Šta je novo?

Lidl Beograd

Evo da pokusam ponovo,u pravu je Homer Jay...a dali je nesto menjana dozvola ili ce biti dva odvojena objekta sa razlicitim investitorom,kako i pise 'poslovno-trgovacki' i 'poslovni' ?kako to ide uopste kad je ista parcela?

 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365794#p365794:3dvq55wc je napisao(la):
laki72 » 06 Јан 2016 10:38 pm[/url]":3dvq55wc]Ako sam uspeo dobro da vidim radi se o objektima u ulici tosin bunar i vojislava ilica?
Лаки, тај "објекат" у Тошином бунару је у ствари Лидлово седиште за Србију. То је код оне Еко бензинске станице. Лидлов продајни објекат ће, као што знаш, бити у Земунској улици (бивши Борац).
 
Moja greska, sitna slova ne videh Homer je lepo uocio. Delta je koliko se secam podnela zahtev za dozvolu koju je preuzelo novo pravno lice na koga je parcela preneta.
 
Lidl Srbija pocinje sa radom u drugoj polovini 2018 godine jer jos uvek nije pocela izgradnja glavnog logistickog i distributivnog centra u Staroj Pazovi.

Radovi na izgradnji centra pocinju krajem marta i trajace minimum 18 meseci.

Ove podatke imate i na Linkedinu zaposlenih i na stranicama kompanije Lidl.

Jedino trziste na koje Lidl ulazi ove godine (pocinje sa radom) je Litvanija.

Pozdrav
 
Jel zna neko gde je taj lidl u Smederevu, da svratim kad budem isao u viminacijum.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=374261#p374261:1m9fln25 je napisao(la):
tripko » 03 Mar 2016 11:58 am[/url]":1m9fln25]Jel zna neko gde je taj lidl u Smederecu, da svratim kad budem isao u viminacijum.
Koliko ja znam, on je samo sagradjen, a bice otvoren zajedno sa jos 20-tak kada bude otvoren i distributivni centar (prolece 2017.).
 
Da su toliko planirali i pripremali napad na Sovjetski Savez zavladali bi svetom kroz nekoliko meseci a Beograd bi se zvao Prinz-Eugen-Stadt. :D
 
Pa nikome se ne zuri na trziste gde je kupovna moc mizerna.
Svojevremeno ubrzo po otvaranju, Mercator-S na Novom Beogradu je postao najposeceniji objekat tog lanca.
Najposeceniji da, ali po prosecnom iznosu racuna ispod polovine liste.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Umesto da drzava pomaze Lidl i Ikea, treba da ih tera sto dalje, na fin nacin.
Kad vidite da se politicar slika na otvaranju LIDL-a i IKEA-e to je znak da on nije bas cist ili narod nije bas cist. Ili oba..

Drzava treba da subvenicionise nastanak dva domaca LIDL-a koji su povezani sa zadrugama i domacim proizvodjacima. Upravo tako je i nemacki LIDL nastao.

Agrokor je zauzeo premium deo trzista, Delez - srednji, ako udje i Lidl brzo ce da potamani nize/srednje retail domace igrace.
Mali i srednji proizvodjaci iz Srbije nemaju nikakvu sansu da se nadju na policama, ni u jednom segmentu. Ostaje im jedino da se bave sirovinama ili da prave store-brand proizvode u najboljem slucaju, po kolonijalnim uslovima.

Kada su dva ili tri igraca na trzistu, cene se lako dogovore. Tako da argument konkurencije ne stoji.

LIDL Agrokor, Delez, IKEA je jednosmeran put u kolonizaciju privrede.
 
Nije to problem ,problem je što mi u procesu evrointegracija moramo da pristanemo na damping prehrambenih proizvoda iz EU. Ali opet, i mi smo krivi šo nismo ranije ušli u EU pa da naši seljaci dobijaju ogromnne subvencije, nego smo vodili sumanute ratove i glasali za razne kriminalce. I što se sada ne daju te subvencije poljoprivrednicima kao u EU kad već ima love za teklas, juru, leoni itd.

Ako stalno na akciji imam preukusnu nemačku gaudu za 650 dinara/kg i domaću, dobru ali ipak lošiju za 800 svakako ću uzeti ovo prvo, kao i 95% ljudi.Inače, za neupućene, nikad se nije prodavalo više proizvoda iz domaće radinosti. Ako ideš u neko selo u bližoj ili daljoj okolini imaš domaći mladi sir za 300, kajmak za 600, mleko za 50, jaja za 10 i to krupna itd. Te cene neće da budu ni u Lidlu. Tu su i specijalizovane radnje, male mlekarske radnje, mesare, ribarnice uglavnom na pijacama i oko pijaca, gde je sve još uvek jeftinije nego u supermarketima.
 
eKapija piše da je počela izgradnja u "Lidla" u Vojislava Ilića. Nisam dugo prošao tuda, tako da nemam pojma da li se zaista nešto radi.

"Lidl" počeo izgradnju četiri prodajna objekta u Srbiji
Petak, 01. 04. 2016.|08:05 | Izvor: eKapija

Nemački trgovinski lanac "Lidl" počeo je gradnju četiri objekta: u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu, zatim u Boru, Zrenjaninu i Šapcu, a rok završetka radova je 1. oktobar 2016. godine, saznaje "eKapija".

Naredni projekti su u pripremi širom Srbije, sledeći talas gradnje kreće tokom leta ove godine.

"Lidl" u Boru gradi građevinska kompanija "Koto" iz Beograda.

Vladimir Vrtikapa iz te firme rekao je za Betu da će se objekat "Lidla" prostirati na parceli od 8.000 m2, dok je veličina prodajnog prostora 2.600 kvadrata.

- Danas su na prostoru nekadašnjeg igrališta preko puta Doma zdravlja počeli građevinski radovi, nakon čega će uslediti izgradnja samog objekta i uređenje prodajnog prostora. Planirani završetak radova je 1. oktobar, a tehnički prijem mesec dana kasnije - kazao je Vrtikapa.

Prema njegovim rečima, u početnoj fazi će biti angažovano desetak radnika, a taj broj će biti i do deset puta veći kako se radovi budu bližili kraju.

Projekat "Lidl" objekta u Šapcu uradio je "Delta inženjering", izvođač radova je "Diastasi Construction", a stručni nadzor je poveren firmi DBA.

Lanac "Lidl" već ima prodajni objekat u Smederevu, a pored Bora trenutno gradi prodavnice i u Beogradu i Zrenjaninu, piše "Beta".

Izvor: eKapija
 
@Трагач, још није отворен, али ће ускоро

Готов смедеревски "Лидл"
Д. М. | 03. март 2016. 11:57 | Коментара: 1
Чувени немачки дисконтни ланац завршава прве продајне објекте у нашој земљи

НЕМАЧКИ дисконтни ланац "Лидл" изградио је први малопродајни објекат у Србији, у Смедереву, а до маја 2017. године биће завршен и дистрибутивни центар у Новој Пазови. Током ове и наредне године отвориће 20 малопродајних објеката и запослити 1.000 радника, најављено је из ове трговинске компаније. Представници "Лидла" наглашавају да је њихов дугорочни план да у Србији отворе 100 продавница.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=378971#p378971:37o2w9ki je napisao(la):
Homer Jay » Pet Apr 01, 2016 1:32 pm[/url]":37o2w9ki]eKapija piše da je počela izgradnja u "Lidla" u Vojislava Ilića. Nisam dugo prošao tuda, tako da nemam pojma da li se zaista nešto radi.

Почели су да раде на Коњарнику, тренутно је у току рушење старих хала

Lidl_1.jpg


Lidl_2.jpg


Lidl_3.jpg


Lidl_4.jpg


Руши се и суседна хала
Lidl_5.jpg
 
Vrh