Haha, necu dalje...jer ova diskusija postaje smesna. Bg neka metropola, stranci..kako li to meni niko ne kaze a prosao i doveo sam 'milion'
ili je tu ona prica da ako ti je neko prijatelj bice i iskren
velicina sistema pa ne moze da se sredi...ma da, kako Bec (ili Prag, Minhen i ko zna koliko milionskih gradova) moze da sredi a iste je ili slicne velicine kao Bg? ili ko zna koliko drugih gradova? To je proporcija koju sam gore napisao..manji grad, manji sistem ... veci grad i veci sistem i sve fukcionise! Kriza, inflacije, ratovi...nemanje para, ma da....a za to zaljenje zagrepcana mi nemoj pricati...govorimo o celokupnom sistemu a ne na to sto se par ljudi pozali...jer ljudi su razmazeni. U ovom Becu gde sam ja funckionise sve super pa ljudi opet kukaku ako im zaboga jednom tramvaj zakasni i ne dodje po voznom redu na tabli jer je ostao malo duze na raskrsnici. Dok u Bgu kukaju sa pravom.
Ali ne...kako ti kazes, grad je veliki...pa ne mogu da nacrtaju mape javnog prevoza...ne mogu da uvedu da postoje makar(!) dnevne karte te kad neko dodje mora da se provlaci i bije sa onim narodom da bi otkucao kartu svaki put kad udje u prevoz...ma da, super. To su neki patrametri civilizacije, sorry, a ne argument da je nagurano na jednom prostoru 2 miliona ljudi pa bup...wauu, mi smo metropola. I Bagdad ima milione i milione, ko zna koliko....pa sta? Ne znam kud gore od ovoga, od svih mojih poznanika i prijatelja jedini koji je iz neke siromasnije zemlje je jedan rumun, iz Bukuresta sa kojim sam takodje bio u Bgu...i on mi je cak to rekao, da sve sve, ali je prevoz najslabija tacka i mnogo gori i no kod njih. Treba ipak biti realan, ne znam sta bih drugo rekao.
Nigde sapostavanje stanica, neke mape (pa hej?), sistem karata katastrofa...pa sta jos ostaje i sta ima gore? Jedino da linije nemaju ni fiksnu rutu vec da idu ulicama i da im masu ljudi pa da staju gde kome zatreba...da, ima i toga na ovom svetu, ali vise ne pricamo o Evropi a kamoli o evropskim metropolama!