Šta je novo?

Lidl Beograd

Recimo da će ih deliti dvesta, trista metara i da su na dve različite padine.

Prošao sam maločas kolima pored gradilišta na Konjarniku, privukao mi je pažnju veliki oblak prašine iznad lokacije pa sam pogledao...

Radi se, ona starija zgrada je potpuno srušena i poravnato je zemljište na tom mestu, od one novije (na kojoj je pisalo "Metalac" i koja je bila prekrivena panelima) ostalo je možda metar ruševina iznad zemlje, tako da će brzo i ona nestati...
Nažalost bez slika ovaj put, pošto sam vozio, ali eto bar da prenesem informaciju

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=378909#p378909:3hetxyqd je napisao(la):
tragac » 31 Mar 2016 10:20 pm[/url]":3hetxyqd]Nije to problem ,problem je što mi u procesu evrointegracija moramo da pristanemo na damping prehrambenih proizvoda iz EU. Ali opet, i mi smo krivi šo nismo ranije ušli u EU pa da naši seljaci dobijaju ogromnne subvencije, nego smo vodili sumanute ratove i glasali za razne kriminalce. I što se sada ne daju te subvencije poljoprivrednicima kao u EU kad već ima love za teklas, juru, leoni itd.

Ako stalno na akciji imam preukusnu nemačku gaudu za 650 dinara/kg i domaću, dobru ali ipak lošiju za 800 svakako ću uzeti ovo prvo, kao i 95% ljudi.Inače, za neupućene, nikad se nije prodavalo više proizvoda iz domaće radinosti. Ako ideš u neko selo u bližoj ili daljoj okolini imaš domaći mladi sir za 300, kajmak za 600, mleko za 50, jaja za 10 i to krupna itd. Te cene neće da budu ni u Lidlu. Tu su i specijalizovane radnje, male mlekarske radnje, mesare, ribarnice uglavnom na pijacama i oko pijaca, gde je sve još uvek jeftinije nego u supermarketima.

To je upravo ono sto se servira u medijima poslednjih skoro 20 godina. Nazalost moram da polemisime sa svim vasim tackama...

- U procesu integracija ne moramo da pristanemo ni na sta sto ne podpisemo. Ako udjemo onda moramo, opet ako se "ispregovara".

- Sumnjam da smo mi birali brzinu ulaska u EU, kao i ratove.

- Subvencije poljoprivrednicima se isplacuju iz lokalnog budzeta. Baza za top-up iz EU je volumen proizvodnje, tako da nema ni govora o ogromnim subvencijama za m/sr gazdinstva, vec za velike igrace, pogotovo za "strane investitore" - primer Poljske. Dodata vrednost, pogadjate ide u Lidl, Tenis i dr. Do momenta kada cemo imati neki transfer iz EU, sva ce proizvodnja i resursi biti pod njihovom kotrolom.

- Gauda iz LIDL-a je masivno subvencionisana, neopterecena kreditom i reklamom. I jedina u radnji. Cena te Gaude je subvencionisana i vestackim visokim kursom dinara. Ta Gauda treba da kosta preko 1000 din. Razlika do recimo 650 din se placa iz kredita koje treba da otplati sledeca generacija. Koja ce da radi za LIDL i Tenis. Znaci u jednom proizvodu se vide svi elementi ekonomskog samoubistva zemlje.

- Domaci sir na selu 50-100 km od Beograda se prodaje u lokalu ili nakupcima ili se baca. Proizvodjac nema previse od svoje recimo organske proizvodnje - jer mu je isecena veza sa prodajom, koju drze monopolisti ( i zbog drugih razloga za koje treba mnogo vise kucanja ). Da bi tamo kupili sir morate da potrosite dan i verovatno 1000 din za gorivo. Uskoro toga vise biti nece, jer ce generacija koja drzi dve krave i bastu da izumre.

- male mlekarske radnje, mesare, ribarnice uglavnom na pijacama i oko pijaca - su monopolisane lokacijom zato su skupe i loseg kvaliteta i lose usluge, oni nisu direktna veza sa proizvodjacima, vec su sopstvena prozvodnja, cesto nekvalitetna. Te radnje nimaju mnogo veze sa ovim segmentom trzista u koji ulazi LIDL.

- svaka cast predobroj Gaudi, ali taj sir placa penzije nemackim penzionerima, besplatno skolovanje tmosnjoj deci i cuva strana radna mesta. Usput kod nas ima bolje Gauda-e. Ili je bilo. Razlika izmedju uspesne i neuspesne zemlje je u tome sto uspesni uglavnom kupuju svoje. Ali se potrude kvalitet svoje robe bude bolji od konkurencije. Primer Nemacke, Francuske, Hrvatske...

- Ako mislite da je LIDL kul, grdno se varate. Kese sa znakom LIDL sa ponosom, na Zapadu, nose samo Srbi i Arapi. Turke je odavno sramota da im se u kolima vidi gomila LIDL vreca. Oni kupuju mnogo kvalitetniju robu u svojim odlicno snabdevenim ethnic ducanima.

Resenje nije LIDL vec: Domaci masovni Lidl, Domace zadruge i ukrupnjavanje jedinica, Kampanja za kvalitet domace robe, Kampanja za kupovinu domace robe, Realan kurs dinara i dirigovano subvencionisanje drzave.

Koji hejt.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

- Ako mislite da je LIDL kul, grdno se varate. Kese sa znakom LIDL sa ponosom, na Zapadu, nose samo Srbi i Arapi. Turke je odavno sramota da im se u kolima vidi gomila LIDL vreca. Oni kupuju mnogo kvalitetniju robu u svojim odlicno snabdevenim ethnic ducanima.

Resenje nije LIDL vec: Domaci masovni Lidl, Domace zadruge i ukrupnjavanje jedinica, Kampanja za kvalitet domace robe, Kampanja za kupovinu domace robe, Realan kurs dinara i dirigovano subvencionisanje drzave.

Ko misli da je LIDL kul? :shock: Lidl je jeftin a ljudi u Srbiji su presiromasni. I vise ih ne zanima ni ko proizvodi ni odakle, ni dinar ni evro. Samo da gurnu nesto u stomak, bilo kakvog kvaliteta.

Svabe su i pokorile Evropu po cetvrti put bas zbog ovog sto si ti spomenuo, zar mislis da bi jednoj Srbiji bilo dozovljeno da posle svega i pored svih pravi domaci Lidl i zadruge i ostalo? Mi smo porobljena kolonija, cuti i jedi Gaudu. Ili idi na selo, motiku u ruke i budi samodovoljan, doduse u okruzenju ranog 19.veka. Cela histerija oko Lidla je ta sto se ljudi nadaju jeftinijoj hrani, i nista vise.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381247#p381247:nh0n3e8m je napisao(la):
11030 » Thu Apr 14, 2016 10:43 pm[/url]":nh0n3e8m]

Ko misli da je LIDL kul? :shock: Lidl je jeftin a ljudi u Srbiji su presiromasni. I vise ih ne zanima ni ko proizvodi ni odakle, ni dinar ni evro. Samo da gurnu nesto u stomak, bilo kakvog kvaliteta.

Svabe su i pokorile Evropu po cetvrti put bas zbog ovog sto si ti spomenuo, zar mislis da bi jednoj Srbiji bilo dozovljeno da posle svega i pored svih pravi domaci Lidl i zadruge i ostalo? Mi smo porobljena kolonija, cuti i jedi Gaudu. Ili idi na selo, motiku u ruke i budi samodovoljan, doduse u okruzenju ranog 19.veka. Cela histerija oko Lidla je ta sto se ljudi nadaju jeftinijoj hrani, i nista vise.

Svaka čast na komentaru smatram da si 100% u pravu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381014#p381014:m9ftsjee je napisao(la):
dosen » Wed Apr 13, 2016 11:15 pm[/url]":m9ftsjee]

Šta znači da je Lidl kul, odnosno da nije kul? U prodavnicu se ide da bi se kupovalo a ne da bi neko bio viđen. Te jeftine prodavnice (tzv. "discounters") su izuzetno popularne u Nemačkoj, i jedna trećina (34%) prometa hranom u Nemačkoj se 2012. godine dešavalo u takvim prodavnicama (Izvor: http://fiskeviden.dk/wp-content/uploads ... rt_6_2.pdf strana 4-5). Jednostavno, poznato je da su Nemci cenovno osetljivi, i gledaju da kvalitetnu robu plate što manje. Opšte je poznata priča o parkiranim Poršeima ispred Lidla sa kesama punim šampanja od 10 evra.

Ne razumem komentar o tome da se neko ponosi kesama Lidla, odnosno da su to samo Turci i Srbi. 34% za sve discountere uopšte nije malo, i još jednom ponavljam, u prodavnicu se ide da bi se kupovalo (kvalitetno a jeftino) a ne da bi neko bio viđen.

Baš zbog takvih koji kriju kese Lidl-a, jer tobože nije kvalitetno su i napravili ovakvu reklamu/eksperiment: https://vimeo.com/79183003

@ došen.
Dobro vladate terminima iz ekonomije ali to ne kompenzuje vaš desničarski pogled na svet. Lidl nije jeftin zbog valutnog dampinga, niti uvoznu gaudu subvencionišemo iz našeg budžeta. I prestaću dačitam komentare koji tvrde da nam drugi kroje sudbinu, da smo planski uvučeni u rat, da je Jugoslavija rasturena namerno jer smo navodno živeli lepo, i slične teorije zavere.

U toku je izgradnja Distributivnog centra Lidl u centralnoj industrijskoj zoni Opstine Stara Pazova. Buduci kompleks ce se prostirati na preko 20 hektara zemljista. U neposrednom okruzenju vec posluju Distributivni centri kompanija Delhaize i Delta DTS.
Izgradnjom petlje koja ce povezati putni pravac Nova Pazova-Stari Banovci sa autoputem E-75 uspesno ce se realizovati saobracajna komunikacija ove radne zone sa jednom od najfrekventnijih saobracajnica u zemlji.

img_20160415_172037-jpg.3178

img_20160416_114250-jpg.3179

img_20160416_113728-jpg.3180

img_20160416_115617-jpg.3181

@tragac
"... vaš desničarski pogled na svet..."
Nije desnicarski vec pre bih rekao levicarski. O teorijamza zavere najbolje da se informisete na tabeli GDP-a Srbije. Ili da odete u prvo pravo selo u blizini Bg., tamo gde ste hteli da kupite sir. Ili pogledajte kroz prozor.

@11030 "...Svabe su i pokorile Evropu po cetvrti put bas zbog ovog sto si ti spomenuo, zar mislis da bi jednoj Srbiji bilo dozovljeno da posle svega i pored svih pravi domaci Lidl i zadruge i ostalo? Mi smo porobljena kolonija, cuti i jedi Gaudu. Ili idi na selo, motiku u ruke i budi samodovoljan, doduse u okruzenju ranog 19.veka...

Tacno je da postoji plan za sve istocne privrede, gde veliki igraci kontrolisu proces u tim drzavicama, ali uvek se moze ici ispod radara. O tome treba da postoji konzensus svih vaznih u drustvu. Danas imamo konsenzus, da trega da budemo retardirani robovi, i da sve sto je moje zbog toga treba da postane njihovo. I vi ucestvujete u tom konsenzusu.
Sto se tice jeftine robe, ona nije jeftina, vec u pocetku jefitinija, posle se racio cena/kvalitet izjednaci kod svih retailera. I takva cena robe za gradjane Srbije je neodrziva i efekti prodaje te robe u Sr. su katastrofalni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381282#p381282:3mosc5ti je napisao(la):
tragac » 15 Apr 2016 02:37[/url]":3mosc5ti]@ došen.
Dobro vladate terminima iz ekonomije ali to ne kompenzuje vaš desničarski pogled na svet. Lidl nije jeftin zbog valutnog dampinga, niti uvoznu gaudu subvencionišemo iz našeg budžeta. I prestaću dačitam komentare koji tvrde da nam drugi kroje sudbinu, da smo planski uvučeni u rat, da je Jugoslavija rasturena namerno jer smo navodno živeli lepo, i slične teorije zavere.

Левичарство нас је и довело у економско срање. Оно што је довело довело до распада Југославије је федеративни систем са измишљеним народима уместо тога да постоје само Југословени.

Иначе лепо што су скроз срушили Метал то је било легло наркомана

Zasto su vasi bogovi LIDL i ALDI tu ge jesu.
Upravo zato sto su radili POTPUNO SUPROTNO od ovog sto mi sada radimo.

- Zato sto nisu dozvolili ulazak stranih igraca na soj teren,
- podrzani su od nemackih banaka i drzave,
- ne prodaju svoje deonice igracima van kruga,
- rade na dug rok bez obzira na trenutni dobitak/gubitak.
- imaju 70% store brand stvari sa malo brendiranih proizvoda. I ti prozvodi po pravilu dolaze iz Nemacke ili iz kupljenih pogona po Evropi. Zato sto dolaze iz Nemacke, ti store brendovi su dobrog kvaliteta za razliku od evropskih lanaca, gde su store brendovi uglavnom ocajni.
- Lidl je planski ulazio u nizi segment ( gde niko nije hteo da udje ) i kasnije preuzimao srednji segment
- siromasenje nize srednje i srednje klase na Zapadu, donelo je mnogo novih misterija LIDL-u ALDI-ju i sl.
- placaju radnike mizerno, imaju model niskih troskova, za vezbanje konkurentnosit LIDL i ALDi su sparing partneri i opet sve ostaje u porodici.
- strategija malih radnji hedzuje rizike lokacija, lako se sele sa lokacije na lokaciju

Uz zdusnu podrsku nemacke drzave, naroda, banaka, administracije LIDL/ALDI su pobedili na svom terenu WALMART

Umesto da radimo ono sto nam GOVORE, treba da radimo ono sto oni zaista RADE.

Kako je LIDL pobedio britanske retailer-e.... u Britaniji.

Lukavi Britanci nisu sedeli skrstenih ruku. Tesco, Sainsburys, Morrisons i ostali pokupovali su svo zemljiste pogodno za trzne centre. Cak su lobirali u lokalnim zajednicama da se strancima ne omoguci ulaz.

Medjutim zbog malih dimenzija radnji, i finansiranju nemackih banaka na 1%, kada je kamata bila 5% - LIDL je uspeo da za deset godna napravi skoro, 500-600 radnji.
Jednostavno su pokupovali mehanicarske radnje, otpade, stovarista, dve-tri kuce u nizu i posejali svoje male centre.
Zbog modela malih centara, mnogo malih zajednica docekalo otvorenih vrata, jer su ih glavni lanci zaobilazili.

Danas su britanski veliki lanci znacajni finansijeri izlaska iz EU.
http://www.theguardian.com/business/201 ... sons-tesco

A ko vas tera da idete u Lidl u nabavku... kao da bicuju one sto ne kupuju.
Svako kupuje gde mu volja. Ako svi budu kupovali u nasim radnjama i pijacama nema zime za nasu privredu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381675#p381675:27l3gl3r je napisao(la):
Filip IG » 16 Apr 2016 10:26 pm[/url]":27l3gl3r]A ko vas tera da idete u Lidl u nabavku... kao da bicuju one sto ne kupuju.
Svako kupuje gde mu volja. Ako svi budu kupovali u nasim radnjama i pijacama nema zime za nasu privredu.
Tera me cinjenica sto su u startu privilegovani na trzistu. I sto niko drugi nema sanse da im pridje.
Niko nece kupovati u domacim radnjama jer znacajnih vise nece biti. Vec sada skoro da ih nema, a i ovih sto ima bolje da nema.
Ne samo da necemo kupovati u domacim radnjama vec necemo kupovati domacu robu. Osim robe pod kotrolom stranih "kontraktora". Gde je sva dodata vrednost isisana pre nego sto je "domaca" roba dosla na police.
Ovde ne postoji mogucnost izbora ni za srpskog potrosaca ni za proizvodjaca.

Dosen,

koju domacu robu? Mleko sa aflatoksinom, u naravno dozvoljenim kolicinama? Uporedi domacu i svedsku cokoladu, na primer. Ja sam za potpuno otvoreno i slobodno trziste, pa neka kupci odlucuju kome ce dati prednost. Uvek cu za neke proizvode izabrati stranog proizvodjaca, isto kao sto cu uvek na pijaci kupiti povrce od seljaka u sezoni, pre nego u maxiju ili drugom trgovinskom lancu.

OK je da imas misljenje, ali nemoj da vredjas druge i izvrces tudje redi. Zvucis kao oni proroci iz gradskog prevoza, koji znaju sve tajne sveta i za njih imaju resenje. Nece LIdl i Ikea upropastiti srpsku privredu, ona svakako vec ne postoji zadnjih 20 godina.

Recenica po recenica:

-Mleko bez aflatoksina je izvezeno, ostalo je plasirano u Srbiji kroz vase "slobodnotrzisne" lance. Niko nije odbio da prizna "novi" standard.
-Domace cokolade vise vise nema na policama. Stark i Pionir vise nisu domaci proizvodjaci kao ni Takovo.
-Ja sam za otvoreno i slobodno trziste, u slucaju da ono moze da se kreira. Ovo sto imamo nije otvoreno i slobodtno tr.
-Uvek cu izabrati domaceg proizvodjaca. Nista nemam protiv Milke i Schogetten na trzistu, ali bi vratio carinu na te robe.
-Na pijaci u sezoni skoro i da nema vise seljaka, cak i van Beograda. Nazalost kvalitet "seljacke" robe na pijaci moze da bude mnogo gori od one u tr. lancima, cak i u sezoni.
- Pokazite mi izvrnute reci.
- Gradski prevoz ne koristim. A resenja koja opisujem su iz nekih zemalja koje imaju ekonomiju. Za detalje ref: Nebojsa Katic, Jovan Dusanic
- Lidl i Ikea ce sigurno dokusuriti znacajne grane srpske privrede. Kao sto su to uradili svuda gde su usli do sada.
- Ako je privreda urusena, ne treba je ubiti. Srbija danas ima malo izvora dodate vrednosti, ne treba ih zatuci, vec ozivljavati.

Dosen, pa ti kupi kompanije Stark i Pionir ako si patriota kao što tvrdiš i imaš para.

Ja ću te podržati u tome jer uvek kupujem kvalitetno domaće a kad nema kvaliteta domaćeg, nema proizvoda koji mi treba ili domaći deru sa cenama, onda se latim "prokletog" stranog jer kapiram da Srbija nije izmislila mleko i kobasicu.

Lidl će oboriti cene konkurenciji i to je to. Nisam za brutalni kapitalizam (koga iskreno prezirem) i smatram da je konkurencija majka napretka, zato navijam za ulazak privatnika u npr. železnički saobraćaj jer hoću da putujem po Srbiji svuda vozom. Zato Dosen ti nemaš na gajbi EI Niš.

Uzgred, Tesla tablet Komtrejda je super povoljan i odličan, imamo ga i ja i ćera. Proizvodi se inače kao i sve ostalo, u Intelovoj fabrici u Kini.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Od Pionira ništa ne kupujem , niti želim , niti će bilo šta ući kod mene u kuću. Razlog prost Jelena KarleUša.
Nažalost naši proizvodi su uglavnom lošiji od konkurencije sa zapada i bezobrazno skupi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381014#p381014:mqzirs41 je napisao(la):
dosen » 13 Apr 2016 10:15 pm[/url]":mqzirs41]- Ako mislite da je LIDL kul, grdno se varate. Kese sa znakom LIDL sa ponosom, na Zapadu, nose samo Srbi i Arapi. Turke je odavno sramota da im se u kolima vidi gomila LIDL vreca. Oni kupuju mnogo kvalitetniju robu u svojim odlicno snabdevenim ethnic ducanima.

Nemci kupuju pametno, a ne kul. U Evropi skoro svaki auto ima Lild kesu u gepeku i niko se ne stidi da kupuje ekonomicno.

Resenje za obicne ljude je da kupuju tamo gde im je najjeftinije u odnosu na kvalitet. Da li je to Dis, Maxi ili Lidl potpuno je nebitno. Patriotizam se ne maze na hleb. Ako ne postoje domaci privrednici koji su sposobni da naprave domaci Lidl, ili ne zele jer uzivaju u profitu, onda neka ih slobodno satre konkurencija.

Cudno kako se ta ideologija koju spominjes uvek lomi na ledjima obicnog naroda. Sad su nam Ikea i Lidl krivi sto nismo poput Nemaca..

Žika":1gfl2aim je napisao(la):
Od Pionira ništa ne kupujem , niti želim , niti će bilo šta ući kod mene u kuću. Razlog prost Jelena KarleUša.
Nažalost naši proizvodi su uglavnom lošiji od konkurencije sa zapada i bezobrazno skupi.
Како су повезани Пионир и Јелена Карлеуша? :D

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

O je.ote, idete iz krajnosti u krajnost.

Predlažem da se ova tema zaključa i postovi koji su off pobrišu, da se otključa tek kad neko ima slike sa lokacija na kojima se gradi Lidl.

PS u Rakovici je još uvek lepa šuma na Lidnovom placu. Dobro će se ovajditi taj koji dobije pravo da uzme sve to drvo kad se bude krčilo.

Vrh