Е, сада је време да изрекнем једну јерес. Мени се одувек некако свиђала "Бела виста", и никада ми није нешто сметала, осим када су у хтели да подигну ону склепотину од балона за фудбал поред, и наравно, када кучено (једини стални станар) залаје кад протрчим поред. Изузетно је чудно, обзиром да јако често пролазим туда, никада јој нисам био гост, а не могу ни да се сетим када је последњи пут радила уопште.
Шта хоћу да кажем - обичан, естетски некоригован житељ, или посетилац, Београда, на обали Саве нема поштено место где да веже коња (или бицикло), и да седне и поручи окрепу. Савска обала тренутно има три $$$ места (Бетон халу, локале код BW резиденса и ТЦ Галерију), као и сплавове поред сајма за старлетане и гориле. Менталитетске целине туриста, хијалуронаца, навијача... не виде ту никакав проблем. Блејаче и хипстерај можеш да сместиш где год, али сениори, и разни други несврстани "сектори" се тешко проналазе у постојећој понуди.
На страну прича о легалности објекта, или заштити културног и археолошког наслеђа. Та прича може и мора да остане неким другим генерацијама на решавање, јер ми не желимо нити умемо то да решимо. Да данас уклоне Бела висту, то би урадили само да колико сутра ту никне ко зна какав монструозитет. Оваква, каква је, можда је и најбоља.