Šta je novo?

Lokalni izbori 2008

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marković traži prekid pregovora
05. Jun 2008 | 09: 03
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da će u petak ponovo tražiti od svojih koalicionih partnera da prekinu pregovore o formiranju Vlade sa DSS-om i radikalima i da započnu nove sa demokratama....
Izvor: Studio B
Link: http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php?id=24731

Pitanje je da li su Radikali toliko ocajni da u slucaju totalnog razmimoilazenja sa SPS na republickom nivou zadrze koaliciju na gradskom.

U svakom slucaju, uzbudljivo! :)

Ambassador":2844sda9 je napisao(la):
E pa Selena (LDP) je baš kul!! :p Par puta smo se opijali negde...
Ne znam Selenu, ali mislim da je studentima mesto u pralamentu samo ako se radi o izuzetnim ljudima, toliko izuzetnim da je ispravno pristati na to da ne neko neuk i neiskusan sedi u poslanickim klupama zarad toga da bi jedan dan bio najbolji medju iskusnima. U principu to je bacanje jednog poslanickog mesta. Sednice (gradske) i ne oduzimaju previse vremena, ali tu se ne zavrsava uloga poslanika - tu su razliciti skupstinski i neskupstinski odbori u cijem je ucestvovanju latanta obaveza svakog poslanika. U tom kontekstu, student koji ima za tako nesto vremena ili zapostavlja svoje skolovanje i samim tim nije mu tu mesto akonto toga sto je student, ili je to, kao sto sam rekao baceno poslanicko mesto, jer student ne ucestvuje u radu odbora.

Marković: Ili DS ili novi izbori
5. jun 2008. | 20:26 -> 22:11 | Izvor: B92
Beograd -- "Ili će biti napravljena vlada sa Demokratskom strankom ili idemo na nove izbore - to je definitivan stav Jedinstvene Srbije", izjavio Dragan Marković Palma za B92.

Marković je rekao da je stav njegove stranke da više ne učestvuje u razgovorima sa DSS-om, jer je JS za koaliciju sa DS, imajući u vidu da stavovi DS odgovaraju programu JS. "Šta će reći Socijalistička partija Srbije na ovakav stav JS je njihova stvar, ali ovo je definitivan stav JS", kazao je on.

"Imajući u vidu da je juče DSS objavio na svom sajtu da su protiv Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji i da nisu za njegovu ratifikaciju, a na prvom sastanku u Vladi Srbije na moje pitanje upućeno gospodinu Koštunici on je meni rekao da taj sporazum neće biti poništen. Smatram da Srbija nema vremena da više gubi, jer bez ulaska u EU sa poštovanjem rezolucije 1244 koja potvrđuje da je Kosovo sastavni deo Srbije, mi nemamo o čemu više da razgovaramo", rekao je Marković u izjavi za B92.

"Tri poslanika JS-a predlažu da se napravi vlada sa DS-om. Ovog trenutka, nacionalne manjine, DS i JS imaju 125 poslanika, i na drugoj strani ima takođe 125 poslanika. Ili će vlada biti napravljena sa DS-om, ili ćemo ići na nove izbore. Nećemo više da gubimo vreme i da šest meseci pregovaramo oko nove vlade, i ko će zauzeti koju funkciju. Bez investicija i novih radnih mesta Srbija ne može da stane na zdrave ekonomske noge. To je definitivan stav JS i mi od toga nećemo odustati", rekao je lider JS.
Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=06&dd=05&nav_id=302250

Naravno da plaća DS. Cena je svakako mnogo manja od cene koju je DS plaćao DSS-u i magistru Velji, i koju smo svi mi plaćali zbog njihovog javašluka

jovanovm":18zuzmwq je napisao(la):
Marković: Ili DS ili novi izbori
5. jun 2008. | 20:26 -> 22:11 | Izvor: B92
Beograd -- "Ili će biti napravljena vlada sa Demokratskom strankom ili idemo na nove izbore - to je definitivan stav Jedinstvene Srbije", izjavio Dragan Marković Palma za B92.

Marković je rekao da je stav njegove stranke da više ne učestvuje u razgovorima sa DSS-om, jer je JS za koaliciju sa DS, imajući u vidu da stavovi DS odgovaraju programu JS. "Šta će reći Socijalistička partija Srbije na ovakav stav JS je njihova stvar, ali ovo je definitivan stav JS", kazao je on.

"Imajući u vidu da je juče DSS objavio na svom sajtu da su protiv Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji i da nisu za njegovu ratifikaciju, a na prvom sastanku u Vladi Srbije na moje pitanje upućeno gospodinu Koštunici on je meni rekao da taj sporazum neće biti poništen. Smatram da Srbija nema vremena da više gubi, jer bez ulaska u EU sa poštovanjem rezolucije 1244 koja potvrđuje da je Kosovo sastavni deo Srbije, mi nemamo o čemu više da razgovaramo", rekao je Marković u izjavi za B92.

"Tri poslanika JS-a predlažu da se napravi vlada sa DS-om. Ovog trenutka, nacionalne manjine, DS i JS imaju 125 poslanika, i na drugoj strani ima takođe 125 poslanika. Ili će vlada biti napravljena sa DS-om, ili ćemo ići na nove izbore. Nećemo više da gubimo vreme i da šest meseci pregovaramo oko nove vlade, i ko će zauzeti koju funkciju. Bez investicija i novih radnih mesta Srbija ne može da stane na zdrave ekonomske noge. To je definitivan stav JS i mi od toga nećemo odustati", rekao je lider JS.
Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=06&dd=05&nav_id=302250
hulkjx4.jpg

I na kraju ispada ono što sam očekivao od početka, a to je da je ZES na vlasti na republici, BGu, i svim bitnijim većim gradovima (uključujući moj SO, hehe). Tj., ispašće tako.
P.S. Jeste li videli kolko se Vučko udebljao kao svinja od slavlja:) Po toj logici, uskoro će patiti od anoreksije...

Đilas ipak gradonačelnik Beograda
Sve je izvesnije da u Beogradu u naredne četiri godine na vlasti neće biti koalicija radikala, narodnjaka i socijalista. Kako „Blic“ nezvanično saznaje u vrhu SPS, predsednik gradskog odbora ove stranke Aleksandar Antić dobio je „zadatak“ da razmisli na koji način će svojim koalicionim partnerima za Beograd (SRS i DSS-NS) da saopšti da SPS ipak neće moći s njima u gradsku vladu.

Izvor „Blica“ navodi da Antić, koji je inače „tvrda struja“ u SPS i zagovornik saradnje sa radikalima i narodnjacima, ipak nije neko ko celu stvar može da iznese pa je moguće da će se u ovu priču „umešati“ viši partijski organi. Gradski odbor SPS-a moraće da ispravi ovu grešku, ili će biti reorganizovan, a moguće su i smene, objašnjava naš izvor.
Izvor „Blica“ iz DS kaže da, sudeći prema pregovorima koji se trenutno vode o formiranju republičke Vlade, koja će najverovatnije biti „u paketu“ sa vladom u Beogradu, najviše šansi da bude gradonačelnik ima kandidat liste „Za evropski Beograd“ Dragan Đilas.
izvor Blic
link http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=44952

mislim, sve to lepo zvuci, ali ne vidim na koji ce nacin zes i sps imati vecinu, jedino ako ih ldp podrzi, a o tome jos niko ne prica.

Ilić: Pregovori su završeni, idemo u opoziciju
BEOGRAD, 10. juna 2008. - Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da su po njegovom mišljenju pregovori koalicije oko socijalista sa narodnjačkim blokom i radikalima završeni bez obzira što zvanično saopštenje o tome nije stiglo iz SPS.
Izvor: Beta

Velja ce sada imati vise vremena da se posveti trosenju svih reketa koje je naplatio za vreme svoje kapitalne vladavine

Veceras je i Vojislav dr Kostunica puk'o (je*******i ga njihovu pravnu analizuy niko ne j***, Ivica je u hocu-necu fazonu, neki seljak iz okoline Jagodine se trvi sa svima njima pravnicicma oko pravnih stvari, rusi gube od Spanaca u fudbalu).... Elem, moze se vec reci, bivsi premijer kaze da kako vreme prolazi sve je teze da ce biti formirana vlada sa SPS-om jer njima nije stalo do nacionalnog interesa podjednako kao radikalima i narodnjacima.

No, i dalje je pitanje kako ce se to odraziti na Beograd, sto je ono sto nas ovde prvenstveno zanima. Ipak, cenim da ce se vecina na republici preslikati (u nekom krnjem obliku, tough) na grad Beograd. Pitanje je samo kako ce tako labava vecina sa toliko produbljenim ideoloskim razlikama uspeti da ozbiljno i profesionalno vodi prestonicu.

Pa bice kao i do sada... DS nece pitati za cenu, jer kad bi isplivalo na povrsinu sta je njihova vlast radila tokom svih ovih godina, bilo bi svasta... :lol:
O profesionalizmu da i ne govorimo, bice kao i do sada, sacuvaj nas boze... :lol:

jovanovm":3qneoq72 je napisao(la):
Pa i jeste isplivalo sta je po gradu radio SPO...
SPO nikada nije ni krio svoje muljaze. Tokom celog mandata su se ponasali u fazonu "na vlasti sam, moze mi se".

Pa da, SPO bi mozda i sakrio sta je radio, ali onolike trafike i nadogradnje stvarno fizicki nisu mogli da sakriju! :)

Ovo nije bas za loklane izbore,ali ipak nisam mogao da odolim,posto ce doticni gospodin po svoj prilici biti novi kapitalni ministar

Mrkin intervju u danasnjem u Kuriru:

EVROPO, JEDI GOVNA
Ovo nije put u Evropu, i tu Evropa greši. I naši koji to rade nek idu u k***** zajedno s njima! Napiši da im Mrkonjić to poručuje

BEOGRAD - Ovo je sramota! To rade takozvani evropejci i vlast DOS! Oni to rade, p**** im materina! Hapse naše ljudi da bi se opravdalo NATO bombardovanje! Ovim rečima Milutin Mrkonjić, potpredsednik SPS, prokomentarisao je za Kurir vest o hapšenju Stojana Župljanina. Mrkonjića šokiranog ovom informacijom zatekli smo na gradilištu.

- I Holandija, ono g***o od zemlje, oni će da nas ucenjuju! Pa holandski lekari se ubili Slobodana Miloševića u Hagu!

Znate li ko je naredio hapšenje Župljanina?
- Ne znam ko hapsi, to nije bitno. Za mene je sve to vlast DOS, od Petog oktobra naovamo. Ko god ga je uhapsio, bu**** je! Ne mogu da hapse ljude kad god se digne k***** Holandiji! Ej, bre, mi hapsimo naše ljude! To ne može! To nije put u Evropu, i tu Evropa greši. I naši koji to rade nek idu u k***** zajedno s njima! Napiši to lepo, Mrkonjić im to poručuje.

DSS drži policiju, a DS Ministarstvo pravde. Ko onda stoji iza Župljaninovog hapšenja?
- Ma, hapsiti čoveka kada sastavljamo vladu i kada Evropa insistira... Pa, Evropa jede govna, i to napiši! To je pogrešan potez danas. Ostavite, bre, ljude na miru! Oni treba da odgovaraju što su bombardovali našu zemlju!

Hoće li odgovarati?
- Odgovaraće kad-tad. I Holandija što je ubila Slobodana Miloševića! Ubice! Dragoljub Milanović u zatvoru čami nevin, jer je bio politički pritisak sa Zapada da se donese takva presuda.

Kako će ovo uticati na pregovore o formiranju vlade?
- To ne ide u prilog naporima da se napravi vlada!

Jesu li izručenja Hagu problem?
- Naravno da je ovo problem i da ruši sve napore i bitke koje vodimo da dođemo do ove usrane vlade! Kad god se pravi Vlada, ovako se nešto dešava! Prošli put su jurili Ratka Mladića da pokažu kako sarađuju s Hagom.

Da li će posle ovoga biti pregovora sa DS ili ćete nastaviti razgovore sa DSS i radikalima?
- Ne mogu sada to da kažem, otkud znam! Daj da se saberemo pa da vidimo. Posle ovoga niko više nema prava da bilo šta spočitava socijalistima.

Razmišljate li i dalje da budete premijer?
- Da sam ja predsednik vlade, hapšenje ne bih dozvolio! Ovako kako oni rade tako ne može.

Partneri bi morali da prihvate drugačiji pristup?
- Pa, naravno.

Pa hoće li se nastaviti postojeći pregovori sa DSS i SRS?
- Mi pregovore nastavljamo. Moramo te pregovore da završimo. Sve će se znati u narednih nedelju dana.

Čekajte, pre par dana ste rekli da niste zadovoljni pravnom analizom DSS o SSP i načinom na koji su usklađene penzije?
- Znate šta, nema potrebe da Koštunica unosi nervozu u razgovore. To je sve što mogu da kažem.

Novi,reformisani SPS,spreman za evropske integracije,sto rece juce Sonja Liht na b92: :lol: :lol:: :lol:

http://www.kurir-info.rs/clanak/kurir-12-06-2008/evropo-jedi-govna

Mislio sam na to ko je iz vlasti SPO-a popio tvorza za BG?

anybody???

Niko, kao i niko iz SPS-a pre toga. Kao i niko iz radikala za period dok nisu drzali Zemun, a cini mi se da niko nije snosio ni politicke posledice (sunovrat SPO-a pre gledam kroz prizmu losih poteza pred 5.10.)

Inace, dve afere u Beogradu su za osam godina zavrsile otvaranjem krivicnog postupka - Beograd put i Gradska cistoca.

Niko.
Zbog atentata na Vuka i pogibije Boškovića, nakon 5.X mislim da nikome nije bilo u interesu da se potežu istrage.
Niko, doduše, i nije objasnio odkud Boškoviću onoliki stanovi na ostavinskoj raspravi.

Generalno, šta god da bude, ko god da formira vlast, vrana vrani oči ne vadi...

Mislim da je ovo baš, baš važno (i dobro) i, nekako, tiče se Beograda:
(...)
Нови чланови УО „Политике” а. д. јесу редитељ Горан Марковић, доценти са Факултета политичких наука у Београду Слободан Марковић и Зоран Стојиљковић, председница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт, сценариста Бранимир Димитријевић и дипломирани филозоф Слободан Богуновић.
(...)
Досадашњи чланови УО „Политике” а. д. које је поставила влада били су редитељ Емир Кустурица, песник Матија Бећковић, саветници премијера Александар Симић и Владимир Галић, Предраг Михајловић из Комерцијалне банке, Младен Сервенти из Електропривреде Србије, Владислав Цветковић и Мирослав Пешић.
(...)
Izvor: Politika
Link: http://www.politika.co.yu/rubrike/P...ve-upravnih-odbora-Politike-i-Tanjuga.sr.html

Mislim (siguran sam) da je ova promena na bolje.. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh