Šta je novo?

Lidl Beograd

Kad vec vredjas , valjda mislis na sebe. Ako ti nisi to, i mislis da si posten i intelektualno razuman procitaj moj komentar u temi Sta jedemo? Pre nego nekog uvredis razmisli svojom glavom.
 
Ja samo delim visegodisnje iskustvo sa preko 10-15 pcelara i nacina na koji rade i STA rade. Ja sam imam 3 kosnice na selu.
 
Ti znas 10 ili 15 pcelara? Ja znam 800 beogradskih i par hiljada po Srbiji. I to sto ti nazivas pcelarima nisu pcelari. Ja reko , pcelar je onaj koji cuva pcele i bori se da one opstanu. Te koje nazivas pcelarima su medari i njima pcele nisu bitne vec ih drze ko alibi da bi sebi nadenuli titulu PCELAR.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ris
Medari prave fals med ako sam dobro upućen
Postoji zato udruženje pčelara izasticena tegla ali nzm bas koliko ona dala uspeha
 
Ti znas 10 ili 15 pcelara? Ja znam 800 beogradskih i par hiljada po Srbiji. I to sto ti nazivas pcelarima nisu pcelari. Ja reko , pcelar je onaj koji cuva pcele i bori se da one opstanu. Te koje nazivas pcelarima su medari i njima pcele nisu bitne vec ih drze ko alibi da bi sebi nadenuli titulu PCELAR.
Nisam toliko zasao u kult, slazem se da su medari :) Uglavnom teska st*** od ljudi. Ja ih cuvam jer volim pcele i ponekad uzmem med.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ris
 
IMG_3222.jpeg

Mislim da su pripreme pri kraji
 
Čini mi se da će Sava Centra ceo taj donji red biti velike radnje.
 
Lidl city nema obezbedjen parking. Verovatno ce otvarati i po centru.
 
A sto ne jedete med? Glukoza i fruktoza + x dobrih materija za organizam. A da , recicete da je 95% meda kod nas falsifikat na osnovu zadnjeg istrazivanja. Na zalost neznate sta stoji iza tog istrazivanja jer su vas bombasticno zasuli poluistinama sa svih medija. Tacno je da falsifikata ima puno ali je podatak o 95% apsolutno netacan. Lidl je jedno vreme imao med koji je bio uvoz iz Moldavije mada je prikupljen u Ukraini. Jedina obmana je bilo sto je pisalo da je livadski a ustvari je bio od suncokreta. To i nije nista strasno jer suncokretov med je bogatiji polenom tj vitaminima grupe B. To sto je pao i pada kvalitet hrane krivi su potrosaci . Vidite jeftiniji proizvod i odmah se vatate za njega. Kad niko nebi kupovao ni oni ga nebi imali u asortimanu. A posto je kvalitet ubijen konzumerizmom sada mora da se lupom trazi prizvodjac koji ima kvalitet a preziveo je. I med nije poskupeo tj pravi med nije poskupeo. Pre korone je bio 1000 din i sada je 1000 din( livadski). A lepi beli secer je bio 50 din a sad 114. I da znate i ovo, zakonski je zabranjeno da na mom pravom medu napisem prirodan, 100% med i slicno . Ne brinite , ima opasnijih stvari od falsifikata meda ali o tome niko ne edukuje potrosace. Sve je na savesti proizvodjaca,trgovca...
cuo sam da je nedavno u medu za izvoz nadjen antibiotik, da je sve preusmereno na nase trziste i otud popusti na med u hipermarketima.
 
Jel istina da je u planu Lidl u/oko Pere Velimirovica?
 
gde tačno? U Pere Velimitovića nema više slobodnih placeva osim na raskrsnici sa bulevarom Patrijarha Pavla, a i taj prostor je mali.
 
Sve ove teške reči propratite nečim konkretnim. Šta recimo radnik u lidlu radi više nego recimo u univerexportu, maxiju?
O tome bi mogao da svedoči neko ko je radio u lidlu i još nekom trgovinskom lancu, mada je utisak subjektivan. Dovoljno je da imaš problem sa šefom ili nekim od kolega, pa da ti se rad pretvori u pakao.
 
Sve ove teške reči propratite nečim konkretnim. Šta recimo radnik u lidlu radi više nego recimo u univerexportu, maxiju? A poprilično sam siguran da imate više plate
Zar nije bila priča da su radnici u Lidlu zaduženi i za slaganje robe i punjenje rafova, za razliku od Maxija gde to valjda rade predstavnici distributera?
 
Koliko vidim Linde koje posećujem po Bg od početka su 90% isti radnici i mali broj je pobegao dok u Maxiju i ostalima se menjaju kao na traci i stalno im fali radne snage, tako da je to verovatno najbolji pokazatelj.
 
Vrh