Jeste,ali mislim da to nije korektno od novinara preneseno jer ono što sam ja slušao na Stb ,Đilas je rekao da će "biti potpuno nezavisan" i da neće biti "brzi tramvaj"..a i u ostalim listovima je prenesna izjava krektno.. :kafa:
Đilas: Početak izgradnje metroa u naredne dve godine »
13. Maj. 2010 | (13:35 -> 19:11), Izvor : Studio B, Beta, Komentari: 0
"Beogradski metro neće početi da se gradi dok ne bude bilo jasno šta će se dešavati svakoga dana sledećih 10 godina, koliko je potrebno da se po našoj proceni izgrade njegove tri linije",
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je danas da glavni grad ima snage da uz pomoć države krene u izgradnju metroa u naredne dve godine, ali je uslov za to da se urade detaljni planovi svih radova, ali i finansiranja
"Beogradski metro neće početi da se gradi dok ne bude bilo jasno šta će se dešavati svakoga dana sledećih 10 godina, koliko je potrebno da se po našoj proceni izgrade njegove tri linije", rekao je on nakon poslovnog doručka sa predstavnicima kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji.
Kako je objasnio, tokom leta bi trebalo da se donese odluka o osnovnim planovima vezanim za izgradnju beogradskog metroa.
"To znači nezavisni šinski sistem, a ne razvijeni tramvaj", da na Novom Beogradu trasa metroa
bude iznad zemlje, a u centru grada ispod zemlje, kao i da druga linija spaja centar grada i Banovo brdo, rekao je Đilas naglasivši da "ne pravimo ni laki ni teški, već beogradski metro koji treba da ima kapacitet da zadovolji potrebe grada".Prema njegovim rečima, treba da se uradi preliminarni dizajn metroa, da se nađu finansijeri, kao i način na koji će se novac vratiti. "Nećemo da uđemo u projekat koji ne može da se realizuje", kazao je on.
"Po našoj proceni, koja je mnogo opšta, za tri linije beogradskog metroa potrebno je više od milijardu evra", rekao je Đilas i dodao da mora da se vidi i kakav će biti udeo Republike, jer "ne želimo da neko u Srbiji misli da se njegovim parama gradi metro".
Đilas je kazao i da neće koristiti izgradnju metroa u stranačkoj kampaniji. "To da ide gradonačelnik da stiska dugme, da počne da se buši neko brdo i pokažemo da gradimo metro da bi se slikali pred neke izbore, taj film u Beogradu se, dok sam ja gradonačelnik, neće davati", istakao je on.
www.studio b.rs.