Pratim ovu temu da bi se informisao pre svega. Iskreno, sve više sam stava da je metro za nas preveliki zalogaj sa, plašim se, premalo pozitivnog efekta, a za jedno petnaest godina kad bude, ako bude, izgrađena jedna ili dve linije. Nemam ništa protiv metroa, al sam vrlo skeptičan kad pomislim šta će na njega otići, sa vrlo velikim šansama da se sa postojećim sistemima za sve te godine uradi, pa skoro ništa. Prosto, priča se o jednom tako monumentalnom projektu, a za trideset godina se izgradi 2 kilometra tramvajskih šina, jedan tramvajski koridor se obnavlja barem pet godina, trole nestaju pred naletom naprednih dizel autobusa, primena vozila alternativnih pogona čudo neviđeno itd. Nismo u stanju da skrpimo bar jednu trolejbusku liniju, gde nije potrebno razvući mrežu celom trasom, pa nam autobusi pokrivaju samouvereno linije, čiji reljef je takav da se dobrano muče uz poveliko trošenja goriva i raznih maziva. Zglobna vozila ustupaju mesto solaćima, i pored toga što putnika ima i više nego dovoljno, a tek pričati o tome koliki prioritet imaju vozila javnog prevoza u odnosu na ostali saobraćaj

Metar tunela nije iskopan, a imalo se čitati šta bi se sve moglo osakatiti na površini, gde bi uz par presedanja trebalo valjda da putujemo brže

Naselja koja trenutno nemaju ni jednu zgradu imaju prioritet u odnosu na naselja formirana pre 40 godina. Ne znam, trudim se da nađem bar nekoliko razloga da se poradujem tom našem budućem metrou, al mi ne uspeva. Ne smatram da spadam u red pesimističnih osoba, mada ko zna.