AleksandarAca
Novice
Sta mislite o kupovini placa na Ledinama sa strane Grand kafe gde se izgradilo dosta u poslednjih 10 godina? Kako se krecu cene placeva i pod kojim uslovima je moguca gradnja, ako je uopste moguca? Hvala unapred na odgovorima
Sta mislite o kupovini placa na Ledinama sa strane Grand kafe gde se izgradilo dosta u poslednjih 10 godina? Kako se krecu cene placeva i pod kojim uslovima je moguca gradnja, ako je uopste moguca? Hvala unapred na odgovorima
Pozdrav BežaninacTa takozvana desna strana Ledina (Goli Vrh) je sada dobrim delom pokrivena sa dva plana detaljne regulacije - PDR PODRUČJA IZMEĐU PRIVREDNE ZONE „AUTO-PUT” I AERODROMA „NIKOLA TESLA” i PDR za kompleks aerodroma „Nikola Tesla Beograd”. Postoje ograničenja visine objekata zbog blizine aerodroma ali definitivno ovaj prostor dobija na potencijalu sada kada može legalno da se gradi, jer je namena pretežno stambena i mešovita. Jedino što ulice neposredno do Granda nisu obuhvaćene ovim planovima (Ilije Bosilja, Milana Minića, Belfortska, Ksantija, Hristifora Žefarovića, Dušana Krstića) pa je taj deo za izbegavanje iako je bliži Bežaniji, Kosi i Blokovima. Slaba tačka Ledina uopšte je nepostojanje kišne i fekalne kanalizacije. U zaleđu naselja je planirana izgradja groblja Nova Bežanija 2, što će svakako doneti urbanizaciju i znatno bolju infrastrukturu (gasovod, toplovod...), ali i neke neželjene sadržaje...
Ne znam kolika je realna cena za kvadrat stana u izvornom stanju. Ne bih da preteram sa spustanjem i uvredim vlasnika.Lowball-uj ih. Ozbiljno, ne košta te ništa da ih nazoveš i ponudiš cenu koju bi bio voljan da platiš. U najgorem slučaju će da se uvrede ili nasmeju, ali ako mene pitaš ove cene danas u uvreda same po sebi.
Pa kupi novogradnju kad ubodes ima ih dosta, ja nikada ne bih ni gledao starogradnju koja je slicna ceni novogradnje.Ne znam kolika je realna cena za kvadrat stana u izvornom stanju. Ne bih da preteram sa spustanjem i uvredim vlasnika.
Agenti ne zele da pomognu i daju neki savet za neku manju novcanu nadoknadu vec hoce njihovih 3% od stana tako da ne zelim nista sa njima.
Bas gledam oglase i mislim da vlasnici bas preteruju sa cenom. E sad ne znam da li je iz razloga da imaju prostora ako neko zeli da spusti cenu pa da dodju na zeljenu zacrtanu cenu po kojoj su zeleli da prodaju. Znam da su cene skocile, ali i pored toga mi nekako nije realno da je cena kvadrata za starogranju na Dorcolu gde treba bukvalno sve da se zameni (verovatno treba i instalacije za vodu i struju) +2800€.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Novogradnja i ne dodje do oglasa. Za novogradnju ili pretrazujes specijalizovane sajtove koji prate projekte, ili zoves brojeve sa gradioista ili na CEOP-u gledas ko pokusava da dobije lokacijske uslove/gradjevinsku u kraju koji te zanima pa zoves direktno.Nekih pola godine pratim oglase nekretnina i hteo bih da cujem misljenje iskusnijih.
Kupujem stan nekih 45-60m², starogradnja/novogradnja, da nije prizemlje & poslednji sprat.
Lokacija broj 1 je donji Dorcol zatim B.Brdo i Blok29 pa ostalo..recimo Filmski Grad, Brace Jerkovic, Banjica itd
Novogradnju nikako ne mogu da nadjem. Da li ja kasno nadjem oglas ili je nesto drugo upitanju, ali uvek je sve rasprodato.
Cena m² u starogradnji je maltene kao novogradnja, a stan u izvornom stanju. Kako tu oboriti cenu?
Recimo za stan na donjem Dorcolu 50-60m² u izvornom stanju (sve treba promeniti..kompletnu stolariju, kupatilo, kuhinju, parkete itd) traze 2900€. Kako pregovarati u takvoj situaciji?
Sta raditi..ima li neko neki savet?![]()
Ne mogu da ubodem..to je problem.Pa kupi novogradnju kad ubodes ima ih dosta, ja nikada ne bih ni gledao starogradnju koja je slicna ceni novogradnje.
Ni kod starogradnje ne mozes da biras. 80% ponude su prizemlja, poslednji spratovi, kosi krovovi, nadogradnje i raznorazne budzevine. Bezanija, pa koga ulove. Ljudi i dalje cuvaju dobre stanove. U poslednje vreme, posto su cene skocile, su se pojavili salonci u vecem broju. Ali i to je za zanemarljiv broj ljudi.Ne mogu da ubodem..to je problem.
Vecina novogradnje je na ne bas tako sjajnoj lokaciji. Na Dorcolu sam setajuci video dve zgrade (novogradnja) koje sam kasnije guglao i nigde nisam video da je bilo oglaseno, a obe su mi se lokacijski svidele.
Dok recimo kod starogradnje maltene mozes da biras.
Vasnici koji prodaju svoje stanove kao da su od zlata, a njima ni okreceno nije od izgradnje.