Дајте бре, људи, шта сте заталибанили?!
Метро уместо трамваја? Који то, побогу, трамвај вози за Земун, преко Старог меркатора, Општине НБ, Арене, ЦК, па кроз центар Београда? Да ли се суштински траса ове прве линије разликује у односу на "Јовинову" М1 (ММЛ - Земун, прва фаза Вуков споменик - Стари меркатор)?
Знате оно кад се од дрвета не види шума? Мислим да овде није дрво у питању, него маслачак! Нуди нам се независни шински систем, тј. метро, а ми се жестимо да ли ће бити "цитадис" или "метрополис", трећа шина или пантограф, гвоздени или гумени точкови, кљунати или пљоснати крај композиције... Па то корисници не могу то ни да примете, а можда ће стизати на одредиште пола минута касније.
А Делијо, кад се већ позиваш на Беч, треба да знаш да су им на једној од пет метро линија до пре неку годину возили ТРАМВАЈИ, и то исти као ови наши "Швајцарци", само шири и црвено-бели, а сад вози "Бомбардијеов" ЛРТ. И видиш, та линија (У6 - ето, У5 не постоји, нисмо само ми нелогични!) је веома популарна; кад сам последњи пут био после У3 имала је, чини ми се, највише путника (у међувремену су, у оквиру нове ФАЗЕ, продужили У1 и У2, па се можда ситуација променила). И немој ничије "истине" да узимаш здраво за готово, па ни Јовинове - то је за твоје добро. Када он каже да је Беч почео метро са 100 милиона долара, не помиње да је то тада вредело као 500 милиона данас и да, изражено у данашњем новцу, Беч ГОДИШЊЕ улаже у метро 200 милиона евра?! Мени је то рекао "шеф понуде" (први оперативац) бечког градског саобраћаја. И иначе сам се на поређење економских могућности Србије са земљом попут Аустрије грохотом смејао, а сада ми мало дође и да повраћам.
ДСС се излетео, истрчали су пред руду не видевши шта се нуди, што је чудно за странку чији се лидер држи максиме "трипут мери, једном сеци".
Ево, сад гледам: Јовинова студија из 1982; М1 Стари меркатор - Вуков споменик, макс. капацитет по смеру 25.600 путника (уз дубиозну претпоставку да зајеничка траса линија М1 и М3 Сава центар - Вуков споменик може да истрпи минимални интервал од минут и по). А сада, теоретски максимум од 24.000, без такве претпоставке. Изгледа, нуди нам се и више...