Istina nikada ne može biti izmedju zlonmernosti i dobronamernosti izmdeju dželata i žrtve izmedju pravde i nepravde.
Žao mi je što su neki legendarni članovi skliznuli u udobnu sredinu po principu svako je kriv po malo i svi su u pravu po malo.
E pa nije svako kriv po malo!
Trebalo bi da se raspravlja kako da se utiče da se spreči gradnja tramvaja i bacanje milijardi evra na tramvaj koji već imamo.
- Beograd je milionski grad i potreban mu je metro a ne brzi tramvaj.
- Beograd je jedina prava metropola po svemu u ovom delu Evrope i može da se poredi sa gradovima kao što su Budimpešta i Sofija koji imaju metro.
- Stručna javnost je rekla da nam je potreban metro a ne brzi tramvaj
Čitava Akademija Arhitekture Srbije i ljudi iza kojih stoji mnogo toga čemu se divimo danas u Beogradu
http://www.aas.org.rs/clanovi.html je rekla da je bacanje para graditi brzi tramvaj.
Nek mi neko navede ko je ikad rekao od stručnjaka (osim onih koji sede u gradskoj upravi) da je OK praviti brzi tramvaj.
Ako se iko seća onih predstava gde su kao zvali strane stručnjake da kažu koji sistem je dobar za Beograd. Ni jedno ime ne stoiji iza rečenice "Beogradu je bolje da gradi LRT".
- Govoriti da je metro skup posle gradnje mosta na Adi od 160 miliona evra za koji se moglo napraviti tri mosta je glupo.
- Čitav način izbora partnera u gradnji brzog tramvaja je u najmanju ruku problematičan. Obavezuješ se da ćeš kupovati opremu od Franuza vrednu više stotina miliona evra za jednu amatersku unapred naručenu studiju!!!
Zašto ne raspisati tender pa ko da bolju ponudu.
- Projekat za metro već postoji. Taj projekat je plod višegodišnjeg rada domaćih i stranih stručnjaka (Beč,Minhen) i uz male dorade može da se reaktivira.
Niko nije rekao da mora da bude tačno kao iz 76.
- Prosto je neverovatno da isti ljudi koji su spičkali tudje pare od metroa za tramvaj pre 30 godina sad isto odlučuju protiv metroa! Ovo kao neka teorija zavere.
- Da se 100-ti put podsetimo Belama i šta trenutno dobijamo
http://www.youtube.com/watch?v=dYnfNsq60p4
Ja kad vidim ovaj snimak imam osećaj da taj ko je pravio ovaj projekat mrzi Beograd iz dna duše!
Ako ništa ovi ljudi su izgubili moralno pravo da odlučuju o metrou.
I pitam se da li su odbornici u skupštini dobro proučili predloženi predlog metroa.
Ja verumem da svaki član beobuild foruma može da drži predavanje bilo kojem odborniku koji sedi u skupštini grada o metrou. Oni su tamo dizali ruke kako su im rekli (jadno).
I zašto studio B nije prenosio zasedanje skupštine oko ovog najvažnijeg pitanja beograda!!!
Mene najviše vredja što je gradonačelnik koga su građani prozvali Đitler naredio da metro "neće biti ni laki ni teški nego Beogradski"!!!
E ovo vređa pamet. Kako beogradski kad je laki metro ili brzi tramvaj u Beogradu.
Ne preostaje nam ništa nego da se prebrojimo i da probamo da uradimo nešto.
Da li neko ima ideju da li bi vredelo nekako delovati i kako ? (Obraćam se velikoj većini forumaša koji veruju da je koncept LRT-a bacanje naših para)