ali meni se čini da je veći problem to što će nove komšije da koriste iste resurse (parkove, dečija igrališta, puteve, sam kej, a možda i parking mesta) koji su već neadekvatni.
Parking neće sigurno jer će uz svaki stan biti obavezna kupovina parking mesta. Drugo ko kupi stan u Marini Dorćol mislim da mu nije stalo do korišćenja sadržaja komšijskog naselja koje je vreme već odavno pregazilo, jer da jeste kupio bi stan u tom naselju i prošao višestruko jeftinije i pored toga dobio bi stan u koji bi mogao sad odmah da se useli bez čekanja da Marina Dorćol bude izgrađeno. Cenim ipak da ko želi stan u Marini Dorćol ipak mu je više stalo do sadržaja koji će imati u marini.
To je kao da su recimo 2010 godine ljudi koji su kupili stanove u Belvilu koristili sadržaje bloka 70 (npr. vodili decu da se igraju tamo) pored neuporedivo boljeg sadržaja u Belvilu.
Cenim da će biti takav odnos između komšijskih naselja i u ovom slučaju. Treba videti kakva su bila iskustva ljudi iz bloka 70 sa Belvilom pre 15 godina pa eventualno doneti neke zaključke spram toga. Ali mislim da sy tada ljudi bili znatno mudriji nego danas, pa da starosedeocima iz bloka 70 nije smetalo to što se gradi Belvil.
Na kraju krajeva, mislim da je znatno veća šansa da deo stanara iz starih zgrada (mlađa i urbanija ekipa) koristi deo sadržaja Marine Dorćol (restorani, kafići, spa centar i drugo, što naravno podržavam apsolutno) nego obrnuto.
Verujem i da će jedan malo deo stanara starih blokova takođe biti kupac stanova u Marinu.
Na primer moj blizak drugar, veoma uspešan, koji živi u jednoj od zgrada na donjem dorćolu je takođe žešće zagrejan za Marinu i kaže mi pre neki dan "da kupim tamo stan i da se konačno častim Urusom" (jer sada auto u toj klasi ne bi bilo logično da vozi i parkira tu gde trenutno živi).
Da sumiram, ima mesta za sve, i za starosedeoce i za novopridošle, potrebno je samo da imamo malo razumevanja.
Mene isto strašno zanima ovaj projekat jer bi kupio jedan investicioni stan tu, tako da hajde sa budemo svi stay tuned i da gledamo koje ćemo imati benefite od toga bilo da imamo stan tu (bilo za život bilo investicioni), bilo da smo stanari starih zgrada.