Napravismo stanicu, sad jos zeleznicu na most na Adi pa da dobijemo i metro mrezu a onda lopate u ruke pa da ga prokopamo do kraja
Delija":92p15omb je napisao(la):
Express":92p15omb je napisao(la):
Au zidar šta će ovaj krš u Beogradskom metrou???? Šta će Avanto S70 LRV u Metrou? Zar to nije laki šinski sistem onda, i to onaj tramvaj na steroidima Američki? Opet je počela medijska kampanja nazivanja LRT-a onime što nije! Jovin bi prvi primetio raspali Avanto.
И ја се питам. Да није то био можда услов града да се ово уопште и реализује?
Posto je pitanje postavljeno, dacu i odgovor:
1. iza svakog slova i svakog zareza na izlozbi stoji Imamo Plan UG, niko drugi nije imao uticaj na sadrzaj.
2. Izlozba je prvi put prikazana na Mikseru u maju 2012., okacena je na sajt
www.metrobeograd.com i od tada je jedino azuriran imamoplan projekat,
sve ostalo je isto, i prica i svrha.
Gradska uprava je u julu prihvatila nas predlog da finansira postavljanje izlozbe u podzemnom prolazu na Terazijama, sadrzaj je tada prekontrolisan i nije izmenjen.
3. Voz na grafici je izabrao moj drugar koji je ljubazno odvojio vreme da fotomontazu napravi (mogao sam i ja ali on to mnogo bolje radi).
Izabrao ga je zato sto je
boja markantna, narocito u crnom podzemnom prolazu, a ja sam se sa odlicnim izborom u potpunosti slozio.
Da izgleda kao metro voz, izgleda, sta god on zapravo bio.
4. Sama cinjenica da se u javnom prostoru u srcu Beograda predlog imamoplan UG za
klasicni metro, prikladno ilustrovan madridskim metro vozom
CAF serie 8000, nalazi rame uz rame sa zvanicnim aktuelnim projektom
metrolikog tramvaja, prikladno ilustrovanim madridskim tramvajem
Citadis, dovoljno govori o tome da LRT
nije neminovnost i da klasicni metro nije bauk u gradskim sluzbama.
Manite se teorija zavere i budite srecni sto nase ideje i rad konacno imaju svoje ravnopravno mesto u javnom prostoru i dobijaju neocekivanu medijsku paznju.