Ne znam, za mene je Bulevar jednostavno kičma starog dela Beograda. On je linija koja spaja Zvezdaru, Vračar, Palilulu i Stari Grad, a posredno i druge opštine, poput Voždovca i Grocke. Duž Bulevara već živi dosta ljudi, a taj broj će u budućnosti samo rasti (blokovi oko Bulevara već vrve od novogradnje, a zamislite tek kada krene da se gradi duž Bulevara, naročito kada se bude proširila deonica od Cvetka do Ustaničke).
Tu je još gomila stvari - metro ne opslužuje samo ljude koji negde žive, nego i one koji negde rade - na Bulevaru je mnogo više privrednih delatnosti nego u ulicama koje bi bile alternativa (Vojislava ilića ili Dimitrija Tucovića), tu je opština Zvezdara, Ministarstvo ekonomije, nekoliko fakulteta, studentski dom, Univerzitetska bibilioteka, pozorišta, srednje i osnovne škole, dve pijace, hotel Metropol, nekoliko parkova, kafići, restorani i noćni klubovi (nije sve to na samom bulevaru, ali jeste u prvoj susednoj ulici, kao npr. Zvezdara teatar)... Uz to, Bulevar predstavlja i dobru tačku za presedanja (ili pešačenja) do nekih mesta u blizini - npr. pomenuti Crveni krst, ulicom Branka Krsmanovića vam od Bulevara treba samo 5 minuta hoda do gore. Metroom duž Bulevara možete najbrže stići i do stadiona i bazena Tašmajdan, hale Pionir, Novog groblja, Gradske bolnice, Zvezdarske šume itd.
Meni deluje da kada bi npr. metro išao preko Makenzijeve, Crvenog krsta i Vojislava ilića, da bi ga mnogi i dalje koristili kako bi stigli do Bulevara