Express: Nećemo mi videti metro u Zemunu (dalje od centra) narednih min 30 godina, na žalost.
Prema planu necemo ni u centru Zemuna, nego na granici NBG i Zemuna.
Express: Nećemo mi videti metro u Zemunu (dalje od centra) narednih min 30 godina, na žalost.
MilisaV":e0sq91wf je napisao(la):@express
ne vidim što je to tako strašno ako bi metro išao malo "unazad" ako bi time postigao bolju iskorišćenost i raspored stanica.
Barkley":e0sq91wf je napisao(la):@Ekspress, опрости ако грешим, али мислим да су у ова два града баш ситуације са линијама чије су трасе под великим угловима:
Торино:
http://turinlovedotcom.files.wordpress.com/2011/03/metrotorino1.jpg
Вашингтон (црвена и плава линија, донекле и зелена):
http://www.wmata.com/rail/maps/map.cfm
stranac":3k977ju8 je napisao(la):čiča miča gotova priča, srbija - zemlja čudesa najisplatnije vam je da zapalite par kontejnera duž bulevara kralja aleksandra u znak protesta i sprečite izgradnju "metro-a" i uštedite taj novac kojeg nemate, neko je pokupio debelu proviziju, neko dobio posao vredan €500mil a kao uvek izvisio narod koji će sve to da plati
bolje grob nego rob, bolje ništa nego polu-rešenje, bolje neka vam iseku liniju do vukovog spomenika i na metro povežite postojeći tramvaj i bus umesto bacanja para na sklanjanje tramvajskih rekonstruisanih šina i postavljenje novih na isto mesto, bolje opet linija od 14 stanica sa 100% nezavisnom trasom nego 20 stanica i ukrštanjem sa ostalim vidom saobraćaja, kako svaki put dozvoljavate da prave budalu od vas nije mi jasno, možete li za to da se izborite? metro je ionako projekat koji se konstantno nadgrađuje pa lepo stanicu po stanicu, polako a sigurno
nova kletva "dabogda vam metro bio ko u beogradu"
eee je*******ote koji ste vi baksuzi, nekad mi dodje ovako pa se sažalim što se osuđeni na balkanski seljakluk i prmitivizam
spatiotecte":3k977ju8 je napisao(la):Beogradski metro ne sme ni u kom slucaju da se sastoji od niskopodnih vozila dugacka 30m koja mogu da se koriste i kao tramvaje i kojima treba platforma visine par centimetra.
Kako bi posle prilagodjavali visinu perona u podzemnim stanicama kad bi presli na teski metro?
Iskljucivo bi trebale da dodju u obzir roller koster kompozicije sa 5-6 vagona.
Express":31uciilt je napisao(la):Kakvi crni stubovi? Potez od kružnog toka do Tvorničke cut and cover baš kao i u BZĐ. Samo Bulevar-Umetnosti-Opština ispod Bloka 31 krticom isto kao i Sava Centar - Metro Most.
Da li je nekom palo na pamet zašto samo do Tvorničke po svim BeLaM-ovim derivatima? Zato što za Zemun mora krticom a to diže cenu u nebesa jer deonica nije majušna. Zato beže od Zemuna odnosno izbegavaju ga po svaku cenu.
stranac":1a67fbpf je napisao(la):Ovi Francuzi iz menadžmenta strpali 3milke u džep, 10 dana čačkali Belam plan zajedno sa Đilasom i prodali veru za večeru.
zidar":3w57fo7i je napisao(la):stranac":3w57fo7i je napisao(la):Ovi Francuzi iz menadžmenta strpali 3milke u džep, 10 dana čačkali Belam plan zajedno sa Đilasom i prodali veru za večeru.
Ja sam lepo bio predlozio da mi odradimo studiju za samo 1 milion €
Express":131bqiqc je napisao(la):Zato što je metro sistem koji treba da seče prostor i vreme korišćenjem prečica jer može da ide podzemno a ne da prati ulice kao tramvaji, trolejbusi, autobusi. Ti (a i Zidar pretpostavljam) upravo branite kocept da metro imitira ove ostale sisteme i njihove mane samo da bi mogli sa istom trasom da odete i u treći Mc' Donalds na toj trasi. Stičem takav utisak i ništa više. Odnosno branite koncept koji ne podržava osnovnu zamisao metroa - da i pored manjeg broja stanica koje su postavljene na većoj udaljenosti koristi prečice ukoliko nema geografske ili tehničke prepreke.
.
Homer Jay":3iy22rna je napisao(la):Ukoliko je studija gotova, neka je Grad Beograd postavi na svoju zvaničnu Internet prezentaciju da možemo svi da vidimo šta u njoj piše, a ne da pecamo detalje po izjavama za novine, kontradiktornim backgroundovima, screenshotovima sa Studija B, itd.
Gospodo iz gradske uprave, vi sa projektom metroa treba da izađete na izbore - izvolite, molim vas, pa nas informišite za šta nam zapravo tražite glas
Na žalost, opet se izgleda radi o čistom populizmu i politikanstvu. Zna se kako bi većina ljudi reagovalo, negodovanje bi bilo od ogromne većine stanovništva koji će ostati bez veze sa tim 'skraćenim' metroom, bilo bi komentara tipa 'eto ovi iz centra dobijaju sve odmah, mi sa periferije ništa...'spatiotecte":q52eq6ad je napisao(la):Ako vec nemamo para da pravimo celu liniju teskog metro-a dugacku 12,6 km sa 20 stanica, onda bolje da naprave recimo 6 km (naprimer NBG-Vuk) sa 10 stanica nego ovu LRT skarabudzinu sa deonicama u nivo-u i tramvajskim vozilima.
Kasnije bi dopunjavali tu liniju sa otvaranjem po jednu stanicu godisnje ali bi bar imali metro sistem kakav nam dolikuje.
Evo varsava vec 17 godina dopunjuje tu jednu liniju iz godine u godinu i danas nju koriste 140 milona ljudi godisnje.