to je krš sistem. užasno ne precizan. loša mapa. ne detaljna.2012":2letjtct je napisao(la):Pa u vozilima već ima kod nekih pp.na monitoru pokazuje preko GPS-a gde je bus trenutno.
Cuj, ja bih najvise vole da vidim savremene sisteme aplicirane u GSPu Beorad, no bijim se da u datim okolnostima to nije realno. Svaki pokusaj do sada zavrsio se fijaskom pocev od motorola koje su svojevremeno bile poslatvljene u vozila pa pocupane, stajalistista sa vremenom dolaska sledeceg vozila, cuvenih narandzastih aparata za kucanje karata, dugmica za otvaranje vrata u tramvajima, itd... Nasi putnci jos uvek nisu savladali ni ulaz-izlaz tehniku na vratima.jovanovm":2gr8fq60 je napisao(la):Inače, ne slažem se sa vračarom, jer po toj logici mi ni autobuse ne bismo koristili - jer je i to nekad bilo "previše za našu sredinu". Treba se truditi da organizujemo i kontrolišemo rad, a ne obrnuto - prihvatiti problem. Finansiranje GSPa ja iskreno ne bih preusmerio na budžet grada, jer mislim da se tako naplaćuje korišćenje prevoza ljudima koji dotični ne koriste. Postoji naravno drugi sistem finansiranja (gde firme plaćaju, jer im tako dolaze i zaposleni i mušterije), ali to je već druga priča - i opet bi išla na grbaču građana. Ovako sa naplatom karata je direktnije i poštenije.