Šta je novo?

Metro

Ne mislim, pošto još uvek nema nikakvih naznaka da će se metro izgraditi. I dalje ne kopaju ništa kod Parka Banovo Brdo, zar ne? A decembar 2024. uveliko.

Sednica skupštine grada je 25.12.2024. Na njoj se usvaja budžet grada Beograda za 2025. godinu pa ćemo bolje znati šta će se zaista raditi, a šta će ostati otrcana obećanja političara.

Sednica skupštine grada je 25.12.2024. Na njoj se usvaja budžet grada Beograda za 2025. godinu pa ćemo bolje znati šta će se zaista raditi, a šta će ostati otrcana obećanja političara.
Nisam vaš politički istomišljenik, ali evo zamolio bih vas da postavite pitanje gradskoj vlasti kada stvarno misle da započnu izgradnju metro stanica, i zašto u toku ovog meseca nisu počeli radovi na metro stanici Park Banovo Brdo, kao što je bilo predviđeno onim akcionim planom?

General War o istraživanju ruda, gubljenju vremena i trenutnoj dinamici imaginarnih radova na metrou. :ROFLMAO:

U ponedeljak sam bio u opštini Palilula na sastanku sa JKP "Beogradski metro i voz" gde su prezentovali akcioni plan raseljavanja za nas koji smo obuhvaćeni eksproprijacijom zbog izgradnje prve faze prve linije metroa. Predstavili plan i obavestili nas o našim pravima i mogućnostima, kao i vrstama naknade za nas koji imamo stanove odnosno stambene jedinice.

Prethodno su mi dostavili rešenje o eksproprijaciji kao i rešenje da se gradskom zavodu za veštačenje poverava veštačenje posebnih delova - stanova.
Za nas su stavili kao rok da se završi eksproprijacija 1.11.2025 godine, s mogućnošću ranije ili kasnije od tog datuma ukoliko se neko sporazumno dogovori sa njima ili ako bude prolongirao preko žalbi i vanparnično.

Sve u svemu, na osnovu izloženog, stekao sam utisak da će oni do 2032. godine MOŽDA završiti PRVU FAZU od PRVE LINIJE - od Makiša do Pančevačkog mosta.
Rok do 2030 ili tokom te godine je prosto smešan, samo privremeno ga koriste za medije.
Preostali deo do Mirijeva sam Bog zna kada bi bio gotov.

Poslednja izmena:
Tek u zadnjih par minuta emisije ga je voditeljka pitala jedino suštinsko pitanje kada će običan svet videti te radove, ponovio da krtica navodno stiže na proleće 2026. i da će proći kroz pripremljene stanice, a kada misle da započnu izgradnju tih stanica, tajac.

Znate šta mene frustrira ovde. Što, kao rodjeni Beogradjanin, imam 42 godine, ceo život slušam isto. Ja samo čekam, ne da se otvori metro, već čekam dan kada će ta krtica da kopa. To kad vidim onda znači da se kreće konačno u realizaciju.

I sve što slušam godinama, decenijama "evo potpisali smo ugovor, plan je napravljen, krecemo u realizaciju, cim se odrade provere, a onda potpisujemo novi ugovor", i samo slušamo o potpisivanju ugovora i planiranju i prodje ceo moj život, ni M od metroa.

Vrh