Šta je novo?

linija A1 Aerodrom-Slavija

Ja prvi vozim barem 110 posle arene, kao i većina ostalih vozača.

Naravno nije uredu, ali iskreno na ovakvom novom autoputu lako dodješ do te cifre :)

Jednostavno A1 mora da se dovede na ozbiljniji nivo. Onaj raspali Ikarbusov minibus je los i kad izadje iz fabrike, mora tu nesto bolje.

Koliko znam ovde je problem što vozila gradskog saobraćaja zakonski ne smeju brže od 50 km/h. Ili je to beše neka lokalna odluka, zaboravihm ali pisalo se ovde.
I ja se slažem da je 50 km/h u ovom slučaju vrlo loše.

JohnnyLee":ovptpsvj je napisao(la):
закон им не дозвољава да иду брже од 50

Onda im, kao i traktorima, treba zabraniti da izlaze na autoput.

Minimalno bi trebalo da nose zutu rotaciju sa upozorenjem, @vozilo koje se opasno sporo krece@.

Ne neko imaju naljepnicu na kraju vozila krug sa crvenim okirom u kom pise 80 valjda je to obaveza imaju je i sleperi itd

obaveno je imaju teretna vozila i naravno autobusi. ali nisu svi autobusi isti, prigradski i turistički imaju maksimalnu brzinu veću od gradskih autobusa. kod gradskih brzina je ograničena na 50.

ova nalepnica je obavezna.

Pobrojati koliko gspovih ima istu ,trokut,orvu pomoc itd

бусеви приватника имају налепницу 50, укључујући и бусеве који иду до аеродрома. иначе, бусеви на линији 92, што иде из Н. Сада, имају позади налепницу 80.
а и, као што сам рекао, до аеродрома је ограничење на ауто-путу 80, па ту онда нема проблема што се тога тиче. проблем је у возачима који туда возе 100-150 км/х

Када неком деоницом апсолутно сви возе много изнад ограничења, као што је овде случај, онда је пре проблем у неодговарајућем ограничењу. Није реално да ограничење на аутопуту буде 80.

знам да је ту нереално ограничење. ту је и релативно скоро (пре 4, 5 година) уведено ограничење од 80

На делу аутопута од Бубањ потока до петље аеродром "Никола Тесла" и у супротном правцу, је ограничење од 80 км на час, јер се рачуна као градска зона. Иначе најмања дозвољена брзина на аутопуту, по закону, јер 40 км на час, тако да линија А1 и линија 611 за Добановце, а и остале 17, 18, 74,.....могу да користе аутопут.

Mnogo su mi lepi IK-107
P02250 na A1
p8100007.jpg

Poskupili karta 300din bus u katastrova stanju jedino je grijanje radilo

Odvratni su IK-107 busevi. Sramota i blam, posebno kad uđu stranci, a i to se dešava, da ih vozi raspali IK-107, koji tandrče, lupa i ima lošu amortizaciju. Posebno ovaj Banbusov koji ima plastikanere, umesto onih udobnijih sedišta koja su u nekim "stosedmicama" na E linijama.

Vidim da na forumu Ikarbus ima veliku popularnost, razumem ja to, naš je, i sve, ali kad ćemo već jednom da naučimo da kažemo da nešto ne valja, ako ne valja?

Мислим да је далеко већа срамота то што се неко њиме вози сваки дан него што се неки размажени странац провоза пар станица..

Тако је Шоми!
Њима то чак буде и занимљиво, као сафари... Виде, забаве се/начуде се, шта већ, па после назад у цивилизацију и још имају материјал за причу унуцима.

Мој друг је возио ту линију до аеродрома у банбусу. Па је рекао да никад гори аутобус није возио, да се све распада..

Somi303":3hqkgsym je napisao(la):
Мислим да је далеко већа срамота то што се неко њиме вози сваки дан него што се неки размажени странац провоза пар станица..
Građani Srbije su oduvek važili za dobre domaćine, kojima je gost svetinja. U Srbiji je uvek važilo da je dobrobit gosta iznad dobrobiti domaćina. To je lepa tradicija i nešto po čemu smo poznati i nadam se da je nećemo napustiti...

Meni je jedino fascinantno to što svi koji hvale IK-107, jedinu prednost koju mogu da mu nađu je to što je domaći autobus. On druge prednosti nema. Da je od nekud uvezen, svi bi ga pljuvali i rekli, uvalili Srbima škart robu, a neko uzeo razliku u svoj džep.

Najgore je što se ovu busevi svrstavaju kod nas u luks kategoriju i tako se i vožnja u njima naplaćuje. Posebno na E linijama, gde su ove buseve stavili ravnopravno rame uz rame sa onim mečkama i drugim minibusima... Posebno mi je fenomen što Lasta koja ima vrhunske minibuse nije dobila ni jednu E liniju, već je dobila obične ITS linije, a na skupocenim E linijama voze ovi IK-107 traktori.

Па на линији 72 која исто иде на аеродром возе најновији аутобуси како би били лепи за госте, но питам се да ли уопште неко и уђе у 72 осим срба који знају и где иде :) ?

kopmania":iefp31zn je napisao(la):
Па на линији 72 која исто иде на аеродром возе најновији аутобуси како би били лепи за госте, но питам се да ли уопште неко и уђе у 72 осим срба који знају и где иде :) ?

:shock: Šališ se. Gde si ti to video novu 72? I ima stranaca.

Vrh