Dont miks grendmadrs end frogs. Nije poenta u tome da li se mi slazemo oko toga da se u Beogradu zivi bolje nego u ostatku Srbije - to je nazalost cinjenica. ALI poenta je u tome da niko nema prava da kaze da Republika favorizuje glavni grad u odnosu na ostatak zemlje - odnosno, da budem precizniji, da Beograd trosi novac koji je taj Lacarak, koji pominjes, zaradio. Jasno smo, nabrajajuci projekte koji su vec decenijama u toku, konstatovali da je Republika jednostavno neefikasna, radilo se o Beogradu, Nisu, Kragujevcu, Novom Sadu, nije bitno.
Ako smo vec kod vredjanja, zasto ja ne bih bio uvredjen kada neko iz nekog drugog grada (ko radi u propaloj fabrici i bleji tamo od 09-13 ispijajuci kafu i pricajuci o politici) meni (koji npr studiram i sljakam kao honorarac, i to u tri smene - i vikendima i praznicima itd. i putujem svaki dan 30 + 30 km sa posla i na posao) prebacuje kako on radi, a Beograd se gradi. Ma, aj' molim te, mislis li da to meni ne izaziva digestivne probleme!?
Investiranje u beogradski metro nije bacanje para - prvenstveno ce se time izbeci saobracajni kolaps, koji ce neminovno uslediti ako se nesto ne uradi u narednih 10ak godina.
Zatim se metroom stredi na vremenu, a vreme je novac - ako neko danas 45min. putuje na posao, a sutra ce putovati 15 to je visestruka korist - moze da radi dva posla i tako vise prihoduje i za sebe i za drzavu, moze vise da se posveti kuci, zeni, deci, moze da vezba i cuva svoje zdravlje, moze da izdvoji vreme da uci, usavrsava se i radi na sebi....
Dalje, na duzem stapu, metro ce vremenom znacajno rasteretiti saobracaj, ulice ce postati slobodnije, prohodnije, trotoari manje okupirani automobilima, smanjice se buka, metro je u svakom slucaju zeleniji sistem itd.
U krajnjem, novac koji pominjemo za metro, u svakom slucaju nece vracati Lacarak....