MC_ :
Da li znate da su tamo izvorista pitke vode i da je do nedavno to podrucje bil zasticeno u celini?
Da li pre nego što se drskim i zajedljivim tonom obratite nekome razmislite da li osoba kojoj se obraćate ima ikakve veze sa tim što joj stavljate na teret? Ja nisam deo gradske vlasti niti imam ikakve veze sa projektovanjem i urbanizmom ili razvojem šinskih sistema u Beogradu, te nije na meni da znam da li i u kojoj meri ovaj ili bilo koji drugi projekat ugrožava ekologiju područja na kome će se izvoditi. Formuski kolega je pitao da li postoji Plan u većoj rezoluciji u odnosu na ono što je bilo objavljeno (a u pitanju je bila silka takve rezulocije da je bilo nemoguće razaznati bilo šta), te sam zarad informisanosti svih nas (pa i Vas), iz plana u .dwg formatu izdvojio .jpeg sliku u velikoj rezoluciji.
Plan detaljne regulacije dela Makiškog polja, opština Čukarica, objavio je
Urbanistički zavod Beograda
U vezi sa tim, objavljeni su sledeći datumi i termini:
- od 26. oktobra do 27. novembra 2020. godine, svakog radnog dana od 9 do 18 časova, javni uvid.
- 15. decembra 2020. godine u 13 časova održaće se javna sednica.
- Informacije o predloženim rešenjima, zainteresovanim licima, davaće predstavnik obrađivača Plana od 12 do 18 časova, utorkom i četvrtkom u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, u Ulici 27. marta br. 43-45 (sala 2 u suterenu).
Zavod je jasno naznačio i da: ''Zainteresovana lica mogu, tokom javnog uvida, svoje primedbe na planirana rešenja, u pisanom obliku, da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice, u Ulici Kraljice Marije br. 1, najkasnije do 27. novembra 2020. godine'', te se nadam da Vam je sada jasno koga treba da pitate za vodoizvorišta u Makišu.