Homer Jay":1n9rdtal je napisao(la):
Izvini, pogrešno sam razumeo onda. Ima smisla da se te dve stanice postave bliže Areni, a ta srednja izbaci. Ali opet, ako zaista dođe do masovnije gradnje u Bloku 26 i taj prostor na neki način postane centar zbivanja na Novom Beogradu, možda ne bi bilo loše da se stanica nalazi ispred same Arene.
Razumem da Akademija izlazi na Knez Mihailovu, ali ne vidim neku značajniju razliku ili prednost u odnosu na stanicu na Trgu (odakle treba 10 koraka do Kneza).
I super ti je raspored za Bulevar, s tim što bih ja stanicu Kluz više pomerio ka raskrsnici sa Mite Ružiće (kako bi ljudi mogli lako da presedaju na autobuske linije za Mirijevo).
Ma opusteno
Stanica u bloku 22 i planira se blize Areni, tj neposredni pre ul. Antifasisticke borbe, pa bi bilo logicno da i stanica sa druge strane izmedju blokova 29 i 30 bude makar na sredini, ili blize. Tako bi se masa posle nekog dogadjaja u Areni "rastrkala", a opet su blizu stanice da opsluze i Arenu i blok 26. Tako bar ja mislim.
Za stanicu Akademija je i Vucko rekao radice je sigurno, ne verujem da ce odustati i ako se slazem da moze i Trg R. da lepo to pokrije.
Da naravno, potrazumeva se da stanica Kluz bude kod raskrsnice sa ul. Mite Ruzic, i tu sam i mislio, i prema mojoj proceni od Ustanicke do raskrsnice ima 815m.
Ukidanjem odredjenih stanica bi se ustedelo, a dobila bi se veca brzina, sto je izuzetno bitno za metro. Ne mislim da su rastojanja stanica velika, navikli bi se ljudi da prosetaju 4-5 min. A i da nece, morace, nemaju drugi izbor
Bilo bi zanimljivo kada bi neko strucan znao da kaze kolika bi prosecna brzina bila sa ukidanjem 4 stajalista, odnosno sa prosecnim rastojanjem od 680m.
Sve u svemu steta sto nema kao za obicni DUP, javni uvid, trase sa stanicima i kratkim opisom karakteristika trase. Ok ja razumem da nisu hteli pre da prikazu, ali sada posto je zavrsena koncepcija metroa, bas su mogli.