Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

Kakvi su utisci o projektu lux51 na bezanijskoj kosi? Znam da su cene 2200-2600 bez PDV-a. Da li je vredno tih para?
Ne vidim zasebnu temu, pa rekoh da pitam ovde.
 
Pozdrav ljudi, hteo bih da vas zamolim za jednu uslugu. Jako mi se svidja ovakav tip kuce, pa bih voleo ako bi mozda neko od vas znao od prilike kako taj raspored prostorija izgleda, tj da nema mozda neko od vas slican projekat kuce.
Znam da je ovaj prednji deo dnevna soba iz koje se uz par stepenika penje na taj srednji nivo i onda novi red stepenika koji vodi do spavacih soba, kupatila i slicno. Garaza je sa strane postavljena vidi na slici. Trazio sam na internetu plan kuce, slicne kuce ali nisam nasao. Hvala vam unapred.
IMG_20220120_144133.jpg
IMG_20220120_144219.jpg
IMG_20220120_144134.jpg
 
Vise mi se svidjaju ovakve kuce, montazne su, ali mozes i sam da pravis slicnu.

Voleo bih jednu ovakvu manju negde pored Dunava. Verovatno bih isao na tvrdu grardnju, ali mogu da se pokupe lepe ideje od ovakvih projekata.
 
Vise mi se svidjaju ovakve kuce, montazne su, ali mozes i sam da pravis slicnu.

Voleo bih jednu ovakvu manju negde pored Dunava. Verovatno bih isao na tvrdu grardnju, ali mogu da se pokupe lepe ideje od ovakvih projekata.
Da znam ovo su tipske montazne kuce, slicne su, isto iz dva nivoa. Mada meni zbog placa bi vise odgovarala ovakva kao na slici.
 
Kakvi su utisci o projektu lux51 na bezanijskoj kosi? Znam da su cene 2200-2600 bez PDV-a. Da li je vredno tih para?
Ne vidim zasebnu temu, pa rekoh da pitam ovde.
Projekat solidan, ali ne znam ko bi kupuo stan tik uz trafostanicu Beograd5 220/110KV gde s terase gledas na visokonaponsko postrojenje. Po strani to što zuji konstantno i što nisu dobili i dalje gradjevinsku dozvolu jer postoje primedbe o uticaju zracenja trafostanice na zdravlje ljudi, a pre svega dece.
IMG-20220119-WA0002.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:
Ja bi razmotrio i new minel. Mirno je a tu si.
Peticu ne bih jer je previše prometno, buka, tramvaji, miris pečenja...
Na B kosi, lux, takođe ne bih zbog blizine dalekovoda.
Blok 24, predaleko. Nije to pored vera, nego kraj bežanije.

Dakle po meni je new minel best buy za uloženo dobijeno i da imam lovu, tamo bih.
Sve prodato u Minelu. Druga faza kažu gotova za dve i po i godine. Ista priča i u Elixiru.

Ostaju zepterra, sakura, the one, 3300 eur/2...

Ili savada3? Ima li jos neki zanimljiv projekat na nbgd, eventualno zemun, zvezdara, vračar, dorcol... a da je cena ispod 3k eur...
 
Projekat solidan, ali ne znam ko bi kupuo stan tik uz trafostanicu Beograd5 220/110KV gde s terase gledas na visokonaponsko postrojenje. Po strani to što zuji konstantno i što nisu dobili i dalje gradjevinsku dozvolu jer postoje primedbe o uticaju zracenja trafostanice na zdravlje ljudi, a pre svega dece.Pogledajte prilog 125337
Ne moras nuzno da gledas na tu stranu. Doduse stoji da mozda postoji uticaj el. polja ali vec postoje zgrade u okolini.
 
New Quest je poznata i stara firma u branši, ali je ovo njihovo četvrto ili peto ime. Svašta su radili, i dobro i loše.
Naravno, slični ljudi se povezuju, pa rade sa ASC profilima, koji nisu baš najbolji na tržištu.
Ako se potrude, može stolarija da ispadne korektna. Oni proizvode, a materijal dobijaju od firme ASC. Staklo, drvene ramove, okov, i još neke stvari kupuju na slobodnom tržištu. To bi trebalo da bude stvarno dobro.
Pored obavezne detaljne kontrole zbog oštećenja drveta, aluminijuma, okova (vidna oštećenja), treba iskontrolisati funkcionisanje okova i roletne na motor.
Druge stvari, na žalost, osim profesionalaca, niko ne može odmah da primeti. Da li prozor dobro dihtuje, kvalitet gumenih dihtunga, kvalitet montaže, i mnoge druge stvari.
To je ono što sam rekao da bi trebalo da iskontroliše nadzorni organ, ako uopšte zna da radi svoj posao. A video sam ih svakakvih za ove silne godine, ali ponajmanje dobrih.
Na komšijskim objektima je šareno. Sličan sistem aluminijum+drvo je na Zepterri, maaaalo bolji, na Exing-u je isti sistem, a u Westu je na kuli nemačka SCHUCO aluminijumska fasada, što je potpuno drugačije.
Hvala puno na odgovorima, pomogli ste dosta. Zanima me pored navedenih kakva je stolarija u wellportu , A bloku, west 65 ali da kazem obicnim zgradama, jer sam cuo da i u wellportu nije bas sjajna stolarija ? Takodje zanima me da li uopste postoji neka zgrada u Beogradu tj projekat neki gde zaista ugradjuju vrhunsku stolariju i generalno opremu za stan ili je svuda vise manje isto? Nekako mi se cini da je svuda slican kvalitet stolarije svuda eventualno malo bolje ili malo losije?
Kakva je stolarija u Beogradu na vodi?
 
Treba mi mala pomoc, na jednom placu koji sam gledao preko katastra sam nasao da je vrsta zemljista gradsko gradjevinsko zemljiste, da li postoji negde online da mogu da proverim sta je dozvoljeno graditi tu, mislim na koju spratnost i ako nema online gde mogu to da proverim?
 
Verujem da za to moraš zatražiti lokaciijske uslove. Tako funkcioniše u gradu kada investitori grade zgrade, pa verujem da je i u tvom slučaju isto.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
 
Hvala puno na odgovorima, pomogli ste dosta. Zanima me pored navedenih kakva je stolarija u wellportu , A bloku, west 65 ali da kazem obicnim zgradama, jer sam cuo da i u wellportu nije bas sjajna stolarija ? Takodje zanima me da li uopste postoji neka zgrada u Beogradu tj projekat neki gde zaista ugradjuju vrhunsku stolariju i generalno opremu za stan ili je svuda vise manje isto? Nekako mi se cini da je svuda slican kvalitet stolarije svuda eventualno malo bolje ili malo losije?
Kakva je stolarija u Beogradu na vodi?
Wellport ima stolariju u tom, istom, lošem sistemu. Gde god da su Jevreji investitori, traže najjeftinije, a samim tim i najlošije. Skoro svuda ih prati Exing kao izvođač, a gazda Exinga i gazda ASC imaju čudan i blago patološki odnos.
Sistem aluminijum drvo koji je bolji od ovog, je na Zepterri, zgradi AcStojanović u bloku 45, a ponajbolji sistem je na Merin Hill i Kneza Miloša Residence.
 
Aj da priupitam kad je već Deka ovde :) Da li ste upoznati koju stolariju koristi Gramis Invest? Koliko ja znam, u većini projekata su koristili alu stolariju, ali koju, Alumil ili nešto drugo? Dobih crtež sa kotama mog stana u izgradnji, pa me malo bune i dimenzije stolarije, recimo 150x180cm, 66x90cm, 87x120cm, nekako mi deluju skroz nestandardne te mere. Plus u renderu prikazuju visoke prozore trodelne ili dvokrilne visoke, po ovim dimenzijama su izgleda odustali od istih? Plus ovaj trodelni nikad u životu uživo nisam video, jel postoji uopšte tako nešto? Hvala unapred Deko.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220127-113353.png
    Screenshot_20220127-113353.png
    360,7 KB · Pregleda: 217
  • Screenshot_20220127-114123.png
    Screenshot_20220127-114123.png
    683,1 KB · Pregleda: 200
Ne znam kako bih ga nazvao, ne mislim na trokrilni kao taj, već ovaj tip sa tri sekcije stakla, iz kog mi deluje da su dva dela statična (dugački i donji) a da je treći deo zapravo onaj što može da se otvori, da li na kip ili full kao regularan prozor. Mislim na ovo u attachmentu, kao što rekoh čini mi se da nikad nisam sreo takav tip prozora uživo, a i po netu šta god da ukucam ne dobijam slične rezultate.
trodelni.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:
@deka u akciji Deka nestao u akciji :) Kad budeš imao vremena deko, razjasni nam konfuziju hehe.
Izvinjavam se, ne pratim ovu temu, pa nisam ispratio postove.
Gramis, iako već 30 godina na tržištu, piše gluposti na sajtu kao "višekomorni aluminijumski profili". Razumeju se kao Marica u.... da ne budem prost.
Postoje dva objašnjenja za ovakve prozore - prvo je da ovakav prozor daje dosta svetla, a istovremeno nema ni francuski balkon, ni staklenu ogradu, niti slične stvari koje bi poskupele projekat. I, druga stvar, uglavnom se ovakvi prozori koriste u hodnicima/svetlarnicima/stepeništu, a retko u stanovima.
Ne mogu lepo da vidim kad uvećam.
 
Ne bih znao za stručnost Gramisa, ali iz onog što sam čuo po Banovom brdu, da im je realizacija stanova na prilično korektnom nivou, tj. da ne fušare kao drugi investitori. Koliko je to istina, videću krajem godine kad trebaju da privode ovaj projekat kraju.

Što se ovih čudnih prozora tiče, ima smisla da ih stave zbog više svetla, dobar deo stanova gleda na sever-severozapad gde nema direktnog sunca nikad u toku dana. Ono što se nikako ne uklapa su dimenzije u crtežu koji sam dobio, ovakvi prozori moraju sigurno biti viši od 180cm kako je obeleženo, jer je plafon 3m i da kao takvi bi smešno delovali da idu od patosa, nema smisla. Meni deluje da su jednostavno stavili te prozore u 3D prikazu da deluje privlačnije. U realnosti će ići na te 150x180 dvokrilne na 80cm od poda ili koliko već je standard. Ovim nesvakidašnjim sa slike ne znam koje bi dimenzije uopšte i bile, možda bi moglo da se proceni iz ovog plana stana, tu se kao jasnije vide. U svakom slučaju, hvala na odgovoru deko.
Screenshot_20220201-222646.png
 
Verovatno je orijentacija zgrade i stanova "kriva" za ovakvo rešenje.
Mislim da je tu parapet max 50/60 cm. Biće svetla, ali po mraku napolju a kad se upale svetla u stanu, kao u bioskopu. Moraće zavese, roletne i već slične stvari.
 
Daj neki primer objekta nije baš da su poznati.
 
Koliko je realno ponuditi za 2.0 stan od 55kvm, Mirijevo, stara gradnja. Rec je o onim zgradama od crvene fasadne cigle u Brace Srnic. Racunam da je potrebno i komplet renoviranje.
 
Kakav je kvalitet stanova i samih zgrada na Bulevaru Kralja Aleksandra crvena fasadna cigla? Lion, lipov lad, Stanislava Sremčevića i slično. Vidim u oglasima počeli da traže preko 2000 eur/m2. Nešto mi se čini da je to previše za zgrade stare 40+ godina.
 
Da odgovorim, možda će nekome koristit. Gledao sam jedan stan iznad Lilija i druge iste strukture iznad DMa, obe zgrade kako kažu na stubovima, crvena fasadna cigla, Bulevar kralja Aleksandra. U spavaćim sobama koje gledaju na Bulevar u oba stana ispucali zidovi, gotovo na istim mestima. Takođe, vidi se kao pukotina na plafonima gde su se spajale dve ploče, verovatno još tokom izgradnje, ali mislim da je to manji problem, koji može da se reši mrežicom i gletovanjem. Međutim, u spavaćim sobama su ukoso pukotine, to su sobe iznad stubova, i plašim se da će se tu pucanje zidova stalno pojavljivati, čak i nakon sanacije. Naravno agenti i vlasnici stanova konstatuju da je to sve normalno, kao sleganje zgrade!?! A cene kao da je novogradnja, a ne zgrada stara 40-50 godina.
 
Vrh