@Delija: mani je to malo cudno, ispada da je odnos 0.77 sto je prakticno deinflacija od 76 do danas. Cudno mi je iz razloga sto napr nafta je 76 bila 15dolara/barel (ako je dobar izvor) a danas je preko 100 dolara/barel. Ne znam kakav je donos cena cemneta, celika i ostalih sirovina. Ja sam ovo izneo kao laik, ne razumem se u ekonomiju, ali to je ono sto me malo buni.
Danas se moze gratiti apsolutno sve i svasta i bilo gde. Nije problem ni u vodi graditi, ali je pitanje cene. Ono sto je filozofija Vukana i ostalih je da se sto vise uradi sa ovih 500mil/e koliko raspolazemo iz kredita. Iz tog razloga oni guraju ovu pricu, ostavljajuci stanice dovoljno dugacke da u nekoj buducnosti moze da primi vece kompozicije. Tako ja shvatam njihov predlog.
Inace, sve one kote koje sam dao predstavljaju tkz 'kotu stogodisnjih voda' ili maksimalnu ocekivanu visiinu podzemnih voda. Ono sto je bitno napomenuti je da NPV nije stalan, vec i on varira od hidroloske situacije. Tako kad je susni period i kada su i vodostaji niski, opada i visina podzemnih voda, sa druge strane kad su obilnije padavine, i kako vodostaj raste raste i NPV. Tako je bilo i kod gradnje jedne zgrade jednu ulicu iznad Vojistava Ilica prema bulevaru, leti su iskopali podzemne etaze potrebne za garaze i nigde ni kap vode, a vec na jesen u oktobru nisu znali sta da rade, posto se podigao NPV, pa su onda sve preprojektovai da izidju van vode.