- АмстерамJohnyBgood":17va2t4k je napisao(la):Zivo me zanima kojim, a da je grad slicne velicine, do 2 miliona?
stf":2jc494wb je napisao(la):hazard":2jc494wb je napisao(la):To su "nezvanicni" uslovi da bi usao u EU. To je meni receno od strane coveka koji je vrlo upucen u sve (narocito za metro) a za kog znam pouzdano da licno niti krade niti ima bilo kakav licni finansijski interes u svim tim pricama.
То је чиста замена теза те се нама представља ЕУ као једини излаз, и као, "надамо" се да ће нас можда примити, а они се исто тако надају да овде неће преовладати евроскептицизам. ЕУ су потребне нове чланице, колико год они званично причали другачије, а то причају због социјалног мира у својим државама. Један од оснивача ЕУ (заборавио сам који) је давно рекао да Европа мора бити федерална држава, подељена на регије а не државе чланице. Зато се ми зовемо "регион Западни Балкан".
Циљ је направити компот европску нацију (попут америчке) са јединственом културом, јер је тако лакше контролисати народ. Ево, Немачка и Француска предложише да се оформи заједничка економска влада. Увод у централизовану Европу=диктатура.
Извињавам се за скретање са теме.
hazard":18dffe63 je napisao(la):jovanovm":18dffe63 je napisao(la):Još jedna prilika za još jednu krađu. Zbog čega su odabrani Francuzi koji imaju jednu od najskupljih tehnologija izgradnje metroa? Zbog čega ne Španci koji bi mogli da izgrade pravi metro umesto LRTa za iste pare?
Zapravo nije zbog kradje. Svakom od velikih igraca u EU nezvanicno mora nesto da se "da" kako bi oni "sponzorisali" nas ulaz u EU. I pri tome je jasno da su najvazniji igraci (u nasem, ali i u svakom slucaju) Francuska i Nemacka. Ono sto im se "daje" je neka velika investicija u privredi (tj. mogucnost da kupe, recimo, Telekom, Jat, deo EPSa ili sta vec, ili nesto drugo sto ih interesuje) i neka velika investicija u infrastrukturi (npr. metro, autoput, zeleznica).
To su "nezvanicni" uslovi da bi usao u EU. To je meni receno od strane coveka koji je vrlo upucen u sve (narocito za metro) a za kog znam pouzdano da licno niti krade niti ima bilo kakav licni finansijski interes u svim tim pricama.
zidar":2orhl0ih je napisao(la):@Djordje
Prokop nikada nece biti stanica putnicke medjunarodne/medjugradske zeleznice vec samo prigradskih linija zato nije od primarne vaznost u planiranju metroa, inace K. Park i NBGD su mnogo bitnije, prometnije (GSP) i pogodnije za presedanje sa metroa na BG:voz.
@JohnyBgood
Treba se ugledati na metro sisteme u Parizu, Madridu ili Barseloni koji imaju efikasno razgranate mreze i savrseno sljakaju.
Svi ti gradovi su imali manje od 2 miliona stanovnika kada su poceli da grade metro.
zidar":3hs3v8sg je napisao(la):Prokop nikada nece biti stanica putnicke medjunarodne/medjugradske zeleznice vec samo prigradskih linija
JohnyBgood":25899nu9 je napisao(la):Pozeska-NBgd-Vuk über alles!
...konacnim resenjem i zeleznicke i autobuske stanice.
Somi303":ds5v7ofv je napisao(la):Ако морамо да се шлихтамо немцима и французима, а французи нам граде метро онда швабама остаје железница. Не волим их баш, али обожавам ICE.
vucko":2zc13z2a je napisao(la):Prodacemo im zeleznice naravno
Zao mi sto nece nista ostati da prodamo britancima
hazard":s9atxdsl je napisao(la):Somi303":s9atxdsl je napisao(la):Ако морамо да се шлихтамо немцима и французима, а французи нам граде метро онда швабама остаје железница. Не волим их баш, али обожавам ICE.
Pa i oko Nemaca i zeleznice se nesto interno i suska, nemoj se iznenaditi ukoliko u sledecih par godina Nemci dobiju neki projekat vezan za zeleznicu.
hazard":sf9outst je napisao(la):Pa i oko Nemaca i zeleznice se nesto interno i suska, nemoj se iznenaditi ukoliko u sledecih par godina Nemci dobiju neki projekat vezan za zeleznicu.
Ево им приликеhazard":1fujoal9 je napisao(la):Somi303":1fujoal9 je napisao(la):Ако морамо да се шлихтамо немцима и французима, а французи нам граде метро онда швабама остаје железница. Не волим их баш, али обожавам ICE.
Pa i oko Nemaca i zeleznice se nesto interno i suska, nemoj se iznenaditi ukoliko u sledecih par godina Nemci dobiju neki projekat vezan za zeleznicu.
2012":yf37bv6t je napisao(la):a šta ćemo mi kao građani imati ili dobiti od svega toga? :kafa: