jovanovm":zv78s6yk je napisao(la):@spatiotecte
Vecina istorijskog centra Varsave je detaljno rekostruisana. Imas milion knjiga o tome, a interesantna knjiga za pocetnike bi bila "Warsaw" Dejvida Kroulija (David Crowley).
Ne znam sta ti je ovde staljinisticki
stf":xebyjqoc je napisao(la):Пољаци, као што неко рече, имају тржиште од 40 милиона становника и разбукталу индустрију. Једина су ЕУ чланица која није улетела у рецесију.
Београд би имао овакву панораму да је опстала Југославија. Тешко да ћемо стићи Варшаву са солитерима, немамо услове...нажалост....
spatiotecte":3z6lz7gk je napisao(la):stranac":3z6lz7gk je napisao(la):Drugi gradovi napreduju dok je Beograd prestao da ide u nazad i sada samo još stagnira, ako je to za utehu.
-Most preko Ade u izgradnji
-Most Zemun Borca u izgradnji
-Most kod Obrenovca u izgradnji
-Obnova Gazele
-Obnova Starog savskog mosta
-Obnova autoputa kroz grad
-UMP u izgradnji
-SMT u izgradnji
-Obilaznica u izgradnji
-Novi trolejbusi
-Novi tramvaji
-Uskoro novi autobusi
-Osposobljavanje podzemne gradske zeleznice i njeno sirenje
-Obnova parkova
-Obnova bazena
Ti to nazivas stagniranjem?
Е мој 2012, ти и твој вечити оптимизам... Живео сам у то време и могу ти рећи да није све било баш тако бајно...2012":3r2n4c2h je napisao(la):Moje mišljenje da je Jugoslaviji u to vreme život bio neuporedivo bolji od istočne Evrope u svim sverama života,slobode građana,putovanja,progresa,prava radnika to nam i sami Istočno evropljani kažu. Tada se eto mnogi forumaši tada nisu ni rođeni pa samim tim i živeli u ex yu nažalost,tada se na YU gledalo kao na zapad ali i sa razlogom;60' 70 Beograd priznata svetska metropola,posećuju ga političari celoga sveta,kulturna razmena,holivudski glimci,kraljevske porodice.Vozi se vespa,fića,prvi Bmw,Mercedesi.muzika,filmovi,zapadna dnevna štampa na kisocima,zapadni stil života ,o da tada je bilo u modi imati kućnu pomoćnicu,putovalo se po Evropi.Gradski prevoz sa zapadnim trolama,tramvajima,autobusima,praćenje mode iz Pariza,Rima,San Remo,Evrovizija sve je to bio san za Istočnu Evropu,tada su se smejali u Pragu i Moskvi kada im je neko odavde isticao kako smo mi socijalistička zemlja.Ljudi, bio progres sve do 80'narvno mnoge šanse nisu iskorišćene kao ta sa Metrom,Rusi su hteli 7milijardi $klirinškog duga Beogradskoj privredi da prebiju,tako što su hteli da izgrade svih 5.linja Metroa,a onda čuveni razlaz u federaciji,tiha opstrukcija razvoja Beograda,Pešiću se tiho sugeriše da neprimetno otvori radove na Prokopu i čvoru.. :kafa:
JohnyBgood":2ewa0j7o je napisao(la):spatiotecte":2ewa0j7o je napisao(la):stranac":2ewa0j7o je napisao(la):Drugi gradovi napreduju dok je Beograd prestao da ide u nazad i sada samo još stagnira, ako je to za utehu.
-Most preko Ade u izgradnji
-Most Zemun Borca u izgradnji
-Most kod Obrenovca u izgradnji
-Obnova Gazele
-Obnova Starog savskog mosta
-Obnova autoputa kroz grad
-UMP u izgradnji
-SMT u izgradnji
-Obilaznica u izgradnji
-Novi trolejbusi
-Novi tramvaji
-Uskoro novi autobusi
-Osposobljavanje podzemne gradske zeleznice i njeno sirenje
-Obnova parkova
-Obnova bazena
Ti to nazivas stagniranjem?
Ja obozavam i svoj grad i svoju zemlju ali je nekriticna ljubav zapravo stetna. Ovo sve sto navodis je ili nezavrseno (most na Adi a o mostu Zemun-Borca da i ne govorim) ili "zavrseno" kao obilaznica. Stvarno kad sve saberes, jako jadno. A i nikako da se nesto POSTENO odradi od pocetka do kraja da covek moze da aplaudira.
Najveci domet mi je kula Nebojsa jer je stvarno lepo sredjena ali onaj prostor pored nikako da dovrse. Skupstini su lepo sredili fasadu ali je osvetljenje ne Varsava nego Tirana, i to u najboljem slucaju. Bulevar je OK. Obilaznica je JAD i BEDA, nije mi jasno kako TO neko moze da ubroji u dostignuca. Malo, malo, malo, i moglo se i moralo vise. Dok to ne spoznamo nikada necemo ni ici brze.
JohnyBgood":2i818vq9 je napisao(la):A da ne pricam da nam ogromno zemljiste u samom centru grada zvrji pokriveno sinama koje niko ne koristi a sa druge strane nije zavrsen zeleznicki cvor. Mozda je to zato sto reketasi nikako da se smisle kako da to maznu umesto da se uzme jedan transparentan kredit, cvor zavrsi, a onda ta zemlja proda na aukcijama? Gotova prica. Pa da vidis kako tu nicu soliteri raznih banaka. No dobro i za to treba slobodna trzisna ekonomija a ne da se najdebavas sa nekakvim nadobudnim ortopedom i gomilom sitnih pirana za sve sto hoces da izgradis ili uradis.