Zašto bi moralo da znači!? Nigde se ne pominje reč nadzemno. Đilasova izjava zvuči kao da će se linija 1 graditi u dve faze:
1. NBG-Vuk
2. Vuk-Ustanička
Lepo kaže "prvo da bude gotova do Vukovog spomenika pa se nasavlja dalje". Našao sam video izjave na sajtu grada (http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1491947) i prekucao sam ga od reči do reči, pa procenite sami:
1. NBG-Vuk
2. Vuk-Ustanička
Lepo kaže "prvo da bude gotova do Vukovog spomenika pa se nasavlja dalje". Našao sam video izjave na sajtu grada (http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1491947) i prekucao sam ga od reči do reči, pa procenite sami:
Đilas":3pq19n14 je napisao(la):"Beogradski metro je završena ta osnovna, da kažem, studija. Sada se polako ona finalizira, privodi kraju. Treba da je usvoje, znači, francuska i naša strana kroz Skupštinu grada. Negde bi mogli to da uradimo u aprilu mesecu, ali ćemo da se dogovorimo sa predsednikom Skupštine, da ne bude da nas neko optužuje za predizborno korišćenje svega toga. Po toj studiji, ona ima, ja sam video taj nacrt, ona ima neke izmene u odnosu na onu prvobitnu. Odnosno, recimo Trg Republike je mesto gde će se ukrštati dve linije. Predviđa se da druga linija ide od Petlovog Brda do Mirijeva, da će imati 24 kilometra, od toga 13 kilometara iznad zemlje, 11 ispod, ako nisam obrnuo. Predviđa se naravno da se radi ova linija od Novog Beograda do kraja Bulevara. Prvo da bude gotova do Vuka, onda da se nastavi dalje, ispod zemlje naravno. Znači, puno stvari se tu radi, ona se finalizira. Na osnovu nje see radi idejni projekat za koji će trebati negde 4 do 5 meseci, koji će biti priprema za tender. Posle toga, ako obezbedimo sredstva, možemo da raspišemo tender, znači već negde u prvoj polovni sledeće godine - tender za izvođača radova na beogradskom metrou. Što se tiče francuske strane, znate našu obavezu. Oni su nam dali donaciju od 3,7 miliona. Sad ćemo to i potpisati zvanično uskoro. Obaveza naša prema njima jeste da dve godine sa njima pregovaramo o kupovini elektro opreme i vozova. ukoliko njihova cena bude u skladu sa svim cenama koje su u svetu, odnosno najniža za nas, mi ćemo od njih u skladu sa zakonom to kupiti. Ako ne, onda ćemo i tu ići na tendersku proceduru"