u toku same mise kada se svestenik prekrsti, pa i vernici na misi treba da se prekrste..... crkvena zvona su alarmni uredjaj, objava nekog dogadjaja kao poziv na misu, vencanja, sahrane i sl. a to da se neki krste kada ih cuju, kao i nizom drugih prilika, je nista vise nego ustaljeni obicaj medju vernicima generalno

@belgrey

ogroman + za stav prema zivotinjama

@zidar

nisam sigurna da su francuzi bas dobar primer za postovanje pravila u vezi sa ukljucivanjem kucnih ljubimaca u svakodnevni "ljudski" zivot :) pogledaj samo bilo koju liniju air france-a gde se pod obavezno krse pravila air transporta za zivotinje time sto se manje zivotinje prevoze tako sto vire iz cegera u krilu putnika :) a da ne kazem da te u neke pariske kafee ne pustaju ako nisi u pratnji psa, ili kao nekada u slucaju georga clooney-a, vijetnamskog praseta :)

ima li planova da se na stanicama javog gradskog prevoza uvedu informativni displeji o vremenu pristizanja sledeceg vozila na odredjenoj liniji kao i o trasi linije?

@pufna69
To je deo monitoring sistema koji je trenutno u procesu uvođenja već nešto manje od godinu dana. Nisam siguran kada ćemo doći do displeja, doduše, mada je rok ukupno dve godine, koliko se sećam.

Tu smo se ipak "izborili"sistem je počeo da se uvodi,montirani su prvi uređaji u vozilima Gsp-a.Predpostavljam da ćemo na jesen imati i prve upotrebe validatora,a pre toga koliko smo informisani treba da zažive prodajna mesta gde će se izdavati i vršiti prodaja čipovanih kartica po novom sistemu.S obzirom da se radi o sistemu, trebalo bi sve da funkcioniše bezprekorno da bi bio u upotrebi.. :kafa:

viđam nalepnicu na staklenim stanicama sa natpisom zabranjeno pisanje grafita i lepljenje propagandnog materijala.....

nadam se da će nalepnica uroditi plodom.

Ma kakvi nista od toga u Bloku 62 vec sve izvrljali nesto ispisali ako budem svacao tamo postavicu sliku

Modernizacija GSB...

Kao sto znamo pitanje modernizacije GSB je u rukama Direkcije za Javni Prevoz :rolleyes:

Evo jednog mog suludog rasmisljanja inspirisanog slucajem bivseg direktora MMF-a, naime tom prilikom sam saznao da drzavni tuzilac u Njujorku to jest okrugu Menhetn (district attorney ili D.A. znate iz americkih serija) nije imenovan vec izabran, da, da, na izborima. Gradjani mu dodeljuju trogodisnji mandat i jedino njima polaze racune :shok: .

E pa zamislite sada da celnici direkcije za javni prevoz nisu imenovani i nedodirljivi nego da se biraju na izborima i polazu racune gradjanima!

Ekipe se kandiduju sa projektima, jedna dobije izbore i pocne da sprovodi svoj program, ima odredjen budzet na raspolaganju, i tri godine kasnije izlazi pred gradjane sa rezultatom. Ako se dobro pokazala, biva ponovo izabrana i nastavlja sa radom, ako ne, dodje neko drugi.

Da bi se modernizovao sistem treba modernizovati institucije koje ga kontrolisu, to jest otvoriti ih.

Sta mislite, da li bi sadasnja ekipa iz DJP-a izasla na crtu Beobuild listi na takvim izborima? :gobb:

Nemoj da se ljutiš ali, demokratija je u svetu zakjlučala vrata i otišla na duži odmor,i taj što je izabran u americi je odmah potom dobio poziv i listu prioriteta od moćnih lobija..a i to u vezi javnog prevoza u N.Y je također igra moćnih sa budžetom, znamo kako se tamo zagrejala debata u vezi izgradnje nove Metro linje prve posle 30ak god. i problema u vezi finansiranja i odustajanja od mnogih projekata usled nedostataka novca.. :kafa:

Sto se Homera tice - neka se ljudi krste, mole, ljube, 'vataju, voze macke, kucice, pacice, neka jedu, neka piju, neka pricaju mobilnim, neka slusaju muziku (na sluskama, ne zvucnicima), neka djuskaju, neka fotkaju - samo mene dok ne diraju. Me happy :)

Homer Jay":2ypy873l je napisao(la):
Sto se Homera tice - neka se ljudi krste, mole, ljube, 'vataju, voze macke, kucice, pacice, neka jedu, neka piju, neka pricaju mobilnim, neka slusaju muziku (na sluskama, ne zvucnicima), neka djuskaju, neka fotkaju - samo mene dok ne diraju. Me happy :)
Ми са периферије смо се свега нагледали, временом се навикли, па нам ништа ни не смета. ;) Дајте људи, стварно сте размажени. :cool:

jovanovm":5j4tonx0 je napisao(la):
@pufna69
To je deo monitoring sistema koji je trenutno u procesu uvođenja već nešto manje od godinu dana. Nisam siguran kada ćemo doći do displeja, doduše, mada je rok ukupno dve godine, koliko se sećam.

hvala

Homer Jay":169l1n9k je napisao(la):
И док не смрде :p

Ljudi, jel istina da ćemo po novom sistemu naplate karata pri ulasku u vozilu morati da poništimo/čekiramo kartu, bez obzira na vrstu karte koju budemo imali? I da li će i dalje postojati mesečne karte za neograničenu vožnju?

Bice i godisnjih.Ali sve ce morati da se overavaju,to se i ja smorih ali tako je.

Mozda ce tako da se dobije tacan pregled o broju putnika po pravcima, pa ce moci i redovi voznje da se prilagode tome.

I to,i da kada udje kontrola i zablokira automate se zna ko nije otkucao kartu.Cak ce nagrabusiti oni koju imaju markicu ali je nisu overili na ulazu.

Kada bi trebao da zaživi novi sistem naplate karata? Septembar se polako bliži, a samim tim i početak izdavanja novih godišnjih povlastica. Ne bi me čudilo da vadimo iste povlastice kao što su do sada bile, pa tamo krajem godine da moramo ponovo da plaćamo vađenje novih povlastica.

znaci na prva vrata treba da overim markicu gde je onaj automat kod vozaca i to ce vaziti od 1 septembra

Kao što ste videli, automati će biti kod svakih vrata, to, valjda, govori nešto o tome da neće biti obavezan ulaz na prva. Jedino da ovi služe kao za izlazno čekiranje, ali mislim da, bar za početak, nećemo imati obavezu i izlaznog overavanja karata

To što stoji kod vozača to nije nikakav automat za poništavanje karata, to je njegova konzola da kuca koju trasu vozi radi GPS-a. Aparati za poništavanje karata će biti na svim vratima i drugačije izgledaju.

Vrh