Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
У време последњих киша крајем прошлог месеца, журио сам да се нађем са другом на главној аутобуској станици како бих преузео пакет. На рамену сам имао торбу, преко које сам пребацио летњи блејзер. Скоро трчећим кораком поред железничке станице, нисам ни приметио да ме неко дозива. Педесетак метара касније, осетих додир, два - три пута по рамену. Окренем се, а оно један од миграната, једва пунолетан, мршав, рачерупане косе, поцепаних патика, обрати ми се на лошем енглеском. Каже - испало вам је ово - и пружи ми мој летњи блејзер. Још нисам изговорио "хвала", он оде својим путем, а ја према аутобусу да узмем пакет. Каже ми друг - трчао дечко за тобом педесет метара, помислих да хоће да те покраде.

Иначе, неколико дана раније, забележио сам и једну фотку коју тек сада стижем да поделим:

117198911020555405946391.jpg

То си већински ок људи побегли из земље која је била далеко напреднија од овог нашег "региона" .... ја се више плашим београдског шљама него ових људи.

Србија и Македонија на удару емигрантске кризе

Србија и Македонија треба да ураде много више на поштовању права емиграната и избјеглица, али је то немогуће одвојити од ширег притиска протока избјеглица и емиграната у ЕУ и кроз ЕУ и пропалог система миграције у ЕУ.

"Будући да све већи број избјеглица, азиланата и емиграната постају заробљеници у балканској ничијој земљи, притисци на Србију и Македонију се гомилају“, закључено је у извјештају уз напомену да се ови проблеми могу ријешити само измјенама на ширем плану емигрантске политике ЕУ.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=158134

Отвореније није могло. Ова територија представља "ничију земљу" коју ће у наредном периоду населити народи и расе који нису европског порекла. Домицилно становништво ће, временом, доживети судбину Индијанаца.

У најскорије време очекујем додатне притиске и услове из Европске уније. Овог пута, тражиће да примимо све азилнте, да им дамо сва права, да их издржавамо тако што ћемо се задуживати код зеленашких западних банака.

Мађари кренули да дижу жицу на граници
Ј. ЛЕМАЈИЋ | 13. јул 2015. 14:21 > 21:25 | Коментара: 38

Више возила мађарске војске почело припрему терена за подизање ограде дуж границе са Србијом. Код места Морохалом војна механизација данас крчила терен

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... na-granici

Podizati zid od 4 metara visine u 2015tu godinu je blagoreceno pateticno.

Mozda jeste pateticno, svakako jeste nehumano i ruzno.
Ali takodje je efikasno.
Od madjara se ocekuje da stite granice sengen zone.
Oni su procenili da im je ovakav nacin najefikasniji.
Gazde u Briselu (i ostalim zapadnim prestonicama), zvanicno gundjaju, ali precutno pustaju (pa cak i podrzavaju) realizaciju ovog 'projekta'.

Gde smo mi u svemu tome???

Pa, sa druge strane zice...

Indikativno je da se sengen zona na ovakav nacin stiti samo na granici sa Srbijom!?

Govori li to o nasoj nesposobnosti, ili o mestu koje nam je namenjeno kod "geopolitickih krojaca buducnosti" ???

A mozda i o jednom i drugom...

Drago mi je što sam s one strane zice gde primaju azilante i prema njima se odnose a poštovanjem i uvažavanjem.

MilisaV":ms6gq6f1 je napisao(la):
Drago mi je što sam s one strane zice gde primaju azilante i prema njima se odnose a poštovanjem i uvažavanjem.

Verovatrno vecini je poznato al hajde za one mladje :

....Хришћанство у Сирији је старо два миленијума. Антички Дамаск је хришћанску веру примио кроз проповед Светог апостола Петра у првом веку. Арапско освајање Сирије у седмом веку донело је нову веру у ову древну хришћанску земљу – ислам. Муслимани су од тада до данас већинска религија у Сирији али је хришћанство на том простору остало свеприсутно.

Хришћани у Сирији данас чине око 10% становништва односно 2 и по милиона људи. Дакле, сваки десети становник Сирије је хришћанин. Највећа хришћанска Црква у Сирији је Православна Црква односно Антиохијска Патријаршија са седиштем у Дамаску чији верници броје нешто више од милион верника у Сирији (и око пола милиона верника у Либану). Скоро истоветан број верника има Мелкитска гркокатоличка црква чије је седиште такође у Дамаску. Следи Сиријска дохалкидонска антиохијска патријаршија, и она са седиштем у Дамаску. У Сирији живи мањи број протестаната, верника Асирске цркве и других хришћанских цркава.....

Izvor http://srbin.info/2013/11/13/hriscani-s ... -opstanak/

OGRADA KAO ZA ŽIVOTINJE "Blic" na mađarskoj granici
Biljana Vučković | 19. 07. 2015. - 15:42h | Foto: AP, B.V. | Komentara: 10

Meštani Tompe, udaljeni svega 500 metara od graničnog prelaza sa Srbijom, ne podržavaju odluku mađarske vlade da se ulazak migranata spreči ogradom.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/576429 ... oj-granici

Ja ne znam sta seru ovde kao za zivotinje, alo to je drzavna granica, nisu ih zatvorili u centar sa tolikom ogradom. Da su pametni duplu da stave i puste struju, a i mi da se ugledamo na njih. Ulazi na hiljade mesecno raznoraznih ljudi bez kontrole a nasi samo sto ih dole ne docekaju sa pogacom i solju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не вреди Мађарима ограда када имају изузетно корумпирану царину.

A tek kad počnu da im ulaze iz susednih evro-gubernija, prema kojima ne smeju da podignu zid jer im to neće dozvoliti centralni sovjet u Briselu.

Како ће нам се обити о главу ово неконтролисано примање имиграната!

Наравно да ће се обити о главу. Колико знам , ми имамо потписан споразум са ЕУ о депортацији свих емиграната из ЕУ у Србију који су у ЕУ дошли преко Србије. Роми који су својевремено враћени су последица тог споразума. А то је само почетак.

Sve da nam ih i vrate kako vi ovde kažete, ti ljudi bi načinili našu zemlju boljom za život.

@MilisaV
Ne negiram, niti potvrdjujem.
Samo bih molio objasnjenje na osnovu cega to zakljucujes, i na koji nacina ce oni to uciniti nasu zemlju boljom za zivot?

Daj Bože da su horde koje prelaze nasu zemlju dobrocudni ljudi koje je neka muka naterala da dodju bas u Evropu i bas ovuda, pored onakog blagostanja u Emiratima na primer. Daj Bože da ne bude rata na ovim prostorima i da se ne pokaže kao 1000 puta do sada da su Arapi pametniji i dalekovidniji od nas. Nisu Madjari ludi ni malo!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh