Za li neko koje su mane penthausa..Posto su sada na akciji?
Svi stanovi im imaju ugradjene tende na povucenom spratu.Mana je sto su najskuplji, mada je i materijalizacija bolja. Leti se poslednji sprat vise zagreva (valjda je izolacija bolja nego kod starijih zgrada). Kada pomislim na poslednji sprat, ne mogu a da ne mislim i na prokisnjavanje u nekom trenutku u buducnosti… Licno mi se ne svidja sto su terase nepokrivene (mada bih proverila da li Lastavice ugradjuju neke tende).
Da. Tako je bilo u svim projektima u Bgd-u koje smo gledali.jel se kvadrat terase vrednuje isto kao kvadrat unutrasnjosti stana?
Nisu svi veliki stanovi, ima ih na povučenom spratu od 55m2, pa 73m2-77m2, do velikih 130m2. Nije to do kvadrata, nešto drugo je razlog ali ne znam šta.Uobičajeno je da se deo penthausa proda prvi poput najboljih automobila na sajmu automobila a deo ostane zato što su u pitanju uglavnom veće kvadrature.
S obzirom da uskoro krece prodaja druge faze, da li ima ovde nekih stanara iz prve faze koji bi se javili da podele utiske?
Kakva je zvucna i termalna izolacija, zavrsni radovi, odrzavanje zgrade, racuni itd.
Hvala na ovako iscrpnom odgovoru. Da li vam se cuje muzika sa splavova? Takodje rekli ste da mozda nisu svi useljeni pa se nista u stanu ne cuje sto se tice komsija, da li ste mozda od drugih stanara culi neke zalbe. Hvala unapredCitam vase pitanje, nije u redu da ne odgovrim, jer sam i sama dobijala znacajne informacije na forumu, ali jako je nezahvalno govoriti na ovu temu. Najpre zato sto ima 288 stanova podeljenih u tri lamele i sigurno nemaju svi ista iskustva. Zatim, i dalje smo "mlada zgrada" i mucimo muku sa decijim bolestima kao i sve nove zgrade u gradu. Pogledajte bilo koji forum ovde nakon useljenja i videcete gomilu zalbi. U pocetku smo bili nezadovoljni odrzavanjem (kao i vecina novih zgrada) i vrlo brzo smo menjali upravnika i firmu koja radi odrzavanje i poslednjih par meseca to je zadvooljavajuce, najvise zahvaljujuci angazovanju grupe stanara i nove upravnice. Takodje, placamo po jedinici (posebnom delu), a ne po kvm, sto je meni nelogicno.
Sto se tice kvaliteta gradnje, rekla bih da mi nismo lose prosli. To kazu komsije i majstori koji se razumeju u to, ja sam laik po tom pitanju. Ne cujem nista u stanu. Takodje, mislim da se komsija do mene nije uselio, pa je mozda prerano. Nisam cula nikog da se zali. Grejanje je dobro, valjda i toplotna izolacija. Veci problem ocekujem na leto, posto je stan na juznoj strani i super osuncan, sto je odlicno sada, ali mislim da ce vec za dva meseca biti pretoplo. Jos uvek ne dobijamo racune za grejanje. Tu postoji neki problem oko naplate i upravnica pokusava to da resi.
Na primopredaji sam imala primedbu na podne lajsne, na primer. I ne secam se tacno, nisu delovale uredno, mislim da se video lepak. To mi je bas zasmetalo, kao laiku, ali je izvodjac to brzo sredio. Eto, mislim da je to moglo bolje od zavrsnih radova.
Bilo je nekih pojedinacnih zalbi u pocetku. Poslednjih dva meseca nisam cula da je neko imao problema. Nije bilo poplava u garazi i slicnih havarija.
Culi smo da je Sakura konacno dobila lokacijske uslove za sredjivanje ulice izmedju njih i nase Lastavice. Oni valjda treba da dobiju dozvolu, a Lastavice su zaduzene za izvodjenje radova. Taj deo je trenutno ruzan, ali deluje da ce biti reseno.
Generalno, komunikacija sa investitorom je bila dobra. Imaju portal za kupce gde uvek imate uvid u uplate i naredne korake. Zgrada je zavrsena u roku. Meni su komucirali i neke ranije datume za pocetak predaje kljuceva, ali na kraju su primopredaje pocele desetak dana pre isteka roka iz Ugovora. Inace, imaju i live feed na Youtube kanalu na kom uvek mozete da videte zgradu inapredak radova, sto je super ako niste u Beogradu.
I da... cini mi se da su komsije uglavnom ok, sto nije mala stvar.![]()
Hvala na ovako iscrpnom odgovoru. Da li vam se cuje muzika sa splavova? Takodje rekli ste da mozda nisu svi useljeni pa se nista u stanu ne cuje sto se tice komsija, da li ste mozda od drugih stanara culi neke zalbe. Hvala unapred
Mi smo se uselili u septembru, na JI smo strani isto i čuje se malo muzika sa splavova, onako u daljini nije to kao da vam je ispred nosa i nama lično nije smetalo…Hvala na ovako iscrpnom odgovoru. Da li vam se cuje muzika sa splavova? Takodje rekli ste da mozda nisu svi useljeni pa se nista u stanu ne cuje sto se tice komsija, da li ste mozda od drugih stanara culi neke zalbe. Hvala unapred
Hvala puno!Mi smo se uselili u septembru, na JI smo strani isto i čuje se malo muzika sa splavova, onako u daljini nije to kao da vam je ispred nosa i nama lično nije smetalo…
Naša lamela je na primer baš dosta useljena, imamo komšije sa svih strana i nikoga ne čujemo, čak i deca kada se zatvore u sobu se mnogo manje čuju nego u prethodnom stanu ( A blok )
Sve u svemu baš smo zadovoljni![]()
Isto planiram jugoistocnu stranu koja gleda ka Savi. Posto ste se uselili u septembru pretpostavljam da tada nije vise bilo vruce. Kakvo je grejanje, jeste zadovoljni i sto se tice tople vode nadam se da je sve u redu?Hvala puno!