Gde ga tačno ima? Pitam vezano i za površinu i za podzemlje. Stalno slušam kako je ispod Kliničkog sve spremno za prolazak krtice, pa tunela pa voza. A niko nikad nije priložio nikakav nacrt, fotografiju, pa čak ni pisani izveštaj o tome šta je zapravo ispod te zgrade. Verujem da većina forumaša čak nikad nije ni sišla na nivo -2 (odnosno onaj koji je u podrumu).
Što se ostalog tiče, pa ne znam šta je nejasno - svaka gradnja velikog projekta iziskuje neke troškove, radove, premeštanja i reorganizaciju. Imajući sve to u vidu, zašto je gradnja metroa u Zemunu drugačija i delikatnija priča od gradnje metroa na desnoj obali Save?
Ovo je forum na kome je dogma i nebuloza predlagati širenje tramvaja na ravnicama i prostranstvima Novog Beograda, a širenje ( da ne kažem šiljenje) šina po brdima i gudurama desne obale Save je skroz na mestu i poželjno. Forum na kome je nezamislivo da se ispod ravnog Zemuna (još uvek) relativno niske gustine naseljenosti provuče metro, a provlačenje tunela tik ispod stubova KCS, ispod Vukovog spomenika, ispod Slavije... to je sve normalno i očekivano.
Kao što je za neke bilo nezamislivo da se šire postojeće ulice na Vračaru rušenjem 20ak udžerica i starudija, i da se provuče trolejbuska mreža od Žičke kroz Grčića Milenka, preko JB pa sve do Kruševačke. To im je nezamislivo. A gradnja UMPa koja još nije počela, a trajaće 20 godina, i zahtevaće rušenje 120 kuća i koječega,to je sasvim ok.
Bš mi sve, ili tu nešto nema logike ili sam možda ja prosto prs'o.