stranac":1olusnvb je napisao(la):
2012":1olusnvb je napisao(la):
Varšava je veličine Beograda,a ovi novi soliteri su ekvivalent našem NBG,ipak je NBG mnogo izgrađeniji i veći ,a ovi soliteri su skoncentrisani u centru Varšave, pa se stiče utisak mnogo većeg grada.Zamislite da smo mi naše postojeće solitere izgradili jedan do drugog,bila bi to mnogo impresivnija slika od Varšave.Zato bi prava stvar bila da se u bloku preko puta Arene isključivo grade soliteri,kao i kod stanice NBG. :kafa:
Izvinjavam se za off ali koji su to Beogradski soliteri? Nabroj molim te. Varšava ima 17 nebodera od 100m do 230m i još 3 u izgradnji (160,192,220) . One od 99m pa do 70m i ne brojim, njih ima od oka oko 10 komada (i 3 u izgradnji). Plus što ima u gradu 1,7mil stanovnika (kao Beograd sa okolinom), a metro 2,6mil. Zašto poredite Beograd konstanto sa gradovima koji su za dve klase više od Beograda. Beograd je u rangu Zagreba i Sofije, a po kvalitetu teško da se i sa ta dva grada može porediti.
Pa sada ne znam da li si bi nekada u Beogradu,ali možda i jesi jel pišeš na Srpskom
Poljski i Srpski jezik su jako slični,što govori o istim Slovenskim korenima,Srbi su nekada davno migrirali i do Poljske i ostavili neki trag,ali za to imamo našeg dragog istoričara na Beobuildu
Ako brojimo i poslovne i stambene Beograd ih ima više..
Beograd sa okolinom ima 3. miliona,a sa ovim konstantnim doseljavanjem i 4. to je onda poražavajuće za Varšavu s obzirom da ima 40 mil.Poljaka
Ako ti je Vrašava grad više klase onda si malo sveta video
Most u Vrašavi je kao maketa u usporedbi sa našim mostom na Adi
Što se Beograda tiče,uporedba sa Sofijom i Zagrebom je diskutabilna zbog toga što je Beograd u uporedbi sa ova dva grada mnogo veči grad i prava Evropska metropola.
Tačno je da postoje metropole tjj.klasifikacija A,B,C kategorije a to se vrši na osnovu brojnih parametara,broja stanovnika,infrastrukture,urbanizma,da li su finansijski centri,turistički i ostalo.
Varšava ne spada u A kategoriju a teži ka tome,uostalom kao i svi gradovi.E sad pre tvoga posta mi smo svi ovde baš nahvalili Vrašavu za napredak i nema razloga da je braniš od Beograda
Ova dva grada zbog udaljenosti nisu konkurenti,Beograd je zbog svoga geostrateškog položaja grada na ušću dve najveće Evropske reke regionalni centar ,ponovo jednako bitan kao i za vreme bivše yu,pa se njegov razvoj ne slučajno ubzano odvija i najvećoj svetskoj krizi od sada a šta govore da Beograd nema problema da povuče velike kredite za razvoj iz više svetskih izvora,za najveće projekte infrastrukture.Varšavo čuvaj se Beograda stići ćemo mi vas..