Šta je novo?

Metro

Oko stanica koliko razumeh zele u centru blizu da budu stanice recimo posta-trg nikole pasica-trg republike.A to su 3 stanice na 700 metara! od prve do trece.U tom slucaju bih izbacio stanicu kod trga nikole pasica.

A stanice najvise nacickase na bulevaru,jer su tamo planirali da ide povrsinom ulice.A stanice na povrsini su smesno jeftine,tipa njih 15 povrsinskih po belamu bi kostalo 2 000 000 eura ukupno.Dok jedna podzemna kosta od 3-4 miliona navise.

Goje,ne bi mogle da se prebace na tramvaj jer ce metro imati normalan kolosek 1,435 m dok tramvaji nam imaju kolosek od 1m.I vozila ce biti sira 10-20 cm vise nego sto su CAF-ovi sto znaci ni da uz maksimalno budzenje ne bi mogli da rade na linijama tramvaja kod nas.

Edit:videh gojetov post.Bas tako,da izbace trg nikole pasica i akademiju.Ali tesko da ce izbaciti akademiju jer je od Belama pre neku godinu Vukan Vucic postao clan akademije ;)
 
vucko":2k0lv1u6 je napisao(la):
Goje,ne bi mogle da se prebace na tramvaj jer ce metro imati normalan kolosek 1,435 m dok tramvaji nam imaju kolosek od 1m.I vozila ce biti sira 10-20 cm vise nego sto su CAF-ovi sto znaci ni da uz maksimalno budzenje ne bi mogli da rade na linijama tramvaja kod nas.

Nisi me razumeo. Nove trase metroa koje se prave su sve 1435mm, pa ako danas stave tramvaj na prvu liniju, sutra mogu da ga "bace" na treću, prekosutra na petu... Nevezano za postojeću tramvajsku mrežu.
 
Sad razumem.To mu vec dodje SBKB teorija jer cemo imati tantalove muke oko prve linije,a treca je cist SF.
 
Poenta je da je mnogo štetnija posledica odluke da bude više nepotrebnih stanica, nego manje kapacitivna vozila.
 
Londonski metro dobija Wi-Fi
Putnici londonskkog metroa imaće mogućnost povezivanja sa Internetom putim Wi-Fi bežične mreže koja će biti aktivirana u julu 2012. godne kada u Londonu startuju letnje Olimpijske igre.


Wi-Fi će do jula biti dostupna na 80 od 270 stanica londonskog metroa, a do kraja godine broj stanica na kojima će povezivanje sa Internetom biti moguće, povećaće se na 120.

Signal Wi-Fi će biti dostupan samo na platformama, eskalatorima i holovima za prodaju karata, ali ne i u tunelima.

Ugovor za pružanje ovih usluga putnicima londonskog metroa dobio je provajder "Virgim media".

Pristup Internetu u metrou besplatan za vreme održavanja Olimpijskih i Paralimpijskih igara kasnije će se naplaćivati, ali za sada se cena ne objavljuje.

Kasnije će biti bespatan samo sajt londonskog gradskog prevoznika, kompanije TfL.

http://www.mondo.rs/s237634/Magazin/Komunikacije/Londonski_metro_dobija_Wi-Fi.html
 
^каква глупост.

лондон, што се тиче мобилних комуникација, има срамотан метро. у јапану и кини је сасвим нормално да имаш мрежу у метроу и људи су, на тај начин, на нету непрестано.

и у њујорку је тако, ако се добро сећам...а у лондону немаш моб мрежу чак ни на станицама ако се добро сећам.

и тако ако се договориш неким да се нађете у лондону и тај кренуо, не можеш да га добијеш док је он у путу (доле).
 
PNWT2901C.jpg
 
Trenutno se na Novom Beogradu u neposrednoj blizini trase prve linije vrsi masovno kopanje rupa za nove podzemne kontejnere. Kopanje i takvih rupa je logistiscki izazov jer je sem tankog sloja zemlje sve ostalo pesak.



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
 
zelja87":1ddsjlnx je napisao(la):
^метро станица вук још увек не постоји.
E..postoji delimično..ostavljen je ceo prostor u betonskoj kaseti..za stanicu pored silaza u stanicu Vuk,zbog toga ta stanica će se bzo i završit kada krene gradnja M1 isto je i sa Prokopom.Dizajn sa slika je samo predlog za dizajn iste..
 
Pošto već neko vreme nema novosti o projektu metroa, treba da očekujemo neku udarnu vest o tome, tempiranu naravno pred izbore. Đilas će sigurno to koristiti u kampanji i moraće kakav-takav projekat da iznese pred javnost. E sad, jedni će da napadaju govoreći da nema para, što je donekle tačno. Ali nikad za to neće biti dovoljno para i taj argument mi nije dovoljan da budem protiv. Ali ako vidim da neko kritikuje zbog lošeg projekta metroa, to mogu da razumem i da se pridružim kritikama. Dobro je što će biti nezavisna trasa(mada nisam 100% siguran u njihovo shvatanje nezavisnosti), ali ne smemo dozvoliti kratke podzemne stanice i tramvajska vozila!!!
 
Jednostavno ne postoji mogucnost da bude nezavistan na NBG ako je na nivou zemlje... Previse velikih raskrsnica da bi denivelisali svaku... Jeftinije je plitak ukop ili stubovi na celom NBG...
 
Od kada pronađoše zlato u Srbiji u količinama za nepoverovati ,prepravljaju projekat u super teški.. :D
 
Nego bre 2012ice,kupi li ti to sedlo za krticu?Cujem da zulja ako jases krticu bez njega :D
 
Vrh