Naravno da je ljudski faktor u pitanju i da on sve kroji...pare su u ovom slucaju na drugom mestu i ja o tome pricam svo vreme. O poredjenju Laste i GSPa ne bih mogao da govorim posto ne zivim u Bgu pa nisam upicen u te 'finese' o razlikama u pojedinacnim vozilima...no, ja mislim da je problem na nivou celog grada i sistema a to je da ne mogu uvesti ozvucenje, napraviti mape linije i zalepiti bukvalno u svako vozilo (secate se oblasti iz radionice gde smo mi to radili i crtali te mape?), sistem karata itd. .. mislim da ni Lasta tu nije bolja, zar na? Posto stanice i obelezavanje linija ne mogu raditi oni, kao ni ozvucenje, novi sistem karata itd. Odrzavanje u smislu cistoce i slicno je opet vazna stavka, tu se mozda razlikuje al sveukupno je katastrofa bas zbog ljudskog faktora! Jer stari tramvaji voze i ovde u Becu (cak su neki kao biblija stari sa drvenim podom!) al kad covek udje u takav tramvaj odmah mu je utisak da je to odrzavano, negovano, da cujes lep glas koji ti saopsti gde da sidjes, imas ociscene prozore i normalno osvetljenje....jednostavno, kao stari komad namestaja koji se cuva i odrzava.
I nikako mi nije jasno kako to ne moze da se promeni, makar malo taj odnos pre svega u samom preduzecu i sto se tice kadra...koliko ljudi ima samo na ovom forumu koji znaju kako funkcionisu sistemi prevoza sirom Evrope (evo 2012 se zanima za metro npr.), pise se o kolosecima ove ili one sirine, kapacitetu, raznim tarfinim sistemima... a sta rade ovi kojima je to posao? Ma ne znaju a i nece nista da urade...kad cak i gradonacelnik ide po Becu da gleda (hej gleda?) metro, spucali su na taj put hiljade eura verujem sto je ravno da su sredili unutrasnjost 50 autobusa! Dakle, sve mi to lici kao na jedan kompletan haos pre svega u glavama bez volje da se izaberu pravi ljudi da konacno nesto i urade!
Ja sa pisao tom GSPu vec vise puta, i to rusilacki, ma nacrnio sam ih i sto je najgore, za sve sto sam rekao imao sam argument i odgovarajuce poredjenje...jer cini mi se da to 'pali' kod ljudi da pocnu da razmisljaju i nesto promene...al verovatno im je sve ostalo na nivou razmisljanja u tom trenutku dok su to citali. Na sva moja banalna pitanja o sistemu karata, zasto ne mogu da odstampaju mapu rute svake linije i postave u vozila (cak sam im rekao da cu ja da im platim stampanje, papir i zar ih nije sramota) odgovorili su sa molbom za strpljenje (pazi ovo) i da rade na tome....haha, to bilo 2008, rade jos
i radice....:kafa:
na to sam rekao, hvala gospodo, nemojte mene moliti za strpljenje jer ja vise ne zivim u tom gradu i strasno puno strpljenja imam (za kritike pre svega) s obizrom da sam u drugacije sredjenom sistemu gde imam sav konfor koji zelim i vama i ljudima dole, pa zato i pisem!
I na to sam od ludog GSPa dobio jos jedan odgovor...najludji
napisli mi 'Zelimo i mi to nama samima, ali nije sve u zeljama' aaaa :| (uz jos neko naglabanje da su poceli da rade studiju izvodljivosti
rolleyes
pa ce kao uskoro biti promena...)
mislim se ja, pa i nije sve u zeljama...ima nesto i u radu