добро ти нама дошао на форум. прво, то је 505-ти план метроа за ових 475 страна. друго, иде кроз Јерковић, тако да + (и за труд и идеју). треће, све је то лепо замишљено, али без мапе нема никаквог смисла. четврто, лого је ок, само да буде ћириличан. пето, сада замерке:
- сиво и плаво - у суштини, то ти је иста ствар. контам, да ако си узео за пример Лондон, Overground и Southern, итд. су у суштини иста ствар, једино је што Overground опслужује искључиво градску зону (пандан БГВ), а Southern и остале компаније и остатак државе (пандан ЖС). тако да, нема потребе то раздвајати и правити другачије једно од другог. један систем и терај. Х продужи до Прокопа. са Прокопа не може у Топчидер (линија Р). ако је то оно што мислим, онда је у питању станица Кошутњак. и не знам како си замислио у плавом систему део Радничка-Прокоп
- наранџасто - предугачко са премало станица. не знам куда си замислио ово да тераш, али ти овде фале Жарково, Церак, Петлово брдо, Бањица. друго, спојиш је са А и имаш полукружну линију око целог града. што? зар није онда боље да је од Трошарине спичиш испод Булевара Ослобођења барем до Славије? и ако си већ замислио да буде аутоматска линија, онда стави и остале метро линије да буду аутоматске.
- црвена - Нови град и тачка. нема даље, Алтина има БГВ. и ту ти фали неколико станица на Новом Београду.
- љубичаста - много кружи. Медак-Миријево-Карабурма-Дорћол, превише. шта више, Медак и ММЛ су чист вишак. Медак има метро и 20 за Миријево, до ММЛ-а може да се продужи 7, а и то је село, тако да и не мора. боља организација бусева је довољна. и на овој линији ти фали доста станица (између Омладинског стадиона и Дорћола барем 2, Милутина Миланковића и Павиљона барем 1, од Новоградске до Бачке можеш још 1 станицу да ставиш). и што да буде ЛРТ? стави и то да буде класична метро линија
- зелено - број 8 предугачко, изађе око 25, 26 км, што је за трамвај много, нарочито ако се дели саобраћај. ово је довољно да иде до Прокопа, или можда од Радничке да скренеш ка Савамали, па директ са аеродрома у центар града. линија 4 је ок, али Адмирала Гепрата немаш у уцртаном правцу, већ је то станица Господарска механа (што се тиче аеродрома, ја сам лично за класичан воз).
и БАС промени у ЖСНБГ, може некоме да изазове забуну