Čika Brana
Intermediate
Moрам да цитирам Синишу:
Siniša je napisao(la):Nakon 20 godina proučavanja ove tematike, više stvarno ne znam šta je metro, a šta nije.
Ја могу да кажем и више од 30 година. Још као студент саобраћаја, током седамдесетих, сам се у пуштао у расправу са мојим оцем (архитекта) и његовим колегама и по нашем обичају, "два србина, три мишљења", никада нисмо успели да се усагласимо шта нам је чинити.
Какв смо народ уве ће бити оних којима је оно друго решење боље, јефтиније или већ ко зна шта.
Један од највећих проблема, осим што не знамо шта хоћемо, су велике висинске разлике на "траси" ма каква она била. Уколико би целом дужином укопали средство масовног транспорта на појединим местима би перони били предубоко укопани. Чини ми се да ако желимо да решимо овај проблем морамо да се спремимо на веома разноврсно решење (укопан, површински и надземни).
Ја лично имам недоумицу шта је јефтиније да ли за сваки колосек копати посебну цев или радити двоколосечни тунел. У сваком случају навијам за нешто слично новом берлинском метроу који ми изледа прилично непретенциозно. Одрадили су оно што се мора са оптималним материјалима без луксуза.