Šta je novo?

Lidl Beograd

Evo za arhivu :) Mada ni ona parcela na Trosarini nije zvanicno preneta u vlasnistvo Lidl-a.
 
Ne razumem, kakve veze ima NIS pumpa sa Lidlom. Da neće i na Dejtonki da nikne Lidl :)

Bio sam na pumpi i radnici kažu da se renovira i da će se otvoriti 1. decembra. Valjda je bio problem oko rasporeda točionih mesta,
jer otkad je uveden TNG, stvaraju se nenormalne gužve.

E sad oko pumpe ima dosta mesta, (iza pre svega) pa jedino ako ne planiraju tu Lidl, mada mi ni to nije logično.

Imam osećaj da će Lidl da nikne na parceli 2230/1, iako pripada sportskom savezu. Ali pripadao je i donji deo Rableove pa su tu nikle stambene zgrade i DIS :(
 
Okolo su sve neki vocnjaci 2 klase. Samo im fali jos neki pasnjak :)
 
Pa celo Mirijevo se vodi kao voćnjak ili kao njiva :) Verovatno ima i neki pašnjak :)
 
Ne verujem da će NIS da ukloni jednu od najprometnijih pumpi u gradu (tako bar tvrde upućeni) da bi ustupio mestu Lidlu. Neko od Mirijevaca je ranije na forumu pominjao da bi Lidl trebalo da bude na pomoćnom terenu FK Balkan, između "stadiona" i onih novih zgrada gde je DIS.
 
Micigen":yafj0hjz je napisao(la):
Ne razumem, kakve veze ima NIS pumpa sa Lidlom. Da neće i na Dejtonki da nikne Lidl :)

Bio sam na pumpi i radnici kažu da se renovira i da će se otvoriti 1. decembra. Valjda je bio problem oko rasporeda točionih mesta,
jer otkad je uveden TNG, stvaraju se nenormalne gužve.

Moja greska onda, cuo sam da ce biti u Mirijevu blizu te lokacije, pa sam zato povezao NISovu pumpu i Lidl.
 
Da li bi mi neko od vas mogao reci da li ima ikakvih naznaka da ce se stvari pokrenuti s mrtve tacke na lokaciji nekadasnje fabrike Borac na Novom Beogradu ? Objekat nije srusen, u njemu vec neko vreme niko ne boravi ( beskucnici, narkomani i sl. ), a porodica pacova koju sam sretao svako jutro kod kontejnera je otisla Bogu na istinu :( . Ipak, ostao je problem nagomilavanja smeca u delu parcele neposredno uz ogradu koja odvaja fabricki krug od samog bloka 64 . Nagomilano djubre, kao i cinjenica da sve vezano za eventualnu izgradnju objekta Lidla tapka u mestu, rezultirace u izvesnom povratku beskucnika, narkomana i pacova ( ili jos gore - pacova beskucnika koji se drogiraju :shock: ) . Ne treba ni da napominjem koliko je za zene rizicno prolaziti tuda kada padne mrak . Sve u svemu, nikome nije u interesu status quo . Ja ne delim entuzijazam i euforiju koju u vezi dolaska Lidla sire mahom sredovecne zene . Meni ni iz dzepa ni u dzep, mada se prica da je Lidl prehranio Srbe i Turke u Nemackoj . Ono sto mene zanima jeste pokretanje stvari s mrtve tacke, ali ne po cenu unistenja gustog zelenog pojasa izmedju fabrike i bloka 64 . Dzinovski jablan od nekih 25m visine sam vec prezalio . Unapred se zahvaljujem za svaku informaciju :) .
 
Иване НБГ, па то само у Лидлу знају, кад ће почети са градњом свог тржног центра у згради некадашњег Борца. Мислило се да ће почети одмах након завршетка оне непотребне семафорске раскрснице у Земунској улици, али шипак.
Кад буде, биће.
 
Odakle se ovde stalno provlaci prica o 'trznom centru'???

Dal sam ja negde propustio neku zvanicnu najavu Lidla?
 
Nemački globalni lanac supermarketa Lidl otvoriće od 2018. nekoliko desetina prodavnica u SAD, a prema pisanju nemačkog poslovnog dnevnika Handelsblat od 2018. trebalo bi da dođe i u Srbiju.

Prema pisanji lista, Lidl će 2016. otvoriti svoje prodavnice u Litvaniji, a od 2018. u Srbiji.

"SAD su strateško tržište za nas. Počećemo sa nekoliko desetina prodavnica na istočnoj obali, u Virdžiniji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini, u Merilendu i u Vašingtonu", izjavio je Sven Sejdel za Handelsblat.

Nemačka kompanija Lidl, filijala grupacije švarc, jednog od najvećeg distributera prehrambenih proizvoda, posle američkog Volmarta i francuskog Karfura, otvoriće u SAD 200 radnih mesta kako bi se pripremio dolazak na američko tržište.

Lidl će, pored supermarketa Aldi, biti drugi nemački lanac trgovinskih radnji koji će poslovati u SAD.

Aldi je u SAD prisutan preko 40 godina, za sad ima preko 1.375 prodavnica, a namerava da ih do 2018. bude oko 2.000, preneo je AFP.



http://rs.n1info.com/a108008/Biznis/Lid ... odine.html

Ovo je verovatno tako. Na poslovi.infostud se pojavio oglas za srednji menadžment gde se spominje obuka u inostranstvu u trajanju od 18 meseci. Dakle bar još dve i po godine.
 
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1061539

Šef Lidla potvrdio: Stižemo u Srbiju
Nemački globalni lanac supermarketa Lidl otvoriće prve trgovine u Srbiji već 2016. godine, izjavio je prvi čovek Lidla Sven Sejdel.

IZVOR: B92, TANJUG UTORAK, 10.11.2015. | 14:21


POVEZANE VESTI

(Foto: Thinkstock.com)
Šta, kada i kako radi sutra za praznik?
Foto: Thinkstock.com
CG maloprodaja na uzlaznoj putanji
Foto: Thinkstock
Novo poskupljenje, nema paklice bez 200 RSD
Sejdel je u intervjuu za Handelsblat kazao da Lidl u Srbiji počinje da radi već sledeće godine, a da je veliki korak u njihovom širenju planirani ulazak na tržište SAD 2018. godine.

Istovremeno sa ulaskom u SAD, Lidl planira i širenje u Litvaniji.

"SAD su strateško tržište za nas. Počećemo sa nekoliko desetina prodavnica na istočnoj obali, u Virdžiniji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini, u Merilendu i u Vašingtonu", izjavio je Sven Sejdel za Handelsblat.

Nemačka kompanija Lidl, filijala grupacije Švarc, jednog od najvećeg distributera prehrambenih proizvoda, posle američkog Volmarta i francuskog Karfura, otvoriće u SAD 200 radnih mesta kako bi se pripremio dolazak na američko tržište.

Lidl koji je poznat po diskontnoj prodaji proizvoda, želi da u SAD prodajni prostor bude prijatniji i moderniji.

Lidl će, pored supermarketa Aldi, biti drugi nemački lanac trgovinskih radnji koji će poslovati u SAD.

Aldi je u SAD prisutan preko 40 godina, za sad ima preko 1.375 prodavnica, a namerava da ih do 2018. bude oko 2.000, preneo je AFP.



Naše novinarstvo... Našao sam i link ka original članku u Handelsblatt-u ali je sve iza prvog pasusa stavljeno iza paywall-a tako da je sad teško proceniti ko je pravoilno preneo informaciju.
 
Prenele su druge nemacke novine tekst iz Handelsblatta-a-DOLAZE SLEDECE GODINE!
„Unsere Expansion ist niemals zu Ende“
Der Lidl-Chef bereitet sein Unternehmen offenbar bereits für weitere Eroberungszüge vor. Schon nächstes Jahr geht es in Serbien los und zeitgleich mit dem Start in den USA eröffnen auch Lidl-Märkte in Litauen. So soll es weiter gehen. „Unsere Expansion ist niemals zu Ende“, sagte Seidel dem „Handelsblatt“.
Prevod:
"Our expansion is never-ending"
The Lidl CEO prepares his company already for further conquests . Already next year we go into Serbia and coinciding with the launch in the USA we will open Lidl stores in Lithuania. So it should go further. "Our expansion is never-ending," Seidel told the "Handelsblatt".
 
Počelo je :)

"Lidl" započeo izgradnju maloprodajnog objekta u Smederevu - Otvaranje krajem marta 2016. godine
Petak, 11. 12. 2015.|10:38 | Izvor: RetailSerbia
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
lidl_260612.jpg


Nemački trgovinski lanac "Lidl" počeo je izgradnju prvog maloprodajnog objekata u Srbiji, potvrđeno je iz te kompanije za poslovni portal "Retail Serbia".

- Naša kompanija se trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće maloprodajne objekte. Možemo da potvrdimo da smo započeli izgradnju prvog maloprodajnog objekta (test filijale) u Smederevu, čiji se završetak može očekivati već krajem marta 2016. godine - saopšteno je iz "Lidl Srbija".

Kompanija je takođe najavila da će sledeće godine krenuti da gradi veći broj prodavnica, kao i logistički centar u Srbiji.

Izvor: eKapija
 
Nagadjam da ce ovu simbolicno pustiti kao prvu, dok ce do (recimo) maja pustiti jos nekoliko...
U medjuvremenu bi uigrali lanac snadbevanja i 'testirali' neke domace dobavljace.
Kao sto rekoh, samo laicka pretpostavka.
 
MIslim da im je ovo test/trening prodavnica. Neće otvoriti više objekata dok ne izgrade skladište, a to uopšte nisu krenuli da grade...
 
Ni da zapošljavaju ljude u maloprodaji, magacionere, vozače... Čak i da danas oglase potrebu za radnicima samo bi proces selekcije kandidata trajao bar do sredine januara, a gde je obuka?
 
Ipak, u kompaniji nisu mogli da preciziraju datum otvaranja prodajnih objekata i podsećaju na Lidlovu politiku poslovanja koja podrazumeva kupovinu više zemljišta i istovremeno otvaranje većeg broja objekata, te će tako i pomenuta test filijala biti otvorena istovremeno kada i određeni broj drugih filijala.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1073568
 
Naleteo sam na neki spisak gradjevinskih dozvola,i izdvojio ove vezane za v.ilica.
 
Ako sam uspeo dobro da vidim radi se o objektima u ulici tosin bunar i vojislava ilica?
 
Ne, obe su za Vojjslava Ilića. Dva puta je dozvola navedena u tabeli samo zato što je promenje investitor - sa Delte na Lidl (broj katastarske parcele vam najbolje pokazuje da je reč o istoj lokaciji).

To je jedina gradjevinska dozvola koju je Lidl dosad dobio u Beogradu, mada imaju lokacijske dozvole i za Borču, Trošarinu, Zemunsku i Kneza Višeslava.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Vrh