Не вреди 15 милијарди да би се свима њима помогло, и то онима који иду баш на ту страну куда и метро, не. Боље да дамо паре ко хоће да се одсели негде уз станицу БГ воза, или у провинцију, ако не може да трпи тај страаааааашни београдски саобраћај... А ја могу да га трпим, мени не смета. Ај, да се не љубимо!
И масован хеликоптерски превоз дође јефтинији десет пута, треба размислити: праве Французи добре хеликоптере, Кинези могу да изграде мрежу хелипортова.
Ogromna većina stanovnika Beograda smatra da u njemu treba graditi metro, to pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, i opozicionih i režimskih agencija. Sledeći tvoju logiku, ta manjina koja je protiv bi negde trebala da se odseli, ili šta?
Svaki, ali bukvalno svaki put kada koristim javni prevoz u ovom gradu, uvek se iznova uverim koliko je tvoj stav o metrou anahrono-iracionalan, da ne upotrebim neku težu reč. Danas sam došao do Bogoslovije da uhvatim 12-cu koja bi po redu vožnje trebala krenuti u 12:56. Vidim, nema tramvaja na okretnici, neće baš brzo, uđem na aplikaciju da proverim gde je najbliži, kad ono, u 12:54 se prva 12-ca nalazi tek na početku Nemanjine (!) Shvatih da nema smisla čekati je, i odlučih se za solomonsko rešenje, presedanje 27+23, uz propisno gužvanje u vremešnom MAN-u iz donacije od pre 20 godina.
Ako si putovao po inostranstvu, valjda si se barem jednom vozio metroom u Parizu, Budimpešti, Bukureštu, Londonu, Berlinu? Pitaj nekoga iz tih gradova ko ga redovno koristi, da li mu se sa tim vidom prevoza ikada dogodila situacija kao meni sa tramvajem danas(i još mali milion puta), i ako jeste, koliko često? Da li mu se nekada desilo da mu se kola hitne pomoći parkiraju na metro pruzi, kao što su mene 10 minuta blokirali u Resavskoj pre neki dan, a i bez toga je već bio zastoj, pa smo razdaljinu od 700 metara tramvajem prešli za 25-30 minuta? "Svuda tramvaj, nigde metro", neka hvala, bolje pitaj parižane ili peštane šta misle o toj genijalnoj ideji?