Wile E. Coyote":6e6g7lz0 je napisao(la):
Градски превоз у и мањим градовима у Србији савршено тачно функционише.
Stojim ja na stanici u Subotici gledam vreme polaska gradskih autobusa.
Autobus bi trebao da dođe/pođe za 10min a stanica nije ni prva ni poslednja.
Pitam neku devojku > Da li ovaj raspored važi,ili je to samo spisak želja?
- ona ni pet ni šest već: A što bi neko bio toliko zaludan i glup da to piše i stavlja na stanici ako raspored neće važiti!
Ovaj ja se osetih ko najveći kr**** i udaljih se par koraka od nje.
pomislii sam samo: Ja sam iz Beograd, to ti kod nas u selo tako stave radi ukrasa
hazard":6e6g7lz0 je napisao(la):
Ne znam zasto se toliko potencira samo da metro ne stedi mnogo vremena (a svi se slazemo da stedi vreme) i da je to kao jedina mera isplativosti?
Slažemo se, uostalom i ja sam napisao da meni u suštini ne znači mnogo to što ću stići 3-10min brže metrom nego sadašnjim prevozom. Veća korist od metroa je to što ću imati prevoz sa kojim mogu da budem siguran bar 95% ako ne i više da ću stići na vreme. Kao što rekoh sa sadašnjim prevozom uvek je lutrija i moram da krenem bar 15min ranije ako hoću da budem siguran da ću stići na vreme, pa tih 15min debelo pokrije duže pešačenje do stanice.
U Oslu mi se samo 2 puta desilo da sam zakasnio zbog metroa i to u tri meseca.
Znači ja, a siguran sam i da gotovo svi na ovom forumu misle da je to VELIKA korist. Ima još mogo koristi od metroa,
Samo neko više ističe ovu ili oni korist!
ThinkAgain":6e6g7lz0 je napisao(la):
Moj plan nije vizionarski nego preko potreban
Vizionarski sam rekao između ostalog i jer nažalost to skoro neće biti realizovano. Evo npr. spomenuo si ukidanje tramvaja na Banovom brdu i zamenom istog drugim oblicima prevoza. Jeste to preko potrebno neophodno itd, ali znaš kad će se to desiti kad sad obnavljaju šine?
Usput zbog tebe sam se načitao o kompaktnoj opciji
Pozdravljam vas za vikend, odoh u selo!