Šta je novo?

Minibus

Cilj im je bio da se ne izgubi stajalište kod Fontane, mada su to mogli da reše uvođenjem A2 iz pravca Zemuna, a da A1 ide direktno na autoput.​

Gluposti. I dalje svakako voze proizvoljnom trasom i ne poštuju red vožnje, koji im se završava u 19:00, sudeći po bgprevozu. Na novu stanicu svraćaju svakako od kako je otvorena.

Ја не знам како минибус линије функционишу када је обавезно да се карта плаћа а просечан Београђанин не плаћа карту на обичним линијама.Минибус линије живе од продаје ако сам добро разумео.Да се питам поукидао бих то,током ових година су укинуте Е1,Е3,Е4,Е5,Е7,Е8. А1 бих укинуо јер постоје 72,600 и 607, евентуално увео нову 608 Блок 20 - Аеродром преко новог БАС-а и садашњом трасом А1.

Od svih ovih linija jedino je E2 profitabilna jer postoji puno ljudi koji ne žele da se guše u 23, 37 i 58, mada u špicu ni u E2 nije baš lepo.

Sve koje su u radu su profitabilne, one koje nisu bile pogašene su.
Ја не знам како минибус линије функционишу када је обавезно да се карта плаћа а просечан Београђанин не плаћа карту на обичним линијама.Минибус линије живе од продаје ако сам добро разумео.Да се питам поукидао бих то,током ових година су укинуте Е1,Е3,Е4,Е5,Е7,Е8. А1 бих укинуо јер постоје 72,600 и 607, евентуално увео нову 608 Блок 20 - Аеродром преко новог БАС-а и садашњом трасом А1.
Pa tu plaćaju ne bune se, jer ipak stižu ranije tamo gde su krenuli. I nemojmo ukidati nešto što je dobro. Šta ti sad smetaju E2, E6 i E9? Čim pišeš kako sam razumeo, znači da ušao nisi nikad ni u jednu od tih linija. Uđeš kažeš dobar dan i daš 200 dinara. Nema šta puno da filozofiraš prilikom ulaska u bus. Van špica od Labudovog do Terazija i Trga za 25 minuta. I u špicu se probija dosta brže. Prosto je to kombi, plus preskače mnoga stajališta, uključujući tu i jedan Sajam koji pojede svakoj mučenoj 37-ici po pet minuta kad stane u stanicu, jer narod je jednostavno nemoguć. U stanju je da zadržava autobus u stanici, iako je očigledno da nema šanse da će ući. Više puta sam pisao o potrebi onih napolju da usta ne zatvaraju i večito preparkiravaju one unutar busa. Ljudi se u 99% slučajeva pomere koliko god mogu, a to dranje i ponašanje naših ljudi je nešto što nigde drugde u Evropi ne može da se vidi. Ako možeš uđi, a ako ne čekaj ili vidi neku alternativu. To je javni prevoz, takav je kakav je, a marva na sajmu samo doprinosi još većim poremećajima na liniji, bilo kojoj. Apsolutno nikada nisam pokušavao da uđem u bilo koji autobus na silu. Meni je to odraz teške nekulture. Rađe sam išao i peške. Tek da ne pričam što ne pogledaju kad imaju alternativu iza, koja samo što ih po nosu nije udarila.

Nemoj baki, pre neko veče opet koristio E9, jednostavno nekada ne želim da prolazim golgotu sa 31, pogotovo kada idem na neku konferenciju / predavanje u centru gde već pregorim u busu, prežalim tih 200 dinara.
Još meni dođe kao taxi, jer mi staje praktično ispred zgrade.

Šteta što je mreža osakaćena, da je ostala originalna možda bih ponekad vadio mesečnu, ako bih već dosta putovao.

Smešno mi je to, Grad nema para za E Linije, ali ima za Streline ili za vaučere srednjoškolaca 6,000 dinara (ako sam dobro čuo) u skupim sportskim butiicima gde možeš samo lopte kupiti za te pare.
Čudni su putevi gospodnji...

E6 zna biti dobro popunjena, koristim je ponekad kad idem na posao i brzo stignem. Za E1 mi nije jasno zašto je ukinuta, obzirom da je imala putnika, a tvrde kako je bila nerentabilna. Znao sam često da idem u Njegoševu na jedan kurs i bila mi je super idealna pošto živim u Savskim blokovima.

To je što mi ne možemo znati stvarno stanje sa brojem putnika. Ja vidim da je E2 u udarnim terminima uvek popunjen, a idem i sa tom linijom i uveče nekad, pa ka gradu logično idu praznjikavi. Kad se sve sabere i oduzme verovatno im je dosta isplativa linija, čim radi i subotom. E1 mi je prosto neverovatno da nije imao putnika, al očigledno da isplativa nije bila, moguće i zbog dužine trase, možda manje razmene putnika, šta ga znam, al šteta iskreno. Kad bi uveli još neku ne bi bilo loše uopšte, al pitanje je zainteresovanosti, pošto se obično daju na koncesiju.

Пре неки дан, док сам чекао превоз у Пожешкој, пришла ми је једна жена и питала ме како да провери када наилази Е2. Погледао сам на апликацији и рекао јој да је ту за 6 минута, а објаснио сам јој да може да провери и на дисплеју, мада у Пожешкој треба мало стрпљења јер има много линија и стално се смењују. Пошто ми се захвалила, рекла је да иначе вози кола, али да јој је овако лакше да оде до центра јер не мора да тражи паркинг.
Ето, очигледно има људи који иначе не користе градски превоз (стога не спадају у групу која не плаћа карту на обичним линијама), али им у појединим приликама одговарају минибус линије, док им редовне градске линије нису опција (колико ме сећање служи, 37 је наилазила пре Е2). Вероватно има и оних који иначе користе градски превоз, али им се понекад жури па користе минибус уместо да, на пример, позову такси.

Vrh