Šta je novo?

Modernizacija GSP-a

To je u BG neizvodljivo dok se Metro ne napravi ;)

Naravno da nije moguće to izvesti u Beogradu, ali svakakve ideje mogu pasti ovima iz gradske uprave na pamet. Dodatna komplikacija je i to što se u Beogradu otvara samo jedno krilo prenjih vrata.

I to bi potrajalo pola sata onda bi bio rzvaljen jedan bus i odustali bi ili bi imali demonstracije na dorcolu kome samo tako glupe ideje padaju na pamet da mi je znati :kafa:

Iskreno i ja ulazim na srednja i mislim da me ne bi disciplinovali jer jednostavno ljudi hoće da ulaze tamo gde je najpristupačnije ,a najbolje rešenje su oni modifikovani busevi sa duplim vratima u sredini :kafa:

Evo i delimične potvrde onog što sam napisao:

Od 15 Jula Vozači će biti obavezni da na početnoj stanici vrše prijem putnika isključivo na prednjim vratima i kontrolišu karte i ostale isprave i bave se prodajom karata.

Veću glupost nisam čuo,pored tolike kontrole opterećuju vozače ovim postupcima,ne znam samo kako će to funkcionisati na Vencu,Studentskom Trgu,Ustaničkoj itd.
http://gspbeograd.iz.rs/forum/viewtopic.php?f=13&t=74&start=80

:violina:

Nema šanse da ovo zaživi, šoferi već nezadovoljni, pošto za vreme pauze za odmor moraju da pregledaju karte! Da ne govorim o putnicima.

I ja mislim da je to preveliko opterecenje za sofere, i da je u NS to lose reseno! U manjim gradovima takav sistem moze da funkcionise, mozda i u vecim, ali samo ako postoje elektronski sistemi. Tako bi vozac bio duzan da reaguje samo ako ne cuje piiiip za nekog putnika:). Drugo, kako ce da kontrolisu ko kartu ponistava a ko ne, ja mogu da udjem s kartom i da je ne ponistim...

Ma da to je za male gradove,zamisli rulju oko špica kada krene da se ukrcava,nema šanse polomili bi sve rampe.. :laugh:

Pogotovo na Zelenjaku gde postoji ona panicna gomila koja zauzima mesta:D Kako mi je to bedno, cemu toliko ponizavanje:D Ja razumem da smo jadna zemlja u kojoj se u busu mora stajati i po 45 minuta, ali nije razlog za gubljenje dostojanstva:)))

Ma otvaraće nasilno pneumatska vrata, videh to par puta kada verovatno zbog kvara šofer nije otvarao zadnja vrata. Dok na ZiU-9 iznutra možete lako otvoriti vrata, samo podignete poklopac iznad vrata i pritisnete taster :lol:

Hahaha, vala ako ovo bude trajalo dva dana u septembru, skidam kapu celoj GSP upravi! Pa i ovako se na Sajmu stvaraju gužve, jer ne mogu svi da uđu u autobus, i najnormalnije je da 5 autobusa stoji na stanici i otvara/zagtvara vrata (da ne pričam kako je kad 88 ili 23 ne mogu da zatvore vrata od gužve, pa stoje nekih max 90 sekundi - napravi se kolona od 10 autobusa) - a za 90 sekundi može da uđe maks 30 ljudi na jedna vrata (uz sve te kontrole, ako svi imaju imaju karte). Uostalom, i poenta je da se otvara samo pola vrata napred - jer mogu da ulaze jedna po jedna osoba. Njih treba kolektivno linčovati.

bit ce masakr,dovoljan je dzumbus sto ovi kontrolori su na sve strane(nemam nista protiv toga),ali sto su u 6a i dok se seljakas onim krntijama od buseva koje pretice zadnji tocak po raskopanom bulevaru ovi jure za karte.

Od sutra ulazak u gradski prevoz samo sa kartom ili markicom

Zbog sprečavanja švercovanja u gradskom prevozu, putnici će od sutra morati da pokažu kartu ili mesečnu markicu na polaznim stajalištima, saopšteno je iz GSP "Beograd".

Na početnoj stanici će se ulaziti isključivo na prednja vrata, gde će se karta ili markica dati na uvid vozaču ili radniku GSP-a.

U suprotnom, ko ne pokaže kartu ili markicu, neće moći da koristi prevoz, upozoreno je u saopštenju.

Čekaj, ja moram da pokažem neotkucanu kartu, a moram li da pokažem i da sam je otkucao?

I važi li ova genijalnost samo za okretnice, ili se sve stanice računaju kao polazne?

Ma moci ce to na Zelenjaku... samo kako ce vozac znati da cete vi poniostiti svoju kartu...

Nek mi traži kartu, ja ću njemu bar ispravan tahograf i svetlosnu signalizaciju :p

Матеја Бељан":3hs2g9mi je napisao(la):
Ma moci ce to na Zelenjaku... samo kako ce vozac znati da cete vi poniostiti svoju kartu...
Jedino ako je ponistavaju pored vozaca.I da su vrata za izlaz putnika zatvorena dok ne udju novi.

Mislim da ce neko fasovati batine pa da ce odustati od glupih ideja umjesto da kupe novi sistem naplate oni se glupiraju :bash:

direktor":gelx0v13 je napisao(la):
Mislim da ce neko fasovati batine pa da ce odustati od glupih ideja umjesto da kupe novi sistem naplate oni se glupiraju :bash:
Zašto je glupa ideja ako to rade samo na polaznim stanicama? Neće usporiti saobraćaj, a bar deo putnika će zbog ovoga sigurno plaćati kartu. I logično je da će automat za poništavanje stajati kod vozača, ili će on sam da poništi kartu nekim ručnim aparatom...ili jednostavno da je pocepa :D (dobro, ovo već ne bi funkcionisalo, svako bi kad vidi kontrolere mogao da pocepa kartu i da kaže da je ušao na početnoj, ali shvatate poentu)

To šoferi neće želeti da rade. Oni posle svakog polukruga imaju pauzu za odmor, sada će na toj pauzi morati da pregledaju karte i sede u autobusu čitavo radno vreme!

Vrh