Astrotrain
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.12.2011.
- Pohvaljen
- 1.572
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=819811#p819811:3o96s05l je napisao(la):Дошљак » 02 Феб 2021, 21:53[/url]":3o96s05l]Није проблем у томе што Миријево добија метро. Оно је плански и изграђено са том идејом, исто као и Коњарник, Медаковић, Јерковић, Бањица, Церак, Лабудово и Петлово брдо, НБГ блокови. Проблем је што су остали изостављени и што се машају правци и садржаји битни за дневна кретања. Не знам да ли си из Миријева, ако јеси, реци ми да ли ће ти обе линије метроа олакшати свакодневна кретања (кућа-посао/школа) и да ли ће то бити без преседања на дргуе видове јавног превоза?
Нисам из Миријева и слажем се апсолутно да "и Коњарник, Медаковић, Јерковић, Бањица, Церак, Лабудово и Петлово брдо" треба да добију метро. Моје неслагање и полемика је било са ставом да је "логично да се најпре повежу центар и Нови Београд", јер ја сматрам да сва претходно набројана насеља треба метро да добију свакако пре него НБГ (укључујући и блокове) који тренутно има убедљиво најбољу и површинску саобраћајну инфраструктуру и систем јавног саобраћаја у Београду, колико год да је и тамо он недовољан у односу на реалне потребе. Нови Београд има и саобраћајнице највећег капацитета, и најквалитетнију уличну мрежу и повољну конфигурацију терена и далеко најјачу опслугу линијама ЈГП-а укључујући и БГ-воз. Зато треба дати предност другим насељима која су деценијама већ хендикепирана због уских грла на везама са центром града и која већ деценијама на једном ширем плану не могу да се урбанизују на један начин достојан живота у једној европској престоници. Наравно много је и других чинилаца таквог стања, али лоша саобраћајна повезаност је свакако један од понајважнијих.