Šta je novo?

Modernizacija GSP-a

Ово је на папиру скроз фер. Ок, притиснуће наплату али ће истовремено мењати имбецилну тарифну политику, линеарно смањивати пренапуцане зараде и смањити број нерадника ...

... за мене довољно да почнем да поново плаћам. Али, као што сам толико пута рекао, прође ли септембар а тих 500 радника остане, а и плате се линеарно не смање, шверц бато и то тачкасти ....

A najava ogrnicavanja markice , ponovna vladacija i smanjenje vozila

Па то су глупости, али је барем у плану да се систем реформише са обе стране а не као до сада да се само путници на силу доводе у ред.

Обавезна валидација је по мени ок ако се побољша технологија, на овако спор РФИД то неће успети те се не бринем ... ограничење месечне ? ... хммм ... видећемо шта то подразумева али је блесаво, мислим ... не видим поенту ... смањење возила ? ... боље нек за Космај набаве нове бусеве на струју и реорганизују систем акцентујући трамваје свуда где је преплиће трам/бус систем ..

Blago nama... Ne zbog "prepoznavanja lica", nego bacanja para... Boze me sacuvaj...
- Raspisali smo javnu nabavku video nadzora za vozila gradskog prevoza. U roku od dve nedelje trebalo bi da bude izabran izvođač radova. Prve kamere trebalo bi da budu postavljene u vozilima za dva meseca dok bi čitav posao trebalo da bude završen za oko šest meseci. Reč je o modernim digitalnim kamerama na osnovu kojih će moći da se prepozna lice svakog putnika u vozilu. To će doprineti većoj bezbednosti vozača. Kompletna investicija vredi 125 miliona dinara - ističe Mali.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 5334.phtml

A da li će moći da me prepozna ako budem ušao sa kačketom na glavi , i to pognute glave , tako da mi se uopšte ne vidi lice?

marrecar":2giiai7d je napisao(la):
Blago nama... Ne zbog "prepoznavanja lica", nego bacanja para... Boze me sacuvaj...
- Raspisali smo javnu nabavku video nadzora za vozila gradskog prevoza. U roku od dve nedelje trebalo bi da bude izabran izvođač radova. Prve kamere trebalo bi da budu postavljene u vozilima za dva meseca dok bi čitav posao trebalo da bude završen za oko šest meseci. Reč je o modernim digitalnim kamerama na osnovu kojih će moći da se prepozna lice svakog putnika u vozilu. To će doprineti većoj bezbednosti vozača. Kompletna investicija vredi 125 miliona dinara - ističe Mali.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 5334.phtml

Zašto imam osećaj kao da će sve proći na sličan način kao i sa onom javnom nabavkom za ugrađivanje klima.

Mora da je deža vi, valjda...

Samo opterecuju vozila. Bus plus, klima, pa jos i ove kamere, ima da gori svake nedelje po jedan. Vise puta sam rekao, bolje sacekati, eto investicija od 125mil. rsd, odakle im ko zna. A rece Mali da nisu uzimali nijedan kredit, znaci negde ima para, sacekaju i ustede i mogu da kupe nove autobuse sa klimom, kamerama i svime sto planiraju da trose na autobuse koji ce za godinu-dve ionako da idu na cerupanje.

Mogu sve to da istrpe ako se kvalitetno i pametno ugradi. Jedino klime na već slabašne i izraubovane motore ne ide.

Tehnicki verovatno mogu, ali s obzirom da znamo kakvo je odrzavanje, bice problema.

Danas u "Solarisu" na liniji 88 po prvi put videh da se stajališta najavljuju na displejima u autobusu. Sada ćete se vi smejati i reći: "Pa, Homere, tako je već mesecima", ali čini mi se da to ranije nisam viđao, a baš OK izgleda.

Povezan je Busplus sa displejevima, tako da sada i spolja se automatski menja smer, a i nije napisano svim velikim slovima nego npr. "Konjarnik-Zemun /Gornji grad/". Te kose crte su im malo ruzne, ne znam sto nisu zagrade...

Kada GSP-u prsne sistem i kada njihovi kompovi počnu manijački da forwarduju interne mailove dobijamo pravu sliku tamošnje radne atmosfere. Iako je poruka svakog maila ista, subject je realan:

capture.png

capture1.png

capture2.png

capture3.png

capture4.png

capture5.png

capture6.png

capture7.png

capture8.png

capture9.png

capture10.png

capture11.png

capture12.png

capture13.png

није прсао систем већ форвардују шта стигну и коме стигну, већина их не зна да користе мејл

Koji fail!

Ovo treba sad u novine, malo popularnosti da dobije. Red je.

Mislim stvrno nije zvaka za seljaka CSI mogao si zatamniti svoj mejl , zastita podataka o licnosti ovo ono

@CSI

Priznaj da si pokusao da isprobas recept piletine sa kikirikijem u soja sosu!!

Pa organizovati im rijaliti sou pod hitno, izdeliti ceo GSP na 4 tima, koji tim prvi uspe da izvede na ulicu zapaljeni autobus, ostaje u firmi. Ostali sut karta. Nema dalje.

Vrh