Kao sto rekoh nisi skapirao post.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583766#p583766:3pwzudlr je napisao(la):marrecar » 24 Nov 2018 11:59 pm[/url]":3pwzudlr]Shvatio sam ja komentar dobro, delimično se moj odgovor odnosi na tebe, delimično i na mnoge druge ovde.
Promasio si temu i odlutao, ja nikakav problem sa Jordancima nemam, ostalo nije za komentar.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583816#p583816:3pwzudlr je napisao(la):scratysha » 25 Nov 2018 12:42 pm[/url]":3pwzudlr]Nebojsa
Jasno ti je da aman drzi jordanac, jel da??? A ako si usao i u jednu prodavnicu sunce, jasno ti je da u njoj ne mozes ni da se okrenes a kamoli kreces sa korpom. Tako bar izgleda prodavnica na dorcolu u dusanovoj. Imas zelju da izadjes iz nje jos sa vrata koliko je pretrpana robom na malom prostoru. Dis je mozda domaci al mi citava jedna prodavnica i to na auto putu bas i nije uz put.
Kada sam pomenuo iznosenje para iz zemlje, mislio sam na pljackaske privatizacije i nase "biz(m)ismene" koji tako stecenu lovu izvukose na razna ostrva preko ofsor kompanija, u poredjenju sa jordancem koji je svoj kapital ulozio u Srbiju i zaposlio nase ljude, placa poreze nasoj drzavi.tragac":2pavorf0 je napisao(la):Najgluplji argument "pare se iznose iz zemlje". Ali razumem, ipak dok je u Švajcarskoj u svim srednjim školama obavezan predmet bila ekonomija, kod nas je to bila antiekonomija a.k.a. marksizam. To što devize izlaze iz zemlje nije problem, već što se ne unose dovoljno - a za to jde razlog endemska korupcija, nepotizam, neodgovornost, kriza institucija i raspad infrastrukture - sve ovo destimuliše investicije kao osnov razvoja deviznog priliva. Idiotskom markso-pašićevskom mantrom o "izlivu deviza" državni razbojnici pokušavaju da prikriju stvarni razlog lošeg stanja ekonomije. Ukratko, zbog naših marifetluka nemamo izvoz, pa hajde onda da suzbijamo uvoz.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584056#p584056:2mkmo11o je napisao(la):laki72 » 26 Nov 2018 01:22 pm[/url]":2mkmo11o]Kada sam pomenuo iznosenje para iz zemlje, mislio sam na pljackaske privatizacije i nase "biz(m)ismene" koji tako stecenu lovu izvukose na razna ostrva preko ofsor kompanija, u poredjenju sa jordancem koji je svoj kapital ulozio u Srbiju i zaposlio nase ljude, placa poreze nasoj drzavi.tragac":2mkmo11o je napisao(la):Najgluplji argument "pare se iznose iz zemlje". Ali razumem, ipak dok je u Švajcarskoj u svim srednjim školama obavezan predmet bila ekonomija, kod nas je to bila antiekonomija a.k.a. marksizam. To što devize izlaze iz zemlje nije problem, već što se ne unose dovoljno - a za to jde razlog endemska korupcija, nepotizam, neodgovornost, kriza institucija i raspad infrastrukture - sve ovo destimuliše investicije kao osnov razvoja deviznog priliva. Idiotskom markso-pašićevskom mantrom o "izlivu deviza" državni razbojnici pokušavaju da prikriju stvarni razlog lošeg stanja ekonomije. Ukratko, zbog naših marifetluka nemamo izvoz, pa hajde onda da suzbijamo uvoz.
A sto se tice "reciprociteta" sa HR, pojedinci bi trebali da se upoznaju sa cinjenicom da u zadnje vreme imamo suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa tom zemljom.
Nije gospodo ekonomija samo maloprodaja osnovnih zivotnih namirnica
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
Pa ne znamo. U stvari znamo, naše je ono sa nedozvoljenom količinom otrova :wink:Ako više ne znamo ni mleko da proizvedemo, onda nije nikakva šteta što ćemo propasti...
Nisam skapirao, jel to meni repliciras?Agent001":xeksqqmw je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584056#p584056 je napisao(la):laki72 » 26 Nov 2018 01:22 pm[/url]":xeksqqmw]Kada sam pomenuo iznosenje para iz zemlje, mislio sam na pljackaske privatizacije i nase "biz(m)ismene" koji tako stecenu lovu izvukose na razna ostrva preko ofsor kompanija, u poredjenju sa jordancem koji je svoj kapital ulozio u Srbiju i zaposlio nase ljude, placa poreze nasoj drzavi.tragac":xeksqqmw je napisao(la):Najgluplji argument "pare se iznose iz zemlje". Ali razumem, ipak dok je u Švajcarskoj u svim srednjim školama obavezan predmet bila ekonomija, kod nas je to bila antiekonomija a.k.a. marksizam. To što devize izlaze iz zemlje nije problem, već što se ne unose dovoljno - a za to jde razlog endemska korupcija, nepotizam, neodgovornost, kriza institucija i raspad infrastrukture - sve ovo destimuliše investicije kao osnov razvoja deviznog priliva. Idiotskom markso-pašićevskom mantrom o "izlivu deviza" državni razbojnici pokušavaju da prikriju stvarni razlog lošeg stanja ekonomije. Ukratko, zbog naših marifetluka nemamo izvoz, pa hajde onda da suzbijamo uvoz.
A sto se tice "reciprociteta" sa HR, pojedinci bi trebali da se upoznaju sa cinjenicom da u zadnje vreme imamo suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa tom zemljom.
Nije gospodo ekonomija samo maloprodaja osnovnih zivotnih namirnica
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
Svako ko zaposljava radnike je u obavezi da plati porez, zdravstveno i stagod na plate za te iste radnike itd. Sve izvan toga je profit, koji je na slobodnom raspolaganju vlasnika - da li ce kupiti jahtu, izneti offshore to ili podici bolnicu u nekom selu - njegov je slobodan izbor.
Ako je rec o utaji poreza, u pitanju je kao sto neko rece - korupcija, nepotizam, marifetluci razne vrste i za to je iskljucivo kriv drzavni aparat sa svim svojim mehanizmima, a ne nekakav Lidl, Idea itd
A kada vec pricamo o reciprocitetu - koliko srpskih lanaca postoji u Grckoj (kod nas postoji Vero recimo), ili cemo mozda da se poredimo sa Nemackom? Koliko srpskih marketa, ma sta marketa - kompanija posluje u Nemackoj, a koliko njihovih posluje kod nas?
Slažem se da se treba vratiti temi[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584124#p584124:12f67437 je napisao(la):arsa.arsa » Pon Nov 26, 2018 6:36 pm[/url]":12f67437]Molim da se obrise citav niz prethodnih postova, jer:
1. nema nikakve veze sa projektom izgradnje prodavnica Lidl;
2. sadrze vrlo otvorenu negativnu konotaciju ka novom trgovinskom lancu, sto je vrlo moguce rezultat anti-konkurencijskog delovanja (moglo se primetiti i na nekim projektima stambene izgradnje, gde sam takodje ukazao na "padobrance" u komentarima na odredjenu temu, pa su osujeceni).
Oba razloga su dovoljno cvrsta da zahtevaju moderaciju sadrzaja, a epilog ce biti mnogo visi nivo kvaliteta foruma.
Beki":8h0mjczg je napisao(la):Danas sam prvi i poslednji put bio u Lindi.
Ni ne trebas. Sta je bre ono :lol: :lol: :lol: :lol:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584135#p584135:5oqp7uqq je napisao(la):Vladivoje » Pon Nov 26, 2018 7:01 pm[/url]":5oqp7uqq]Beki":5oqp7uqq je napisao(la):Danas sam prvi i poslednji put bio u Lindi.
Ja nisam bio ni prvi put, tako da neće biti ni poslednjeg. :mrgreen:
Slažem se sa obe konstatacije. Pojedinci su ovde neobično ostrašćeni, nisu to čista poslaarsa.arsa":37x14kdi je napisao(la):Molim da se obrise citav niz prethodnih postova, jer:
1. nema nikakve veze sa projektom izgradnje prodavnica Lidl;
2. sadrze vrlo otvorenu negativnu konotaciju ka novom trgovinskom lancu, sto je vrlo moguce rezultat anti-konkurencijskog delovanja (moglo se primetiti i na nekim projektima stambene izgradnje, gde sam takodje ukazao na "padobrance" u komentarima na odredjenu temu, pa su osujeceni).
Oba razloga su dovoljno cvrsta da zahtevaju moderaciju sadrzaja, a epilog ce biti mnogo visi nivo kvaliteta foruma.