[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536069#p536069:169nqfl1 je napisao(la):
markomarko » 06 Maj 2018 06:42 am[/url]":169nqfl1]
Nekako osecaj kad svaki dan kad krenes na posao u podzemlje nosi sa sobom neki ozbiljan nivo depre...
To moze biti tacno, ali ima i nekog psiholoskog efekta u kombinaciji toga da li se penjes ili silazis kada negde krenes i kada se odnekle vracas kuci (kad smo vec kod psihologije).
Moj subjetivni dozivalja je da mi je uvek bilo lakse, bolje,, da silazim kada negde krenem od kuce, sto znaci da mi podzemni metro vise odgovara. Kada izadjes iz podzemlja ti se "popnes" u grad, vec si u centru zbivanja itd.
Teze je izaci iz kuce kada moras negde da se penjes, posebno ako zivis na nekom spratu, pa se duz celog svog puta spustas, penjes, spustas.. umesto psiholoski lakse: spustas, spustas, penjes.
Ovo je sad dlaka u jajetu, ali mozda ne tako nebitno.
Metro nadvoznjak (ili kako se zove) ima dodatnu manu sto je vrlo vidljiva "skalamerija", koja na nekim mestima moze izgledati atraktivno, ali moze biti i gomila betona, pustos, urbana divljina, linija razdvajanja ulica i delova grada.
Generalno, bili bi presrecni da imamo bilo sta od svega ovog.