Zaza Bg
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.08.2014.
- Pohvaljen
- 1.585
Kokili":1hz4zfwg je napisao(la):Rekoh daj Bože da ne bude rata. Imam decu, a za ovu situaciju ne vidim rešenje.
Kakva budalaština, kakvi bakrači. Ljudi koji prolaze kroz Srbiju su nesrećnici koji beže od gladi i rata, a ne radi "džihadisanja" po Evropi. Ironija sudbine je što će neka od njihove dece, u budućnosti na Zapadu, postati ono pd čega njihovi rdloditelji beže (ISIL i slično smeće), ali za to je kriva trenutna politička klima u Evropi.
Neće biti nikakvog rata te vrste na prostorima Srbije, ali takvi sukobi nisu isključeni na prostorima Švedske (koja prima 100.000 muslimanskih izbeglica godišnje, i koja nema adekvatnu politiku za asimilaciju tog stanovništva), Francuske, Engleske itd.
Žao mi što naša zemlja ne radi na tome da kvalifikovane i školovane slojeve ovih migranata zadrži ovde, ali dobro, šta da se radi.
Mi smo makedonski scenario izbegli de fakto nezavisnošću Kosova. Jako mi je žao što smo se (barem trenutno) odrekli većeg dela KiM, ali gledajte to iz perspektive nekog pacijenta čiji je deo tela zahvatila gangrena. Bolje da mu amputiraju nogu/ruku nego da ga bolest celog pojede.
P.S. Spatio, kada se vraćaš u Srbiju?