А док су робови копали метро, на површини совјетске хорде се овако забављаху над чешком нејачи..
https://www.pinterest.com/pin/482377810060979193/
:roll: :roll: :roll:
https://www.pinterest.com/pin/482377810060979193/
:roll: :roll: :roll:
tragac":4okwucg9 je napisao(la):A tempo realizacije? Počeli 1978...
orion":3aib25o3 je napisao(la):Moжда мало контрадикторно али градња гаража ће смањити употребу аутомобила у центру или прецизније број пређених километара у центру или јос прецизније време које аутомобили проведу упаљени у центру емитујући отровне гасове.
Наиме тренутно је пракса да возачи круже центром града тражећи паркинг место, ту је и чекање у месту док невешти возачи упаркиравају укосо и тек пошто нема места одлуче се за скупљу варијанту-гаражу.
Прича о гаражама је логична бизнис идеја јер тако више нема бесплатног паркинга ни после девет а већина возача себи неће моћи да приушти паркирање по гаражама.
Дошљак":1w2k74d1 je napisao(la):A са друге стране треба смањити потребу људима да улазе аутомобилом у град и изместити што је могуће више институција, фирми, предузећа и установа у које људи углавном долазе колима.
tragac":1w2k74d1 je napisao(la):Postoji još jedan problem a to je da je centar prenaseljen. Treba naći način da se stimuliše preseljenje tih ljudi u šitri centar ili periferiju i da se stanovi koje prodaju konvertuju u poslovne prostore.
Пантограф":384wd2tl je napisao(la):Оно што је кључно за развој центра Београда је РАЗВОЈ ЈАВНОГ САОБРАћАЈА, односно првенствено увођење сада непостојеће компоненте, метроа. Тек то ће омогућити да центар Београда не одумре, односно, да задржи и поврати пословну функцију, без које ће се, бојим се, претворити у једну повелику туристичко-угоститељску-квазикултурно-јебиветарску урбану олупину.
Пантограф":384wd2tl je napisao(la):Склон сам да истеоретишем и да су те антиаутомобилске утопије део политичке парадигме којој смета традиционалан и нормалан, породични облик живота, односно, чији једини пожељан начин битисања савременог човека јесте - градско јебиветрење.
mmgoran":plthd5md je napisao(la):Ja kada odem u Beč, ne pada mi na pamet da bilo gde krenem kolima.
Metro tamo fukcioniše fantastično.
Da imamo upola takav metro u Beogradu, ne bi mi palo na pamet da krećem autom.