Beogradu kao hleba treba
nezavistan sinski sistem sa trasama koje odgovaraju potrebama građana. Kakva će vozila da budu, dal će imati trežu šinu ili pantograf, koje boje i sl su stvarno kompleksašta pitanja.
Moram da dam par zapažanja tokom ovih godina na BB:
- primedba na dosadašnje planove kako nisu "razvojni" već "sanacioni" od dobrog dela forumaša. Imali smo čak i predlog od jednog istaknutog člana da metro treba graditi po livadama jer će "prodajom zemljišta se metro otplatiti" (razume se, metro će biti pun, isplativ, sve livade će se prodati i izgraditi za 2-3 godine, jel te)-
dobismo baš to
- primedba čak i u zvaničnom tekstu BB da je mana prošlog metro sistema izostanak Savskog amfiteatra -
dobismo baš to
- "Beogradu treba pravi teški metro, da lepo ide duboko pod zemljom, nikakve bre tamo palanačke nadzemne deonice" -
dobismo baš to
- Ne vezano za metro, ali jeste vezano za BB. "Ua Žaklina, kakva bre studija visokih objekata, nije Beograd palanka, pogledaj, bre, Varšavu, kule, luuudilo " (jer kule su inače merilo prosperiteta, priznao sam MMF) -
dobismo baš to (na temi SA nije pitanje što su tu kule gde im mesto nije, već što nisu dovoljno fency i cool)
Rezultat. Nije do vlasti, nije do stučnjaka, oni se ne pitaju. Do nas je. Ovo smo mi. Vlast, to smo mi u ogledalu.