Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 25.935
Bulevar Vojvode Bojovića je već i sada teško pretrčati, toliko je opterećen. K-Distrikt će da generiše još veći saobraćaj. Dunavsko priobalje tek treba da krene da se razvija, pošto je sada takoreći prazno. Dunavska ulica se pretvara u široki slepi bulevar koji nema drugi nastavak sem Bulevara Vojvode Bojovića. Čak će i sam linijski park svojim futurističkim uređenjem i bogatom opremom da podstakne premeštanje splavova i restorana ka ušću. Čitavo prizemlje K-Distrikta će postati jedna ogromna kafana jer je položaj u parku, ispod Kalemegdana, sportskog centra i na samom ušću, idealan za to. Ne brini za količinu saobraćaja, biće ga bitno više nego što 1+1 traka Bulevara Vojvode Bojovića može da primi. Tunel će morati da se pravi, pre ili kasnije. I to uz onaj u produžetku Tramvajskog mosta. A onda možemo ukloniti i Bulevar Vojvode Bojovića .[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787682#p787682:1ki801qe je napisao(la):Плусквамперфекат » 26 Oct 2020 11:38 pm[/url]":1ki801qe]
Ух, ово би вероватно било идеално, освајање булевара Војводе Бојовића би донело пуно овом потезу, само да је без саобраћаја па је већ прелепа улица. Али искрено не видим финансијску оправданост тунела, ма колико (а чини ми се да нисам баш тако оптимистичан) се спустила цена. Не знам, нисам саобраћајни експерт, не делује ми да између те две тачке треба да буде толико јак саобраћај, то је евидентно симптом неадекватних решења у другим тачкама града.
Ali to je još daleko u budućnosti, pa treba razmišljati o sada realnijim transportnim mogućnostima. Brodski prevoz i tramvaj sa unutrašnje strane bedema bi mogli da se urade brzo i bez velikih problema. Mada bih ja i tu PRVO završio linijski park, pa onda da vidimo i potrebe i količinu novca preostalu za prevoz. Do tada mogu i da hodaju. Jer treba završiti novi most (dva nova mosta?), bar nešto od metroa, tunel ISPOD Save, tunel ispod grada u nastavku novog mosta .,. Malo sam sumnjičav prema svemu tome. Hajde prvo da mi sredimo izgubljenu donju polovinu tvrđave i obalu. Pa možda nešto više zaradimo i od turista. Onda prevoz.