@nbumbic
Logika, stanje, nazovi to kako hoces, ti si to napisao, a po tvom zakljucku iz prvog posta
to si i mislio, zato sam ti i odgovorio. Ja ti se izvinjavam ako to nije tvoje misljenje (mada ti nista nisam ni rekao
)
ali ipak mi se cini da jeste.
Niko ovde ne prica o 30-im, 50-im itd.
Ja sam u Mirijevu od polovine 80-ih i tada nije bilo divlje gradnje, ako ne racunam selo Mirijevo.
Donesen je u. plan koji je postovan i to je novi deo naselja sa jasnim putanjama gde treba da se probiju ulice koje ce imati cetiri trake.
Kroz Mirijevski bulevar je trebao da dodje tramvaj sa Bogoslovije, preko Visnjicke, preko Dimitrija Tucovica i prosirenog
Milana Rakica trolejbus, a iz Ustanicke tunel itd, itd. Znaci rusenje samo u Milana Rakica. Zemlja otkupljena od seljaka, ali se grad nije upisao u z. knjige, pa ovi opet prodavali tu zemlju ljudima da zidaju kuce, a planovi uredno postojali. I to od 97 na ovamo.
Bulevar od Cvetka se ne radi, jer cekaju sta ce da odluce za metro. Tu ne sme nista da se zida i cela
leva strana je u malim raspalim udzericama, nema novih objekata i nece ih ni biti, tako da ce to sigurno biti radjeno, samo da dodje na red.
Juzni bulevar takodje, sve nove zgrade su uvucene i tu je najveci problem ispao sa stadionom Obilica. Nelegalan je, treba ga rusiti, ne treba da te podsecam ko ga je sazidao i kako.
Po meni to moze komotno da se radi, ali naravno nije prioritet prioriteta.
Drugo, pogledajte samo mali detalj oko Mirijevskog bulevara. Zbog čega se njegov nastavak radi baš tu? Zato što ljudi, od potoka nisu mogli da nabiju kuće tako da ulica ima samo 2m širine pa je ostala mogućnost da se napravi široka ulica.
Baš planski!!!!!!!
Znas li kada su sagradjene te kuce oko Mirijevskog potoka. Sve u poslednjih sedam, osam godina, retko koja ima i fasadu.
Znaci za vreme demokratske vlasti, a za svake izbore su dolazi u Mirijevo i 1. tacka programa radi se Mirijevski bulevar.
Potok ima betonsko V korito i sa obe strane po 10-ak metara zemlje, koja je na nizoj koti od okolnih ulica, ali sto da im ne dozvole kad mogu da zatrpaku potok. Bruka. A plan postoji, jos od osamdesetih.
Ostatak Mirijeva (mislim na delove sa kućama) je prepun divlje gradnje.Gotovo da nema normalno širokih ulica koje su duge makar 1km, a sve zbog neplanske gradnje.
To je nazalost tacno, ali to je problem divlje gradnje i ljudi koji su spremni da zive tu. Ja npr. nikada ne bih. Ali ti delovi nesmetaju za ove pravce koji su potrebni. Takvi su kakvi su i tu vise nema diranja.
J.Radaković/D.Srejovića je mogla da bude dobra veza Mirijeva sa Pančevačkim mostom i centrom grada. Taj pravac tj. ulice su lako mogla da se prošire, a što sad ne može - pa zbog divlje gradnje
Moze i sad ali pogodi sta, nije prioritet. Sacekajmo jos desetak, dvadeset godina, da jos malo prodaju sumu i da cveta divlja gradnja, pa da se kaze, e sad stvarno ne moze.
Od Bogoslovije se siri desna strana.
Prvo ide
1. VMC - nema rusenja, malo im se samo oduzima zemlje.
2. Beograd put - Isto, eventualno ce da ostanu bez ograde.
3. Jedna sumnjiva kuca kod Volgine - nisam siguran, moze a ne mora
4. Onda nista do OMV pume, jer se one barake tamo na krivini uveliko ruse.
5. 2,3 sumnjive prodavnice (pitanje je da li imaju dozvolu)
6. 2,3 kuce na samim calijama.
I sto je to sada toliki problem da se hoce. Bukvalno 5,6 objekata..
A sad mi reci da npr ne mogu da urade ispod D. Srejovica i kanalizaciju, jer je ceo taj kraj nema u 21. veku, pa septicke jame kvase i onako klizno podrucje. Treba da se sruci dole na Karaburmu ili da prekine vezu u potpunosti sa Mirijevom. znamo kako se kod nas saniraju klizista. Ni to nije prioritet, ili ne moze zbog divlje gradnje, sta?
I sad neko hoće da mi kaže da Mirijevo dobrim delom nije odsečeno zbog divlje gradnje, nego zato što je samo zaboravljeno?
Da, sto se konstantno zaboravlja i zaboravlja, a samim tim moze da dodje do divlje gradnje. Da su ulice probijena, 80-ih, 90-ih, pa da su uradjene 2001,02, 03... ne bi ni bilo divlje gradnje. I jasno ti je da bez dozvole grada (tj podmazivanja u opstini) i ne moze da se zida na mestu gde je planiran glavni put.
I pored svega toga, nije toliko strasno ziveti u Mirijevu, ja sam u centru grada za 15, 20 min kolima, pola sata busom (27e). Ali samo ako ne dodje do nekog cukanja i zastoja u samom Mirijevu.