Šta je novo?

Mirijevski bulevar

Ne znam dobro taj kraj ali mislim da uspon nije neki veći problem. Pre WWII (pre 75 g) ondašnji tramvaji su išli uz Drajzerovu ulicu koja se iz Topčidera penje na Dedinje. Pa i sad ima onaj veliki uspon uz Kalemegdan.
 


Uploaded with ImageShack.us

Mogući pravac produženja Mirijevskog bulevara. Ako se prave mostovi preko Dunava širokog profila Zemun-Borča i Vinča-Vojlovica tada je most preko Ade Huje u zoni Rospi-Ćuprije pomalo suvišan, kao i jaka magistrala za kamione oko Mirijeva do Velikog Mokrog Luga tj Autoputa za Niš. jer bi se postojeći Pančevački most bitno rasteretio, i poslužio kao dovoljna veza za centar Beograda.

Saobraćajnica - potkovica koja obilazi Mali Mokri Lug bi imala svoj saobraćajni značaj, i sa produženim Bulevarom Kralja Aleksandra bila osnov mreže. Uočljivo je da je pored te potkovice neizgradjen prostor izmedju M M Luga, Mirijeva i Kaludjerice, koji bi se mogli izgraditi u kvalitetno predgradje, malo višespratnica uz saobraćajnicu, malo više kuća i malo zelenila, terena i parkova, i eto novih kvartova blizu grada.
 
Мост преко Аде Хује никако не може да буде сувишан. И нови Земунски и планирани Винчански мост су сувише далеко од Панчевачког да би могли да му буду права замена. Мост преко Аде Хује треба да се наставља на нову саобраћајницу (аутопут) која би ишла источно од Миријева, и спајала се на аутопут Београд-Ниш изнад Калуђерице. Миријево најбоље може да се споји на Устаничку.

istokbgulice.jpg
 
Most preko ada huje je pandan mostu u zemunu,oba su na trasi smt-a.To jest drugog prstena oko grada,prvi je ump a treci je obilaznica.

Nek ti samo kazu mirijevci kako bi bili odusevljeni da tranzit ide po sred mirijeva :p
 


Uploaded with ImageShack.us

Dopunio sam vlastiti crtež. Ima mesta za magistralu kroz naselja i opet da se sačuva koridor za autoput od Velikog Mikrog Luga preko Ade Huje do Pančevačkog puta. Slično kao Ustanička i Autoput za Niš, svaka saobraćajnica ima svoju ulogu i značaj.

A koz sredinu Mirijeva tim Mirijevskim bulevarom ne bi išli kamioni, to bi naravno bilo zabranjeno!

Dakle "Ustanička za Mirijevo" kao suština moje ideje.
 
Od kada je pao ovaj sneg pre neki dan nista. :notok:

Dovukli su jos par bagera i kontenjera za radnike i brdo cevi za kanalizaciju, ali ovaj put tamo negde na pola trase, u Sejkinoj ulici .
I porusili su jednu tarabu na mestu gde ulica ladne vode treba da se spoji sa Mirjevcem. Kako neobicno izgleda, ulica Ladne Vode ima veliki pad, pa onda rupa gde je potok, pa preko puta vec pomenuta Sejkina ulica koja je bas bas izdignuta.
Morace oni tu dosta da nasipaju.
Ovaj deo blize Mirijevu nema ama bas nikakvih radova, nije ni ogradjeno.

Sve u svemu jedno veliko nista u poslednjih 7 dana, zbog vremena :)

p.s Vucko cestitke na unapredjenju
 
I ja pitah tupavo pitanje,prilaz gradskoj bolnici za automobile koji prave kod mene stoji zbog snega i leda.Nemoguce je ista da se radi dok temperatura nije iznad nule.

Dakle,bice kasnjenja kad je takvo vreme.Jedva cekam da prodje ovaj sneg i led pa da se zahukta gradjevinska sezona.

Hvala Micigene.
 
Javni poziv za prikupljanje prijava

Predmet javne nabavke koja se sprovodi u otvorenom postupku: tehnička kontrola geotehničke dokumentacije i Glavnog projekta sanacije dela klizišta za potrebe izgradnje dela Mirijevske ulice (deo od ul. Matice Srpske km:0+000 do km:0+250).

http://beoland.com/oglasi/110302_Oglas1.pdf
 
Четвртак, 10. март 2011.

Изградња новог дела Миријевског булевара

Раскрсница Мирјевског булевара са Шејкином улицом биће од сутра затворена за саобраћај ради постављања нових инфраструктурних водова у оквиру изградње новог дела Миријевског булевара, наводи се у саопштењу Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Возачи се моле да имају разумевања и да преусмере своја возила на улице Драгослава Срејовића, Др Драге Љочић и Градиште како би заобишли радове који ће бити завршени за два месеца. У том периоду треба да се заврши полагање кишне и фекалне канализације, водоводних цеви, електроводова за јавно осветљење, као и подземних каблова за семафорску сигнализацију.

Изградња Миријевског булевара, која је почела прошлог месеца, подразумева спајање постојећег дела Миријевског булевара са Улицом витезова Карађорђеве звезде. Овиме ће се суграђанима са Звездаре и Палилуле до краја године омогућити далеко бржа веза са центром града. Истовремено, обавиће се и зацевљење отвореног тока Миријевског потока у бетонски колектор и на тај начин спречити његово загађивање.

Биће изграђен један километар нове саобраћајнице, а поток ће бити зацевљен у дужини од преко једног километра. Пројектоване су по две саобраћајне траке у оба смера, а испод њих ће се налазити бетонски колектор кроз који ће тећи Миријевски поток. Поред јавног осветљења, предвиђени су и обострани тротоари ширине три метра, као и три семафорисане раскрснице и један семафорисани пешачки прелаз. На овај начин омогућиће се адекватан приступ околним улицама, и за возила и за пешаке. Пратећа инфраструктура обухвата обострану водоводну мрежу, кишну и фекалну канализацију, гасовод од челичних цеви, а укупно ће бити урађено преко осам километара свих инсталација инфраструктуре, наводи се у саопштењу Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1437621
 
E hebiga ode moja precica u naredna dva meseca :o
Ali dobro prezivecemo, samo neka oni rade.

Inace hteo sam da prosetam trasom potoka i da uslikam sto vise slika, dok ne ode pod zemlju. Da se dokumentuje ono sto vise nece moci da se vidl golim okom.

Ali nikako ne stizem, zbog posla, a ni vreme mi ne ide na ruku :rant:
 
Mirijevci,zivi li ste braco? :D

Uslikaste li taj potok zadnji put pre nego sto ga poterase pod zemlju?
 
Cuti Vucko ne pitaj, stvarno ne stizem. :rant: Nisam imao slobodan dan mesec dana i verovatno nista do sledeceg vikenda .
A ne mogu bas nocu da slikam, uhapsice me neko, ili ce dzukele da me izujedaju hahahah. A i bio bi greh da ne bude slike po danu.

Bojim se da cu da zakasnim, radovi uveliko traju, naravno ne na celoj trasi.
Raskrsnica sa Mirijevskim bulevarom je zatvorena i zasuta peskom tako da nema provlacenja, to je sad novi parking :) Spajaju neke cevi tamo, valjda za kanalizaciju i vodovod.
Ali najveci zemljani radovi su u zoni raskrsnice sa ulicom Ladne vode. Tu ima par bagera koji bas bas rade, Brdo zemlje itd.

Sve u svemu debelo su zapeli u poslednjih 7 dana.

p.s. konacno proradili novi semafori kod pijace, koji su postavljeni u decembru. Glupo je resena raskrsnica (nelogicna skretanja) i cini mi se da su lose programili semafore (a i kako bi drugacije) ali bolje i ovako nego divljina kao sto je do sada bila.
 
Zaista su zapeli sa radovima. To je zaista lepo videti. Radi se na nekoliko mesta na trasi... E, sad što se tiče slika, rado bi ih poslao, ali ne znam kako, ima li neko uputstvo i koristan savet...
 
Micigen":3cido2hf je napisao(la):
p.s. konacno proradili novi semafori kod pijace, koji su postavljeni u decembru. Glupo je resena raskrsnica (nelogicna skretanja) i cini mi se da su lose programili semafore (a i kako bi drugacije) ali bolje i ovako nego divljina kao sto je do sada bila.
Izvinjavam se ukoliko je offtopic ali nemam gde drugde da pitam.

Kada se ide pored pijace niz Semjuela Beketa, nailazi se praktično na dve ulice Matice Srpske. Kada se skrene desno u ovu prvu, "gornju", bliže pijaci (u koju ulazi 79 kada dolazi u Mirijevo), obeležene su tri trake - jedna vodi od raskrsnice, a dve u raskrsnicu. Od te dve, desna je predviđena za skretanje u S. B. (nizbrdo ka hramu) a srednja traka je da se produi pravo.

Sad, pre nego što sam otputovao, dok semafori još nisu radili, ove dve krajnje trake su bile zakrčene parkiranim vozilima. Praktično, i onaj ko je ulazio u raskrsnicu i išao desno i onaj ko je ulazio iz raskrsnice jednako su morali da idu srednjom trakom kao da produžavaju pravo. Da li ima nekog pomaka po ovom pitanju sada kada radi semafor? Da li sada neko gleda da li se tu neko parkira po sred ulice ili ja pitam gluposti?

I još jednom sorry.
 
Vučko, hvala za uputstvo :)

Pozz
 
HoRuS, svaka čast za fotke, +1! ;)

Na stranu što ukoliko taj kraj sa slika posmatra neko neupućen, može da pomisli da gleda predgrađe npr. Prijepolja, a ne Beograda… :violina:
 
Moram da razočaram sve koji su koristili skretanje sa Mirijevskog bulevara ka Šejkinoj kao prečicu za Mirijevo, da od te prečice verovatno vise nema nista.

Konkretno, juče se pojavio tip koji je vlasnik neke parcele koja delom zalazi na ulicu, doveo bager koji je raskopao sve sto njemu pripada. Posle je vlasnik postavio metalne šipke kako bi ogradio svoj posed. Time je suzio ulicu na toliko da više nema šanse da služi nameni jer je do nelegalnog objekta - kuće sa druge strane ostalo malo prostora...

Malo kasnije sližu slike!
 
HoRuS":1woy8097 je napisao(la):
Vucko, hvala za uputstvo :)

Pozz
Nema na cemu!Super slike!

To oko ulice mi nije jasno.Mada sam cuo price o kucama na sred ulice.

Nije mi jasno kako moze neko da ima kucu na ulici?TO se ne moze legalizovati nikako.
 
Prvo je napravljena kuća, pa ulica. Opština nije htela da ruši kuću, pa su napravili ulicu koja obilazi kuću, ali su očigledno zašli u tuđi plac. Ali nije samo to, na mestu te kuće treba da se nađe semafor za novu raskrsnicu i šaht, ali su i to pomerili da ne bi morali da je ruše.

Morao sam da slikam i mostić koji se tu nalazi, jer je stvarno užasan, a ima i neobičan trotoar ...

npqbvb.jpg

uq0w3.jpg

2cyifi9.jpg

24l4g7k.jpg

243qohg.jpg
 
Samo u srbiji.Mozes li da mi obelezis ovo na GE?

Prvi put vidim ovakvu stvar :lol:
 
Vrh